Președintele Frank-Walter Steinmeier, în asentiment cu cancelarul Angela Merkel: Islamul este o parte a Germaniei

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, a declarat că există loc pentru islam în Germania după ce săptămâna trecută proaspătul ministrul de interne Hors Seehofer spunea că islamul nu face parte din Germania, poziționându-se împotriva politicii migraționiste deschise.

„Desigur, musulmanii care trăiesc aici fac parte din Germania”, spunea Seehofer după câteva zile. “Mesajul meu este că musulmanii trebuie să trăiască cu noi, nu lângă noi sau împotriva noastră”.

Citiți și Noul ministru german de Interne, Horst Seehofer: Islamul nu aparţine Germaniei. Germania este marcată de creştinism

Președintele german a cerut, marți, politicienilor să se concentreze pe discutarea politicilor pentru a spori integrarea și nu de a ieși în evidență în ziare. Germania ar trebui să susțină afirmația fostului președinte german, creștin-democratul Wulff, care a spus că “Islamul face parte acum și din Germania”, a spus el.

Angela Merkel, cancelarul german, a avut o abordare similară, precizând că în prezent “4 milioane de musulmani trăiesc și își practică religia în Germania, iar aceștia aparțin Germaniei, la fel ca și religia lor, islamul”.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.