Connect with us

BRAZILIA

Președintele interimar al Braziliei: ”Voi repune țara pe picioare”. Dilma Rousseff anunță că va reveni la putere

Published

on

Michel Temer, președintele interimar al Braziliei, a declarat vineri că se vede la putere până la finalul lui 2018, fără a aștepta finalul procesului de destituire a președintei suspendate Dilma Rousseff.

“Nu voi face miracole în doi ani”, a declarat el pentru revista Epoca în primul interviu acordat după ce a preluat, joi, funcția de șef al statului, informează Agerpres. “Cu ajutorul tuturor, voi repune țara pe picioare în acești doi ani și șapte luni”, a adăugat el.

Presidente Dilma RousseffMichel Temer, care a fost vicepreședintele Dilmei Rousseff, a preluat funcția de președinte după votul Senatului de joi dimineață care a înlăturat-o pe Rousseff de la putere până la obținerea unui verdict final în procesul său de destituire în termen de șase luni.

Este “o nevoie urgentă de a pacifica națiunea și unifica Brazilia”, a declarat Temer, aflat acum la conducerea unei țări zguduite de o criză politică istorică și cea mai gravă recesiune economică după anii 1930.

“Sunt obișnuit cu presiunea în situații dificile, în crize”, a mai spus Temer. “Voi munci șapte zile din șapte, zi și noapte, pentru a răspunde așteptărilor poporului brazilian”, a adăugat el.

“Un guvern nelegitim are mereu nevoie de mecanisme nelegitime pentru a se menține”, a criticat președintele suspenda referindu-se la cabinetul fostului său vicepreședinte și aliat, pe care îl consideră acum un “trădător” și îl acuză că a tras sforile destituirii sale.

Rousseff a criticat de asemenea, într-o conferință cu presa străină, componența acestui guvern de tranziție scoasă deja în evidență din cauză că din 24 de miniștri, nu include nicio femeie.

“Problema genului este o chestiune de democrație într-o țară unde femeile sunt majoritare, există o problemă de reprezentativitate”, a declarat fosta luptătoare de gherilă sub dictatură, reiterând că “va lupta pentru a reveni” la putere.

.

Robert Lupițu este redactor-șef, specialist în relații internaționale, jurnalist în afaceri europene și doctorand în domeniul reasigurării strategice a NATO. Robert este laureat al concursului ”Reporter și Blogger European” la categoria Editorial și co-autor al volumelor ”România transatlantică” și ”100 de pași pentru o cetățenie europeană activă”. Face parte din Global Shapers Community, o inițiativă World Economic Forum, și este Young Strategic Leader în cadrul inițiativelor The Aspen Institute. Din 2019, Robert este membru al programului #TT27 Leadership Academy organizat de European Political Strategy Center, think tank-ul Comisiei Europene.

BRAZILIA

Facebook și Instagram șterg înregistrările video prin care președintele Braziliei dezinformează cu privire la pandemia de coronavirus

Published

on

Facebook şi Instagram au şters luni la rândul lor, după Twitter, înregistrări video cu preşedintele brazilian Jair Bolsonaro, apreciind că acestea transmit un mesaj greşit cu privire la pandemia de coronavirus, informează marţi AFP, potrivit Agerpres.

“Retragem de pe Facebook şi Instagram conţinuturile ce nu respectă condiţiile noastre de utilizare, (condiţii) care nu autorizează dezinformarea ce poate cauza suferinţe fizice persoanelor”, a informat Facebook într-un comunicat trimis mass-media.

Cu o zi înainte, Twitter a invocat, în legătură cu aceleaşi înregistrări video, “înăsprirea regulilor sale pentru a lua în calcul conţinuturi care sunt în contradicţie cu ordine de sănătate publică ce vin de la surse oficiale şi care ar putea spori riscul de transmitere a COVID-19”.

Înregistrările video vizate îl arată pe şeful statului brazilian făcând o baie de mulţime duminică, la Brasilia, în contradicţie flagrantă cu restricţiile oficiale de pe teritoriul Braziliei.

Brazilia înregistrează 4.579 de cazuri de contaminări cu noul tip de coronavirus, dintre care 159 fatale.

Preşedintele de extremă dreapta al Braziliei s-a arătat cu toate acestea sceptic cu privire la gravitatea a ceea ce el consideră “o mică gripă”.

Continue Reading

BRAZILIA

Coronavirus: Twitter a sterș două postări ale președintelui brazilian Jair Bolsonaro care puneau la îndoială măsurile de izolare a populației

Published

on

Twitter a şters duminică două postări de pe contul oficial al preşedintelui brazilian Jair Bolsonaro, în care acesta a pus sub semnul întrebării măsurile de izolare decise în contextul combaterii epidemiei de COVID-19, motivând că acestea “au încălcat regulile” reţelei de socializare, informează luni AFP, potrivit Agerpres.

Şeful statului brazilian a publicat pe contul său trei videoclipuri în care apărea întâlnindu-se cu oameni pe străzile capitalei Brasilia, contrar instrucţiunilor transmise de propriul său guvern pentru a evita răspândirea COVID-19.

În aceste videoclipuri, preşedintele brazilian putea fi văzut discutând cu locuitori, comercianţi şi simpatizanţi pe străzile capitalei sau în exteriorul reşedinţei prezidenţiale.

Două dintre aceste trei videoclipuri au fost şterse, iar în locul lor Twitter a postat o notă prin care îşi explică decizia.

“Twitter a anunţat recent la nivel mondial că îşi consolidează regulile pentru a ţine cont de conţinutul care ar putea contraveni liniilor directoare de sănătate publică provenind din surse oficiale şi care ar putea creşte riscul transmiterii COVID-19”, a explicat Twitter într-un comunicat.

Jair Bolsonaro continuă să minimalizeze riscurile epidemiei COVID-19, pe care a descris-o ca fiind o “gripa uşoară” şi a criticat dur măsurile restrictive puse în aplicare în diferite state de autorităţile locale, în special de guvernanţii statelor Sao Paulo şi Rio de Janeiro, cele mai afectate de epidemie.

“Această izolare, dacă continuă astfel, cu numărul (persoanelor care vor ajunge) în şomaj nu peste mult timp, vom avea o problemă foarte gravă, care ne va lua ani întregi să o rezolvăm”, a declarat Bolsonaro într-una din postările video. “Brazilia nu se poate opri, dacă se opreşte, devenim Venezuela”, a adăugat şeful statului.

Brazilia înregistrează peste 4.200 de cazuri confirmate cu noul coronavirus și 136 de decese.

Continue Reading

BRAZILIA

Președintele Braziliei Jair Bolsonaro dezminte că ar fi infectat cu coronavirus

Published

on

Preşedintele Braziliei, Jair Bolsonaro, a dezminţit vineri pe reţelele de socializare relatările din presa locală care susţineau că el este infectat cu coronavirus, relatează AFP şi EFE.

El a fost testat pentru coronavirus după ce secretarul său de presă, Fabio Wajngarten, a fost testat pozitiv pentru Covid-19, dar în cazul său rezultatul este negativ.

Într-o postare pe contul său de Twitter, Jair Bolsonaro a denunțat un ”fake news” cu privire la depistarea sa cu coronavirus.

 

Președintele Braziliei, Jair Bolsonaro, ar fi fost testat pozitiv pentru coronavirus, a relatat The Guardian, care citează presa locală.

Testul pozitiv ar fi venit după ce secretarului de presă al lui Bolsonaro a fost descoperit că are coronavirus în urma unei călătorii în SUA la finalul săptămânii trecute, în care președintele brazilian și echipa sa s-au întâlnit cu președintele american Donald Trump și administrația SUA.

Fiul său, Eduardo Bolsonaro, un congresman care a fost și el în călătorie, a replicat că tatăl său ”nu prezintă semne ale bolii”.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending