Președintele Klaus Iohannis, impresionat de mulţimea de oameni care s-a alăturat cortegiului funerar al Regelui Mihai: O autentică expresie a iubirii față de Rege

Preşedintele Klaus Iohannis s-a declarat impresionat de mulţimea care s-a alăturat cortegiului funerar, ceea ce înseamnă, în opinia şefului statului, o autentică expresie a iubirii şi respectului faţă de Regele Mihai I.

Foto: Facbook/ Presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen Iohannis, la ceremonia funerară a Regelui Mihai I

“Cu profund regret, am condus astăzi pe ultimul drum un veritabil om de stat, Regele Mihai I, care, cu demnitate şi curaj, şi-a reprezentat ţara în unele dintre cele mai grele vremuri ale istoriei noastre. Am fost impresionat de mulţimea de oameni care s-a alăturat cortegiului funerar, o autentică expresie a iubirii şi respectului românilor faţă de Regele Mihai I. Sunt convins că va rămâne în memoria naţională drept un reper de integritate, un simbol al solidarităţii şi al aspiraţiei către libertate”, a afirmat preşedintele, într-o postare pe Facebook.

Foto: Facebook/ Presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen Iohannis, la ceremonia funerară a Regelui Mihai I

Sicriul cu trupul neînsufleţit al Majestăţii Sale a fost transportat, sâmbătă, cu Trenul Regal de la Bucureşti la Curtea de Argeş, unde a avut loc înmormântarea, așa cum rezultă din programul funeraliilor Regelui Mihai.

Foto: Facebook/ Presedintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen Iohannis, la ceremonia funerara a Regelui Mihai I

Regele Mihai a murit la 5 decembrie la vârsta de 96 de ani. Ultimul suveran al României a încetat din viață la reședința din Elveția.

Foto: Facebook/ Președintele Klaus Iohannis si sotia acestuia, Carmen Iohannis, la ceremonia funerara a Regelui Mihai I

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.