Președintele Klaus Iohannis lansează miercuri rezultatele proiectului ”România Educată”, prin care propune construirea unei societăți bazate pe valori

Președintele Klaus Iohannis și Administrația Prezidențială lansează în dezbatere publică, miercuri, rezultatele proiectului „România Educată”, informează Palatul Cotroceni într-un comunicat de presă remis CaleaEuropeană.ro.

Proiectul „România Educată” reprezintă cea mai amplă și de durată consultare publică desfășurată până acum în domeniul politicilor publice din educație.

FOTO: Ligia Deca/ Facebook

La dezbatere au participat peste 10.000 de persoane, iar la elaborarea documentelor lansate cu această ocazie au contribuit peste 60 de instituții publice, organizații neguvernamentale și reprezentanți ai actorilor din domeniu.

Acest demers exprimă dorința Președintelui României ca fiecare român să aibă ocazia de a contribui la proiect.

De asemenea, în cadrul evenimentului de la Palatul Cotroceni va fi lansat și site-ul proiectului, unde rezultatele vor fi disponibile pentru consultare și unde toți cei interesați sunt invitați să transmită opinii și sugestii.

În 2016, la momentul lansării proiectului ”România educată”, Klaus Iohannis a propus construirea unei viziuni și unor ”obiective de țară pe măsura ambițiilor noastre ca stat modern”.

Toţi avem o responsabilitate pentru a transforma această idee în realitate. Ca preşedinte asta mi-am propus pentru România – o societate bazată pe valori. Cu acest gând am lansat proiectul România Educată, e adaptată nevoilor din societate şi dă şansa unui viitor mai bun pentru ai noştri. România educată este despre valori şi viziunea din care vor rezulta şi soluţii”, a mai spus președintele, tot în 2016, cu prilejul deschiderii anului școlar.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.