Președintele Mexicului, dispus să se întâlnească cu Donald Trump

Președintele mexican Enrique Pena Nieto a declarat marți că este dispus să se întâlnească cu miliardarul Donald Trump, deși cu câteva luni îl urmă îl comparase pe candidatul republican cu Adolf Hitler și cu Benito Mussolini.

Foto: wikipedia

Foto: wikipedia

”Da, m-aș întâlni cu el”, a declarat Pena Nieto, referindu-se la Donald Trump, în cadrul unui interviu. ”Nu l-am întâlnit până acum. Nu pot fi de acord cu unele dintre lucrurile pe care le-a spus, dar voi fi în totalitate respectuos și voi încerca să lucrez cu oricine va deveni viitorul președinte al SUA”, a declarat Pena Nieto, conform Reuters.

Trump a stârnit un val de indignare în Mexic după numeroasele sale declarații privind imigranții, dar și datorită promisiunii sale de a construi un zid de-a lungul frontierei de sud pe care Mexicul să îl plătească.

În luna martie, președintele mexican l-a acuzat pe Trump a distrus relațiile între două țări și a declarat că ”tonul lui strident” seamănă cu cel utilizat înaintea preluării putere de Adolf Hitler.

”Există episoade în istoria umanității, din nefericire, unde aceste expresii, această retorică stridentă, nu au făcut decât să ducă la scenarii fatidice. Mussolini și Hitler au ajuns la putere într-un mod asemănător: profitând de un context, de o situație economică complicată pe care o cunoștea atunci umanitatea, în urma unei crize economice. Pentru a ajunge la ceea ce ne-a învățat istoria, la o confruntare mondială. Noi nu vrem ca aceasta să se întâmple în nici un loc al globului” a declarat Enrique Pena Nieto, potrivit publicației britanice The Guardian, comentând astfel declarațiile lui Donald Trump împotriva imigranților mexicani și musulmani și privind construirea unui zid uriaș între SUA și Mexic.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.