Președintele Mexicului este acuzat că a copiat o treime din teza de licență

Foto: wikipedia

Foto: wikipedia

Preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, a cărui popularitate a scăzut recent până la un minim istoric, în urma scandalului “Casa Blanca”, este acuzat că şi-ar fi plagiat aproape o treime din teza de licenţă în drept, pe care a susţinut-o în anul 1991, potrivit unei analize care a fost publicată, duminică, de unul dintre cei mai cunoscuţi jurnalişti de investigaţie mexicani, informează The Huffington Post, potrivit Gândul.info.

O analiză publicată, duminică, de una dintre cele mai cunoscute ziariste de investigaţii din Mexic arată că preşedintele mexican, Enrique Pena Nieto, şi-ar fi plagiat aproape o treime din teza de licenţă în drept, pe care a susţinut-o în anul 1991. Concret, din cele 682 de paragrafe ale tezei de 200 de pagini, 197, respectiv 28,9% ar fi fost plagiate. 

Atât articolul, cât şi o înregistrare video au fost publicate pe site-ul jurnalistei Carmen Aristegui, a cărei echipă de investigaţii a dezvăluit, în 2014, că soţia preşedintelui Nieto era pe cale să achiziţioneze o locuinţă de lux de la un antreprenor care presta servicii pentru guvern.

Scandalul “Casa Blanca”, cum a devenit cunoscut, i-a afectat major reputaţia preşedintelui Pena Nieto, a cărui popularitate a scăzut dramatic în sondaje, alegătorii considerând că preşedintele şi partidul său, Partidul Revoluţiei Instituţionale (PRI), au dat greş în încercarea de a elimina criminalitatea şi corupţia din ţară.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.