Președintele palestinian Mahmoud Abbas anunță că nu îl va primi în vizită pe vicepreședintele SUA Mike Pence

Președintele palestinian Mahmoud Abbas nu îl va primi în vizită pe vicepreședintele american Mike Pence, a anunțat sâmbătă un consilier al lui Abbas, după decizia președintelui Donald Trump de a recunoaște Ierusalimul drept capitală a Israelului, relatează AFP, potrivit Agerpres.

Donald Trump l-a primit pe 3 mai, la Casa Albă, pe Mahmud Abbas, aceasta fiind prima întâlnire oficială a celor doi lideri. Foto: twitter.com/president_abbas

”Nu va avea loc nicio întâlnire cu vicepreședintele american în Palestina”, a declarat Majdi al-Khalidi, un consilier pe probleme diplomatice al președintelui Abbas.

Vizita lui Mike Pence în Israel și în teritoriile palestiniene este prevăzută în a doua jumătate a lunii decembrie.

”Odată cu decizia lor asupra Ierusalimului, Statele Unite au încălcat toate liniile roșii”, a spus consilierul președintelui Abbas.

La rândul său, Casa Albă a afirmat joi că o eventuală anulare a întâlnirii dintre Mike Pence și Mahmoud Abbas va fi ”contraproductivă”.

Vizita vicepreședintelui american care va vizita, de asemenea, Egiptul capătă un caracter special după anunțul lui Donald Trump care a provocat furia palestinienilor și o largă condamnare internațională.

Președintele american Donald Trump a anunțat miercuri că SUA recunosc Ierusalimul drept capitală a statului Israel, anunț ce marchează o schimbare majoră a politicii Washingtonului în Orientul Mijlociu. Liderii palestinieni revendică Ierusalimul de Est, ocupat și anexat de Israel în 1967, drept capitală a statului la care aspiră. Israelul proclamă întregul Ierusalim, de Vest și de Est, drept capitala sa „eternă și indivizibilă”.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.