Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani: Bulgaria este pregătită pentru a adera la Schengen

Președintele Parlamentului European, Antonio Tajani, a precizat că Bulgaria întrunește toate cerințele privind aderarea sa la spațiul Schengen, dar că o decizie trebuie luată în consens cu toate statele membre ale Uniunii Europene (UE), relatează agenția bulgară de presă Novinite.

Declarația a fost făcută în contextul în care Tajani s-a întâlnit luni cu noul președinte al Bulgariei, Rumen Radev, aflat în vizită oficială la Bruxelles, acolo unde a avut programate întâlniri și cu președintele Consiliului European, Donald Tusk, dar și secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg.

Tajani a salutat demersul lui Radev de a include un portofoliu special privind președinția UE în cadrul cabinetului guvernmental interimar pe care el l-a numit la începutul acestei luni, notează Agerpres, care precizează că cei doi au discutat chestiuni referitoare la migrație, precum și despre pregătirea președinției bulgare a UE din 2018.

Bulgaria, care a fost subiectul un nou raport MCV al Comisiei Europene publicat săptămâna trecută, va deține președinția UE în perioada ianuarie-iunie 2018, cu un an înaintea României.

Noul președinte al Bulgariei, Rumen Radev, declarase încă de dinaintea învestirii sale în funcție că primele sale vizite externe vor fi la Bruxelles și la București.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.