Președintele Parlamentului European îi ia apărarea eurodeputatului Cristian Preda: Pătarea reputației sale este inacceptabilă. Statul de drept trebuie respectat în România

Președintele Parlamentul European, Antonio Tajani, a transmis joi, într-un mesaj pe Twitter, un mesaj de susținere pentru eurodeputatul PPE Cristian Preda, criticat în România ca urmare a propunerii sale de anul trecut pentru suspendarea dreptului de vot al guvernului de la București în Consiliul UE și audiat miercuri în Consiliul de onoare al Ordinului ”Steaua României” pentru „defăimarea țării”.

Parlamentul European este alături de Cristian Preda: un foarte respectat coleg, un european dedicat și un patriot român. Statul de drept în România trebuie să fie respectat: încercările de intimidare față de acesta și pătarea reputației sale sunt inacceptabile”, a scris Tajani, pe contul său de Twitter.

Consiliul de onoare al Ordinului ”Steaua României” l-a audiat miercuri, pe europarlamentarul Cristian Preda, care a primit această distincţie în 2009, pentru a răspunde unui denunţ privind defăimarea ţării.

Pe 29 noiembrie 2017, eurodeputatul Cristian Preda a cerut în plenul Parlamentului European, activarea articolului 7 al Tratatului UE suspendarea dreptului de vot al reprezentanţilor Guvernului român în Consiliu, din cauza ”crizei grave a statului de drept” în România.

„La Bucureşti avem din nou o criză gravă a statului de drept. Este vorba, ca şi în ianuarie, de o încercare de a modifica legile justiţiei, pentru a proteja politicieni corupţi”, a afirmat Preda atunci în plenul PE.

.

One Response to Președintele Parlamentului European îi ia apărarea eurodeputatului Cristian Preda: Pătarea reputației sale este inacceptabilă. Statul de drept trebuie respectat în România

  1. cetatean european 29/03/2018 at 14:16

    Cea mai mare defaimare adusa Romaniei este adusa de guvernul ei. Cum poti sa iesi in UE sau in lume cu un parlament de 600 de paraziti? Cand faci lucrul acesta anunti tuturor ca ai probleme mari de administrare. Mai mult, problemele cresc cand te gandesti ca una este sa sustii 600 de paraziti cu 19 milioane de oameni, si alta cu 15 milioane de oameni. Efectiv nu intra in buget fonduri destule. Solutia este reducerea parlamentului de la 600 la 300 de membri. Dintr-o data reduci cheltuieli cu stafful, chirii, masini, hartii, pixuri si altele. Si arati lumii ca esti pregatit de sacrificii pentru binele tuturor. Nu mai sunt oameni care sa poata sustine financiar Romania. Si aici a aparut si smecheria de a mari salarul minim la 1900 de lei, ca sa creasca si taxele si impozitele. Cu cat pleaca mai multi romani din tara, se pare ca vor creste taxele ca sa sustina in continuare parazitii. Or, solutia este sa ne scapam de 300 dintre ei si sa avem in continuare o taxare rezonabila.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.