Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, laudă rolul trupelor ruse din Transnistria pentru menținerea păcii

Preşedintele prorus al Republicii Moldova, Igor Dodon, a declarat miercuri, în debutul întâlnirii cu liderul Transnistriei, Vadim Krasnoselski, că misiunea de menţinere a păcii de pe Nistru trebuie susţinută în continuare, notează Agerpres citând Radio Chișinău.

Foto: Facebook/ Igor Dodon

Igor Dodon împărtăşeşte poziţia separatiştilor de la Tiraspol în privinţa prezenţei ‘trupelor ruse de menţinere a păcii’ în Transnistria şi s-a pronunţat, la unison cu Vadim Krasnsoselski, împotriva modificării actualei operaţiuni de menţinere a păcii de pe Nistru în una cu mandat internaţional, comentează Deschide.md.

“În pofida declaraţiilor politice din partea unor jucători politici de la Chişinău, poziţia mea este una cunoscută. Consider că operaţiunea de menţinere a păcii este una de succes. Datorită acestei misiuni, noi avem stabilitate şi trebuie s-o susţinem în continuare”, a declarat Igor Dodon.

Republica Moldova a cerut în repetate rânduri retragerea celor aproximativ 1.000 de militari ruşi din Transnistria, însă în ciuda angajamentelor luate în fața comunității internaționale, Moscova a menținut în zonă un contingent de soldați și armament. Rusia a trimis aşa-numite forţe de menţinere a păcii în regiunea separatistă moldoveană Transnistria, după conflictul izbucnit între Tiraspol şi Chişinău în anii ’90.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.