Președintele Senatului Călin Popescu-Tăriceanu se întâlneşte astăzi la Bruxelles cu Frans Timmermans

Preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu, va avea. joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans. Printre subiectele discutate de cei doi oficiali se numără justiția, respectarea statului de drept şi Mecanismul de Cooperare şi Verificare (MCV).

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene, a avut o întâlnire cu Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Senatului din România (FOTO: Reprezentanța Comisiei Europene în România)

Potrivit unui comunicat de presă, preşedintele Senatului României, Călin Popescu-Tăriceanu va avea joi, la Bruxelles, o întrevedere cu prim-vicepreşedintele Comisiei Europene, Frans Timmermans.

„Discuţiile celor doi oficiali vor viza respectarea în România a drepturilor şi libertăţilor cetăţenilor şi a raporturilor instituţionale caracteristice statului de drept”, se arată în comunicat.

De asemenea, pe agenda discuţiilor va fi şi stadiul monitorizării justiţiei din România de către Comisia Europeană prin Mecanismul de Cooperare şi Verificare precum şi alte teme de interes bilateral vizând Uniunea Europeană.

Cea de-a de-a doua misiune de evaluare din cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare (MCV) din anul 2018 a avut loc în perioada 25 – 25 iunie, reprezentanţii Comisiei Europene având întâlniri cu reprezentanţii instituţiilor implicate în îndeplinirea obiectivelor MCV.

Citiți și: Frans Timmermans, la București: De acum vom fi în contact direct. Nimeni nu va mai putea spune că am fost dezinformați

Comisia Europeană va avea contact direct cu autoritățile române, a transmis prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, responsabil cu portofoliul bunei reglementări și a statului de drept, în cadrul unei conferințe de presă susținute în luna martie la București. ”Am căzut de acord că ne vom intensifica contactele, iar echipele noastre se vor afla în contact direct”, a susținut oficialul european, după întâlniri cu președintele Klaus Iohannis, președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, președintele Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, premierul Viorica Dăncilă și reprezentanți ai sistemului judiciar din România.

 

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.