Președintele Senatului rus anunță că Rusia ia în calcul retragerea din Consiliul Europei: Am obosit să tot fim ţinta criticilor

Rusia se gândește să se retragă din Consiliul Europei, anunțat joi Valentina Matvienko, președintele Consiliului Federației ( camera superioară a Parlamentului rus/ Senatul), în cadrul unei întâlniri cu șeful Adunării Parlamentare a Consiliului Europei (APCE), Lilian Mori Pasquier, anunță Interfax, citat de Agerpres.

Foto: IPUparliament/ Facebook

Am obosit să tot fim ţinta criticilor. Pe plan intern se conturează decizia de a ne retrage din Consiliul Europei”, a reiterat Matvienko la întâlnirea cu şefa APCE la Sankt-Petersburg.

Rusia negociază de mai mulți ani cu structurile Consiliului Europei privind restabilirea drepturilor delegației Federației Ruse la APCE, dar situația nu se mișcă din loc, a justificat președintele Senatului rus.

”Dacă Consiliul Europei acceptă această situaţie, dacă pentru el nu este importantă participarea Federaţiei Ruse, atunci aşa să fie. Nu are niciun sens să prelungim această pauză”, a adăugat Matvienko.

Celor 18 deputați care reprezintă la APCE Federația Rusă li s-a ridicat dreptul de vot în luna aprilie 2014, ca formă de sancționare după anexarea peninsulei ucrainene Crimeea de către Rusia. Din acel moment, Moscova și-a suspendat activitatea și plata contribuției la Consiliul Europei până la ”restabilirea totală în drepturi a delegației sale”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.