Connect with us

POLITICĂ

PREZIDENŢIALE 2014. Traian Băsescu: Prezidenţialele aduc o armată de nulităţi. Diaconescu, cel mai potrivit de preşedinte

Published

on

Preşedintele Traian Băsescu a declarat, sâmbătă, la Sinaia, că prezidenţiale aduc pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României, el pledând pentru Cristian Diaconescu şi spunând că are, în opinia sa, profilul şi pregătirea pentru această funcţie.

rp_traian-basescu1-300x199.jpgTraian Băsescu a arătat, în discursul susţinut la Congresul Organizaţiei de femei a PMP, că acest partid a fost unul ”fraged” în alegerile europarlamentare, şi a mărturisit că în proiecţia pe care a făcut-o, înainte de înfiinţarea formaţiunii, nu îşi punea problema intrării PMP în competiţia electorală în 2014.

”Iată că aţi trecut cu succes de prima competiţie şi vă pregătiţi de următoarea, cea pentru prezidenţiale, care aduce pe scena politică o armată înteagă de nulităţi care cred că pot fi preşedinţi ai României. Nu am să îi enumăr, pentru că nu vreau să jignesc pe nimeni, azi”, a comentat Băsescu.

El a mai menţionat că a optat pentru varianta Cristian Diaconescu, când a fost consultat înainte de Congresul de alageri din PMP, precizând că acesta a fost secretar de stat, ministru de Externe, ministru de Justiţie.

”Pregătirea lui Cristi Diaconescu este exact pe profilul unui preşedinte”, a afirmat preşedintele Băsescu, adăugând că acesta este un cunoscător al detaliilor şi al politicii externe, şi care, chiar fiind într-un guvern condus de Adrian Năstase, a pus bazele a ceea ce astăzi înseamnă justiţia din România.

”Aş spune că un bun cunoscător al politicii externe, care alături de alţi miniştri de justiţie a contribuit la evoluţia justiţiei de astăzi, nu poate fi o recomandare mai bună pentru a candida”, a comentat Traian Băsescu.

Şeful statului a mai susţinut că Diaconescu este ”un om a cărui onestitate nu poate fi pusă sub semnul întrebării”.

”Aveţi, în opinia mea, cel mai legitim candidat la Preşedinţie, care, trebuie să recunoaştem, are în spate un partid încă mic, dar care poate să crească şi poate să dea un preşedinte mare”, a spus Băsescu.

El a mai afirmat că, din sondajele care nu sunt date publicităţii, Cristian Diaconescu a pornit de la 2%, şi ieri, într-un ultim sondaj pe care l-a văzut, ajunsese la 8,5%.

”Este clar că avem un candidat care progresează, dar în afară de a-l lăsa pe el să se pună în valoare, trebuie să îl punem şi noi în valoare. Nu plecaţi de la premisa că partidele mari dau întotdeuna preşedinţi şi primari. Şi partidele mici o pot face, dacă candidatul este persoana potrivită. Şi eu cunosc destul de bine candidaţii care vor să devină preşedinţii Românei. Problema este ce tentaţii pentru compromis ai după ce ajungi la Cotroceni. Avem în Diaconescu un om politic care nu va face compromisuri, nu a făcut-o până acum şi sunt convins că nu o a face nici când va ajunge la Cotroceni”, a mai afirmat Traian Băsescu.

El a explicat că sunt şi situaţii când candidatul poate să se ridice în voturi cu mult peste partidul care îl susţine, iar partidul are obligaţia de a-i da maximum de suport.

Preşedintele a mai arătat în cadrul discursului susţinut în faţa femeilor din PMP că îl impresionează că au reuşit să organizeze un congres atât de repede de la înfiinţarea partidului.

”Asta înseamnă că vreţi să faceţi politică şi să creşteţi un partid. De regulă, oamenii se duc la partide deja formate. Obiceiul este să te ataşezi unui partid existent şi să încerci să valorifici şansa de a evolua într-o funcţie cât mai repede. (…) Nu este uşor să construieşti un partid şi, sincer să fiu, vă admir curajul de a începe această muncă”, a spus Băsescu.

Preşedintele a ţinut să îi felicite pe cei din PMP pentru rezultatul obţinut la alegerile europarlamentare, arătând că au fost foarte mulţi care nu şi-ar fi dorit ca acest partid să reuşească, desfăşurându-se o propagandă a politicienilor şi a formatorilor de opinie în acest scop.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

POLITICĂ

Președintele Camerei Deputaților Marcel Ciolacu: Apartenența la NATO și la UE sunt pilonii principali ai politicii externe a României

Published

on

© Marcel Ciolacu/ Facebook

Apartenenţa la NATO şi statutul nostru de membru al UE sunt pilonii principali ai politicii externe a ţării noastre, o viziune constantă şi împărtăşită de tot spectrul politic din România, se arată într-un mesaj transmis, duminică, de preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, cu ocazia Zilei NATO.

“Într-un moment greu prin care trece toată planeta, cred că trebuie să ne reamintim lucrurile care ne unesc şi valorile pe care le împărtăşim. Alianţa Nord-Atlantica este unul dintre simbolurile acestei legături puternice şi mă bucur că România a reuşit să devină unul dintre membrii puternici ai comunităţii transatlantice, contribuind din plin la securitatea şi prosperitatea sa. Apartenenţa la NATO şi statutul nostru de membru al UE sunt pilonii principali ai politicii externe a ţării noastre, o viziune constantă şi împărtăşită de tot spectrul politic din România”, a scris Ciolacu pe Facebook.

El a adăugat că Ziua NATO în România, pe care o marcăm duminică, este o bună ocazie să ne reafirmăm acest statut şi să continuăm să sprijinim demersurile Alianţei pentru realizarea securităţii noastre comune.

Continue Reading

POLITICĂ

România, solidară pe deplin cu Spania și poporul spaniol. Palatul Cotroceni, iluminat în culorile drapelului Spaniei

Published

on

© Administratia Prezidentiala

Administrația Prezidențială a iluminat Palatul Cotroceni vineri seară în culorile drapelului spaniol, în semn de solidaritate cu Spania și cu poporul spaniol. Alături de Italia, Spania este cea mai grav afectată țară din Europa de pandemia cu noul coronavirus, cu peste 117.000 de cazuri înregistrate și aproape 11.000 de decese.

“România se solidarizează pe deplin cu Spania în această perioadă dificilă. În această seară, Palatul Prezidențial al României este iluminat cu culorile drapelului”, a scris președintele Klaus Iohannis, într-o postare pe contul său de Twitter.

Potrivit datelor furnizate de Grupul de Comunicare Strategică, 221 de cetățeni români din străinătate au fost confirmați ca fiind infectați cu COVID-19 (coronavirus): 129 în Spania, 57 în Italia, 14 în Franța, 8 în Germania, 4 în Marea Britanie, 2 în Namibia, 2 în Indonezia și câte unul în Tunisia, Irlanda, Luxemburg, Belgia și SUA. De la începutul epidemiei de COVID-19 (coronavirus) și până la acest moment, 25 de cetățeni români aflați în străinătate, 9 în Italia, 6 în Franța, 4 în Marea Britanie, 5 în Spania și unul în Germania, au decedat.

Joi seară, Palatul Cotroceni a fost iluminat în culorile drapelului Italiei în semn “solidaritate profundă și afecțiune pentru poporul italian”.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut, tot joi, o convorbire telefonică cu preşedintele Guvernului Regatului Spaniei, Pedro Sanchez, în cadrul căreia au fost abordate criza epidemiologică generată de noul coronavirus, precum şi modalităţile de cooperare pentru contracararea răspândirii pandemiei COVID-19, al cărei impact este vizibil la nivel global.

Potrivit sursei citate, cei doi lideri au transmis condoleanţe pentru pierderile de vieţi omeneşti înregistrate în Spania şi România, precum şi urări de însănătoşire grabnică celor infectaţi cu SARS-CoV-2.

“Preşedintele Klaus Iohannis a arătat că România este alături de autorităţile spaniole în eforturile pe care le fac pentru depăşirea situaţiei actuale dificile şi este pe deplin solidară cu poporul spaniol, greu încercat în această perioadă. Preşedintele României a evocat importanţa numeroasei comunităţi de români stabiliţi în Regatul Spaniei, care a ajutat în ultimii ani la crearea unor strânse punţi de legătură între cele două state. Din această perspectivă, preşedintele Klaus Iohannis a exprimat aprecierea deosebită pentru tratamentul medical acordat de autorităţile spaniole reprezentanţilor comunităţii române afectaţi de noul coronavirus”, arată Administraţia Prezidenţială.

De asemenea, şeful statului a prezentat măsurile adoptate de autorităţile de la Bucureşti pentru identificarea şi tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum şi pentru prevenirea transmiterii virusului.

“Preşedintele României a apreciat că, în aceste momente dificile, solidaritatea şi responsabilitatea asumate la nivelul statelor membre UE şi al instituţiilor europene sunt esenţiale pentru depăşirea crizei cauzate de pandemia COVID-19, prin identificarea de soluţii echitabile şi echilibrate, care să permită abordarea coerentă a impactului inevitabil al crizei asupra economiilor statelor membre şi asupra cetăţenilor europeni”, indică Administraţia Prezidenţială.

În cadrul discuţiilor, şeful statului l-a asigurat pe preşedintele Guvernului spaniol de sprijinul său pentru continuarea dezvoltării, consolidării şi diversificării relaţiilor bilaterale excelente dintre cele două state, susţinute de un Parteneriat Strategic solid, precum şi de determinarea de consolidare a schimburilor economice după depăşirea crizei sanitare.

Continue Reading

POLITICĂ

Klaus Iohannis, convorbire telefonică cu Frank-Walter Steinmeier: Medicii români sunt cea mai mare comunitate străină din UE care lucrează în sistemul medical german

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a avut vineri o convorbire telefonică cu omologul său german Frank-Walter Steinmeier, în care i-a transmis acestuia olidaritatea deplină cu poporul german în contextul crizei epidemiologice generate de noul coronavirus, precum și condoleanțe familiilor îndurerate pentru pierderile suferite, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Șeful statului și-a exprimat convingerea că relațiile bilaterale excelente, cu valențe strategice, vor ieși mai puternice din această perioadă dificilă, iar schimburile economice, precum și relațiile interumane dintre cele două țări vor fi relansate.

De asemenea, Klaus Iohannis a evidențiat faptul că Germania este gazda uneia din cele mai mari comunități românești în afara granițelor, care reprezintă un model de integrare în societatea germană, contribuind la bunăstarea statului german și la diversitatea socio-culturală.

În context, președintele Klaus Iohannis a subliniat că românii emigrați în Germania în ultimii ani provin, în număr considerabil, din rândul personalului medical, aceștia reprezentând cea mai mare comunitate străină din Uniunea Europeană care lucrează în sistemul medical german și care participă în prezent activ la efortul comun de a alina suferințele celor afectați de pandemie.  

Președintele României a încurajat o cooperare strânsă între autoritățile române și germane pentru combaterea efectelor negative asupra lucrătorilor români care activează în Germania, în special asupra celor cu contracte temporare, respectiv asupra lucrătorilor detașați și sezonieri.

Totodată, Klaus Iohannis a prezentat omologului său măsurile adoptate de autoritățile române pentru identificarea și tratarea persoanelor bolnave de COVID-19, precum și pentru prevenirea transmiterii noului coronavirus. Președintele României a transmis interesul autorităților române pentru realizarea unui schimb de expertiză și o cooperare cât mai strânsă cu partenerii germani pentru a identifica cele mai bune soluții posibile pentru a face față acestei crize.

Președintele României s-a pronunțat pentru un răspuns comun coordonat la nivelul Uniunii Europene care să vizeze reducerea răspândirii epidemiei și asigurarea tuturor echipamentelor și medicamentelor necesare, consolidarea cercetării medicale, păstrarea liberei circulații a lucrătorilor pe piața unică și fluiditatea transportului de mărfuri, precum și  asigurarea celor mai eficiente instrumente pentru combaterea impactului economic și social al acestei crize.

Convorbirea cu Frank-Walter Steinmeier se înscrie în rândul conversațiilor telefonice pe care Klaus Iohannis le-a avut zilele trecute și cu președintele italian Sergio Mattarella și cu prim-ministrul Spaniei Pedro Sanchez.

Italia, Spania și Germania sunt cele mai afectate țări din Uniunea Europeană de pandemia cu noul coronavirus și în primele patru la nivel mondial, având cele mai multe cazuri înregistrate la nivel național.

Continue Reading

Facebook

Guvernul României: Măsuri de prevenție coronavirus (COVID-19)

Măsuri de prevenție - COVID19

Măsuri de prevenție - COVID-19#Coronavirus #COVID19

Publicată de Guvernul României pe Miercuri, 11 martie 2020

ajutorcoronavirus.ro

Advertisement
Advertisement

Trending