Primarul comunei Valea Lungă,Vasile Puşcă, decorat de Ambasada Belgiei

Philippe BekeAmbasadorul Belgiei in România, Philippe Beke (foto) a decorat pe 15 noiembrie personalităţile române care au contribuit la îmbunătăţirea relaţiilor bilaterale dintre Belgia şi România.

Vasile Puşcă, Primarul comunei Valea Lunga şi membru al Managementului intercomunal pentru gestionarea deşeurilor din judeţul Alba, are o relaţie de lungă durată cu localitatea belgiană Morlanwelz. Vasile Puşcă şi fostul Primar al Morlanwelz, Jacques Fauconnier, au dezvoltat o puternică relaţie de înfrăţire între localităţi, atât la nivel administrativ cât şi la nivelul asocierilor cetăţeneşti mutuale. Datorită autenticului său simţ al cetăţeniei, sincerei sale angajări europene şi rezultatelor pe care le-a obţinut pentru cetăţenii din Valea Lungă, Majestatea Sa Regele Philippe are plăcerea să îi acorde decoraţia belgiană de Cavaler în Ordinul Coroanei.

Ambasadorul Belgiei a amintit în discursul său de implicarea în România a mai mult de 200 de localităţi belgiene în anii 1988, 1989, 1990, pentru a-şi arăta generozitatea faţă de localităţile române ameninţate cu dispariţia. Asociaţia Opération Villages Roumains Belgique a încurajat adoptarea localităţilor române de către cele belgiene cât şi crearea unor asociaţii ale societăţii civile în semn de solidaritate.

Astăzi, odată cu încheierea cu succes a celui de-al Patrulea Forum Descentralizat la sfârşitul lunii octombrie în oraşul belgian Leuven, multe dintre localităţile care au dezvoltat relaţii de cooperare şi solidaritate de-a lungul a 25 de ani şi-au luat angajamentul de a dezvolta în continuare proiecte în beneficiul calităţii vieţii cetăţenilor lor. Morlanwelz şi Valea Lunga şi-au luat la rândul lor acest angajament.

Sursa: Ambasada Belgiei
Foto: www.transilvaniabusiness.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.