Primarul din Sfântu Gheorghe: Ziua de 4 iunie, zi de doliu. Maghiarii s-au culcat seara în Ungaria, iar dimineaţa s-au trezit în România

ungaria steagAutononomia Ţinutului Secuiesc este singura posibilitate ca maghiarii să se simtă confortabil în România, declară primarul din Sfântu Gheorghe, Antal Arpad, potrivit căruia ziua de 4 iunie – semnarea Tratatului de la Trianon – este zi de doliu pentru maghiari.

“Pentru noi, ziua de 4 iunie este o zi de doliu. Comunitatea maghiară s-a culcat seara în Ungaria, iar dimineaţa când s-a trezit era deja în România. Noi nu am venit în această ţară, nu am imigrat dintr-o ţară săracă pentru a trăi aici mai bine, ci am rămas pe pămănturile noastre natale, graniţele s-au mişcat deasupra capului nostru”, a spus Antal, citat de Mediafax.ro.

Dorim autononomia Ţinutului Secuiesc. Foarte mulţi dintre cei care au vorbit azi aici au spus acelaşi lucru: singura posibilitate pentru ca noi, cetăţenii români de etnie maghiară, să ne simţim confortabil în această ţară este autonomia”, a afirmat Antal Arpad.

 

Sursa: Mediafax.ro
Foto: wikipedia

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.