Primarul Londrei, Sadiq Khan, cere organizarea unui al doilea referendum asupra Brexitului

Primarul Londrei, Sadiq Khan, cere organizarea unui nou referendum privind apartenenţa Marii Britanii la Uniunea Europeană, atrăgând atenția că Marea Britanie se află în pericol de a se separa de Uniunea Europeană fără a ajunge la un acord, anunță DPA, citat de Agerpres.

Într-un articol publicat sâmbătă seara în The Observer, Khan a atenționat că ”timpul se scurge cu rapiditate”, în vreme ce guvernul condus de Theresa May pare fi ” nepregătit și într-o stare de confuzie”.

Lisa unui acord între Marea Britanie și UE sau un acord dezavantajos pentru Londra ar putea face ca Marea Britanie să piardă 500.000 de locuri de muncă, să nu aibă personal suficient în spitale, businessul britanic să sufere pierderi, iar poliţia britanică să se confrunte cu tulburări în cadrul societăţii civile, a atenţionat primarul Londrei.

”Nu cred că May are mandatul de a se juca atât de flagrant cu economia şi mijloacele de subzistenţă ale oamenilor”, a subliniat Khan, membru al Partidului Laburist aflat în opoziţie. El a făcut campanie pentru rămânerea Marii Britanii în UE înainte de referendumul din 2016.

Marea Britanie și-a exprimat la începutul lunii dorința de a ajunge la un acord cu Bruxelles-ul pe tema Brexitului până în luna noiembrie.

Negocierile dintre Londra şi Comisia Europeană avansează extrem de greu în prezent, şi se profilează riscul unui Brexit fără acord, din cauza unor divergenţe care vizează în special relaţiile comerciale ale celor două blocuri, dar şi chestiunea frontierei irlandeze.

Atât Marea Britanie, cât şi UE afirmă că doresc să ajungă la un acord privind „divorţul” cu ocazia Consiliului European din 18 octombrie, însă mulţi diplomaţi consideră că această ţintă este prea optimistă.

Citiți și:

 Sondaj: 59% dintre britanici ar respinge Brexitul în prezent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.