Primul semn de pace al opoziţiei ucrainene: Partidul Svoboda este pregătit să elibereze sediul Primăriei

Opoziţia ucraineană este pregătită să evacueze sediul Primăriei din Kiev, ocupat din decembrie, după ce autorităţile au eliberat manifestanţii arestaţi, anunţă un deputat din cadrul formaţiunii Svoboda, citat de AFP, anunţă gandul.info. primariekiev

Evacuarea Primăriei este una dintre condiţiile pentru aplicarea legii amnistiei în cazul celor 234 de protestatari eliberaţi vineri dar care rămân în continuare pasibili de pedepse cu închisoarea.

“Partidul Svoboda este pregătit să elibereze sediul Primăriei în cel mult o jumătate de oră”, a declarat Iuri Sirotiuk, vicepreşedintele formaţiunii naţionaliste.

Toţi cei 234 de manifestanţi arestaţi în cursul protestelor din Ucraina au fost eliberaţi, dar anchetele vor continua, a anunţat vineri procurorul-general ucrainean, Viktor Pcionka.

“Cele 234 de persoane fuseseră arestate între 26 decembrie şi 2 februarie. Niciuna nu mai este în detenţie”, a comunicat procurorul general al Ucrainei.

Pcionka a subliniat că anchetele care vizează aceste persoane vor fi oprite doar dacă vor fi întrunite condiţiile stipulate prin legea amnistiei. “Dacă vor fi întrunite condiţiile legii amnistiei, cercetările vor fi abandonate în decurs de o lună începând din 18 februarie”, adaugă procurorul general.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.