U.E.
Programul Erasmus+ se extinde. Studenții europeni vor beneficia din anul 2020 de 44 de programe de masterat comune
Published
5 years agoon
By
Diana Zaim44 de programe de masterat comune au fost adăugate în catalogul Erasmus Mundus, iar începând cu anul 2020 studenții vor beneficia de acestea.
Astfel, în octombrie aproximativ 120 de programe se vor deschide la cererile de burse de studenți care doresc să înceapă un master în septembrie 2020, se arată în comunicat.
Erasmus + a investit peste 166 de milioane de euro în aceste 44 de programe, dintre care majoritatea ajung să plătească 3,422 de burse pentru studenții din întreaga lume pentru a participa la aceste programe de masterat de doi ani.
Cele 44 de programe vor acoperi o gamă largă de subiecte: medicina inovatoare și de precizie, silvicultură, drepturile omului, economie, robotică și multe altele.
Ceea ce face ca aceste programe să fie atât de speciale este că acestea sunt programe comune, adică acestea combină cea mai bună învățătură din diferite universități, adesea combinând diferite facultăți și discipline. Studenții studiază în două sau mai multe dintre aceste diferite universități partenere în cei doi ani.
Prin urmare, absolvă un set corect de competențe și perspective internaționale.
Toate informațiile necesare, aici.
Erasmus+ este programul prin care UE sprijină educația, formarea, tineretul și sportul în Europa. Dispune de un buget de 14,7 miliarde EUR, bani cu ajutorul cărora peste 4 milioane de europeni vor putea câștiga experiență și avea acces la studii, formare și voluntariat în străinătate.
Programul Erasmus+, care va fi derulat până în 2020, nu se limitează la studenți. El reunește un număr de 7 programe anterioare și oferă oportunități pentru diverse categorii de persoane și organizații.
Diana Zaim este foto jurnalist, câștigătoare a Premiul Publicului la European Youth Event 2020, cel mai mare eveniment pentru tineri organizat de Parlamentul European. Absolventă a secției germană-portugheză în cadrul Universității din București, Diana urmează în prezent programul de master ”Relații Internaționale și Integrare Europeană” în cadrul SNSPA. Pasionată de promovarea valorilor europene, Diana este parte a comunității Model European Union, cea mai amplă simulare la nivel european a procesului decizional din cadrul Uniunii Europene.
You may like
UE și Balcanii de Vest aprofundează cooperarea în materie de inovare, cercetare, educație, cultură, tineret și sport
Dorința premierului britanic Keir Starmer de a reseta relațiile cu UE, pusă sub semnul întrebării de Bruxelles
Bugetul UE pentru 2025. Eurodeputatul Siegfried Mureșan solicită o creștere de 20 de milioane de euro a alocărilor pentru Programul Erasmus+
”Vot important în Comisia CULT a PE”, anunță eurodeputatul Gabriela Firea: Am votat să alocăm în bugetul UE 2025 peste 2,9 miliarde de euro pentru programe eficiente pentru educația tinerilor
Berlinul dorește un super-acord Brexit pentru securitate și cooperare cu Regatul Unit care să acopere o paletă largă de priorități ale UE și Marii Britanii
Comisia Europeană distribuie 35.511 legitimații de călătorie pentru tineri în cadrul programului DiscoverEU
INTERNAȚIONAL
Ursula von der Leyen anunță că UE a activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a sprijini Bosnia și Herțegovina în urma inundațiilor: Trimitem echipe de salvare pe teren
Published
29 mins agoon
October 6, 2024By
REDACTIAUniunea Europeană a activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a sprijini Bosnia și Herțegovina, țară grav afectată de inundații, a anunțat duminică președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
„Gândurile și inimile noastre sunt alături de oamenii din Bosnia și Herțegovina, afectați de inundații devastatoare. Am activat Mecanismul nostru de Protecție Civilă al UE și trimitem echipe de salvare pe teren. Aceasta este solidaritatea UE în acțiune”, a scris Ursula von der Leyen pe platforma X.
Our hearts and thoughts are with the people of Bosnia and Herzegovina, hit by devastating floods.
We have activated our EU Civil Protection Mechanism and are sending rescue teams on the ground.
This is EU solidarity in action.
— Ursula von der Leyen (@vonderleyen) October 6, 2024
Echipele de intervenţie continuă să caute posibile victime ale inundaţiilor care au afectat în ultimele zile Bosnia şi Herţegovina, informează Agerpres.
Localitatea Jablanica, situată într-o zonă montană, la aproximativ 30 km nord de oraşul Mostar, a fost cea mai afectată. Ploile abundente şi furtunile au provocat căderi de pietre care au îngropat numeroase case.
Drumurile din regiunea afectată de inundaţii au devenit temporar impracticabile. Apele au măturat pământul de sub căile ferate, iar în mai multe zone, echipele de intervenţie au folosit bărci pentru a salva persoane rămase blocate.
Căutările persoanelor date dispărute sunt în curs de desfăşurare. Operaţiunile sunt îngreunate de ploaia care a început să cadă din nou, provocând temeri cu privire la riscul de declanşare a unor noi viituri
INTERNAȚIONAL
Premierul israelian critică poziția lui Macron cu privire la oprirea livrărilor de arme către Israel. Franța deplânge reacția „excesivă” a lui Netanyahu și asigură că este „prietenul de neclintit al Israelului”
Published
4 hours agoon
October 6, 2024By
REDACTIAPremierul israelian Benjamin Netanyahu i-a criticat sâmbătă pe preşedintele francez Emmanuel Macron şi pe liderii ţărilor care au cerut oprirea livrărilor de arme către Israel pe fondul războiului împotriva Hamasului palestinian și Hezbollahului libanez, scrie AFP, potrivit Agerpres.
„În timp ce Israelul luptă împotriva forţelor barbariei conduse de Iran, toate ţările civilizate ar trebui să fie ferm alături de Israel. Cu toate acestea, preşedintele Macron şi alţi lideri occidentali îndeamnă acum la embargo asupra armelor contra Israelului. Ar trebui să le fie ruşine”, a declarat Netanyahu într-o înregistrare video şi un comunicat al biroului său.
Benjamin Netanyahu a insistat asupra faptului că ţara sa duce un război pe mai multe fronturi împotriva organizaţiilor susţinute de Iran, „duşmanul de moarte al Israelului”.
„Iran impune un embargo asupra armelor pentru Hezbollah, houthi, Hamas şi celorlalţi mandatari ai săi? Bineînţeles că nu”, a spus el.
Potrivit premierului israelian, aceste mişcări fac parte din „axa rezistenţei” împotriva Israelului, un grup aşa numit de Teheran care reuneşte şi grupări irakiene.
„Această axă a terorii este unită. Dar ţările care ar trebui să se opună acestei axe a terorii cer un embargo asupra armelor cu destinaţia Israel. Ce ruşine!”, a adăugat el.
Palatul Elysée a deplâns sâmbătă seară cuvintele premierului israelian. Franţa „este prietenul de neclintit al Israelului”, a afirmat Palatul Elysée, descriind reacția lui Netanyahu drept „excesivă și fără legătură cu prietenia dintre Franţa şi Israel”, scrie France24.
INTERNAȚIONAL
Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă acestea sunt folosite în Fâșia Gaza: „Prioritatea este să revenim la o soluție politică”
Published
5 hours agoon
October 6, 2024By
REDACTIAPreşedintele francez Emmanuel Macron s-a exprimat sâmbătă în favoarea opririi livrărilor de arme către Israel, dacă acestea sunt folosite în conflictul din Fâşia Gaza ce opune armata israeliană şi gruparea palestiniană Hamas, război care a provocat într-un an peste 41.000 de morţi, majoritatea civili, iar populaţia din enclava palestiniană trăieşte o catastrofă umanitară, scrie Agerpres.
„Cred că, astăzi, prioritatea este să revenim la o soluţie politică, să încetăm să livrăm arme pentru luptele din Gaza. Franţa nu furnizează astfel de arme Israelului”, a declarat Macron, în cadrul unui program special la radio France Inter consacrat francofoniei.
Omologul său american Joe Biden a refuzat până în prezent să sisteze livrarea către Israel a armelor şi muniţiilor necesare operaţiunilor militare din Fâşia Gaza, oprind doar un transport de bombe aeriene în luna mai.
În schimb, Regatul Unit a anunţat în septembrie că suspendă unele vânzări de arme către Israel, invocând un „risc clar” ca echipamentele să fie folosite pentru a comite încălcări grave ale dreptului internațional.
Pe plan politic, preşedintele francez a deplâns faptul că nu există niciun progres în direcţia opririi războiului în Fâşia Gaza, în ciuda tuturor eforturilor diplomatice depuse pentru a obţine o încetare a focului. „Cred că nu suntem auziţi. I-am spus-o din nou prim-ministrului Benjamin Netanyahu şi cred că este o greşeală, inclusiv pentru securitatea Israelului”, a subliniat Emmanuel Macron.
„O vedem limpede în opinia noastră publică, o vedem într-un mod şi mai teribil în opinia publică din regiune, este practic un resentiment care se naşte, o ură care se hrăneşte din asta”, a mai remarcat Macron.
Cât despre noul front deschis de Israel în Liban împotriva grupării şiite pro-iraniene Hezbollah, Macron a reamintit că „prioritatea este evitarea escaladării”. „Poporul libanez nu trebuie să fie şi el sacrificat, iar Libanul nu poate deveni o nouă Gaza”, a insistat el.
După ce a slăbit mişcarea palestiniană Hamas în Fâşia Gaza într-un război devastator şi sângeros pentru populaţia civilă palestiniană şi care încă nu s-a încheiat, armata israeliană şi-a axat de la jumătatea lunii septembrie operaţiunile pe frontul libanez împotriva miliţiei Hezbollah, pe care a bombardat-o intens, i-a detonat de la distanţă dispozitive de telecomunicaţii în care aparent serviciul israelian Mossad reuşise să implanteze explozivi, i-a decimat conducerea, ucigându-l şi pe liderul ei, Hassan Nasralah, iar luni a lansat şi o ofensivă terestră.
Această ofensivă, descrisă drept „limitată” de către armata israeliană, urmăreşte potrivit acesteia în principal neutralizarea reţelei de tuneluri subterane folosite de Hezbollah, distrugerea stocurilor de arme şi muniţii ale acesteia, concomitent cu blocarea oricăror căi de reaprovizionare şi anihilarea structurilor de comandă şi organizare ale grupării pro-iraniene.
Concrete & Design Solutions
Ursula von der Leyen anunță că UE a activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a sprijini Bosnia și Herțegovina în urma inundațiilor: Trimitem echipe de salvare pe teren
Joe Biden, primul președinte american care efectuează o vizită de stat în Germania reunificată. Ultima astfel de vizită a fost a lui Ronald Reagan în 1985
Secretarul general al ONU cere încetarea „violențelor șocante” în Fâșia Gaza și Liban: „Este timpul să reducem la tăcere armele”
Premierul israelian critică poziția lui Macron cu privire la oprirea livrărilor de arme către Israel. Franța deplânge reacția „excesivă” a lui Netanyahu și asigură că este „prietenul de neclintit al Israelului”
Emmanuel Macron cere oprirea livrărilor de arme către Israel, dacă acestea sunt folosite în Fâșia Gaza: „Prioritatea este să revenim la o soluție politică”
Lucian Bode salută decizia CJUE de a anula din Pachetul Mobilitate I obligația întoarcerii vehiculului la centrul operațional la fiecare 8 săptămâni: „A fost o muncă de echipă”
Contactele din tinerețe cu KGB, regretele față de Ucraina și dejucarea blufului lui Putin. Primul interviu al lui Stoltenberg după zece ani la NATO: “Rusia știe că Europa este în urma ei” în termeni militari
Klaus Iohannis, la Sommet-ul Francofoniei: În calitate de șefi de stat sau de guvern, avem responsabilitatea de a ne asigura că tinerii noștri beneficiază de condiții optime pentru a studia
Volodimir Zelenski va prezenta „planul pentru victorie” al Ucrainei la reuniunea de la Ramstein din 12 octombrie
Eurodeputatul Gheorghe Falcă: Faptul că transportatorii români nu vor mai fi obligați să întoarcă vehiculele în țară o dată la 8 săptămâni este o realizare importantă pentru industrie
V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie
Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013
Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”
Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia
9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial
Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa
Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”
Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat
Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar
Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei
Marcel Ciolacu i-a subliniat omologului moldovean că securitatea și dezvoltarea R. Moldova depind de integrarea europeană: România trebuie să fie podul către UE
Ambasadorul Germaniei: O Românie “de încredere, pro-occidentală și pro-atlantică” este “moștenirea lui Klaus Iohannis”. Rezultatele alegerilor nu vor schimba cursul de acțiune al României
INTERVIEW | Ambassador Peer Gebauer on German Unity Day: We will remain a pillar of stability in Europe. Energy and defense, major pillars of growth in German-Romanian cooperation
INTERVIU | Ambasadorul Peer Gebauer, de Ziua Unității Germane: Vom rămâne un pilon de stabilitate în Europa. Energia și apărarea, pilonii majori de creștere a cooperării româno-germane
Noul secretar general NATO: Interesele și reputația Chinei vor fi afectate de faptul că alimentează “cel mai mare conflict din Europa de la al Doilea Război Mondial”
Noul secretar general NATO îl avertizează pe Putin că Alianța “nu va ceda” în susținerea Ucrainei și diminuează temerile legate de Trump
Forumul de Securitate de la Varșovia. Ministrul Energiei, intervenție francă: Piața energiei ar trebui să fie o piață unică. Nu trebuie să fii un geniu ca să vezi unde se termină prețurile mici și unde încep cele mari
UE ia în considerare o nouă tranșă de asistență pentru Liban, denunțând încălcarea suveranității acestuia de către Israel
Oficial: România îndeplinește începând de astăzi toate criteriile tehnice pentru aderarea la Visa Waiver, anunță ambasadorul României în SUA
Ministrul Apărării subliniază necesitatea de „tineri militari cât mai bine pregătiți și motivați pentru provocările viitorului mediu de securitate”
Trending
- U.E.6 days ago
Virajul electoral al Austriei: În premieră după 1945, un partid de extremă-dreaptă anti-migrație și cu rădăcini în nazism câștigă alegerile. Quo vadis “Schengen terestru” pentru România?
- EDITORIALE6 days ago
Iulian Chifu: America și Lumea – izolaționism versus leadership în viziunea Condoleezzei Rice
- ROMÂNIA5 days ago
Oficial: România îndeplinește începând de astăzi toate criteriile tehnice pentru aderarea la Visa Waiver, anunță ambasadorul României în SUA
- EDITORIALE2 days ago
Iulian Chifu: Primul război de secol 21 în Europa – Ucraina și lecțiile învățate
- ROMÂNIA4 days ago
Nicolae Ciucă și-a depus candidatura pentru Cotroceni, cu mesajul că va fi un “președinte responsabil și echilibrat”: România are nevoie de o viziune liberală și de dreapta