Promisiunea lui Antonio Tajani: Parlamentul European oferă o orientare clară pentru viitorul Europei și impunerea ei ca lider mondial

Liderii europeni și oamenii politici din Europa trebuie să valorifice succesul ultimelor șase decenii și să transforme Europa în beneficiul cetățenilor, dar și în cel al generațiilor viitoare, a declarat Antonio Tajani, președintele Parlamentului European, după adoptarea în legislativul reunit la Strasbourg a celor trei rapoarte privind viitorul UE.

FOTO: European Parliament

Trebuie să construim o punte între Europa și cetățenii săi. Parlamentul European oferă o orientare clară pentru viitorul Europei, pentru o Uniune care să răspundă preocupărilor cetățenilor și care să furnizeze mai multe rezultate concrete. Parlamentul European se află în centrul acestui efort de consolidare a Europei, pentru ca aceasta să devină mai eficientă. Noi, ca voce a oamenilor, trebuie să garantăm că cetățenii se află în centrul viitorului Uniunii. Trebuie să valorificăm succesul din ultimii șaizeci de ani, învățând, în același timp, din greșelile noastre. Trebuie să transformăm Europa, nu să o slăbim. Facem acest lucru pentru noi, dar și pentru generațiile viitoare, care merită o Europă mai sigură, mai prosperă, mai sustenabilă, care să se impună ca lider la nivel mondial prin afirmarea valorilor noastre în lume”, a declarat Tajani, conform unui comunicat remis CaleaEuropeana.ro.

Citiți și Documente cheie adoptate de Parlamentul European pentru viitorul UE: Eurodeputații cer, printre altele, un consiliu permanent al miniștrilor apărării și crearea unui ministru de finanţe UE

Cele trei rezoluții, concentrate pe utilizarea potențialului maxim al actualui tratat (raportul Bresso-Brok), reforma ambițioasă a tratatelor (raportul Verhofstadt) și consolidarea zonei euro (raportul Boge-Beres), au fost adoptate care parte a unui pachet care prezintă poziţia Parlamentului European privind viitorul UE, în pregătirea celei de-a 60-a aniversări a Tratatului de la Roma.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.