Proteste în mai multe oraşe din ţară faţă de modificarea codurilor penale şi guvernanţi. Presa internațională: „Au arestat un jurnalist german”

Mii de persoane au protestat miercuri seară în ţară împotriva modificărilor Codului de procedură penală adoptate de parlamentari şi au scandat lozinci împotriva Guvernului şi a alianţei PSD-ALDE, precum şi a liderului social-democrat, Liviu Dragnea. Conform Agerpres, aproape 4.000 de oameni au protestat miercuri, la Sibiu, timp de aproape patru ore, pe principalele bulevarde din municipiu, în faţa sediului PSD, intonând imnul şi aplaudând în faţa casei preşedintelui Klaus Iohannis. Lor li s-au adăugat 3.000 de persoane ce au iețit în stradă la Cluj, 2.500 în Timișoara și 1.500 la Iași.

Foto: captură video

Presa internaţională relatează, joi dimineaţa, despre protestele din România şi tratează pe larg reţinerea jurnalistului german Paul Arne Wagner care lucrează de mai multe luni la un documentar despre manifestaţiile anticorupţie din ţara noastră.

Noi proteste anti-guvernamentale au avut loc în România, miercuri seara, scrie Fox News. Oamenii nemulţumiţi de noua legislaţie penală care va facilita corupţia la nivel înalt, s-au ciocnit cu forţele de ordine. Mii de oameni s-au strâns miercuri seara în faţa Guvernului din Bucureşti fluturând steaguri naţionale, americane şi ale UE şi scandând mesaje anti-PSD, partidul de guvernâmânt pe care protestatarii îl consideră „ciuma roşie” (red plague).

Forţele de ordine au reţinut mai multe persoane, inclusiv pe jurnalistul german Paul Arne Wagner, care conduce organizaţia Passport Productions, scrie Fox News. Wagner documentează de mai multe luni protestele din România.

Reuters titrează PSD a declanşat un „Blitzkrieg” legal împotriva statului paralel.

Şi cei de la France24 scriu despre aproximativ 5.000 de manifestanţi în capitala României care au protestat împotriva relaxării legislaţiei penale şi au scandat „Nu cedăm” şi „Hoţii”.

Citiți și: Comisia Europeană: Am luat cunoştinţă de adoptarea Codului de Procedură Penală. Îl vom citi și vom analiza; Administrația Prezidențială: Ambasadorii UE, îngrijoraţi cu privire la modificări

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.