PSD e de acord cu sanctiunile pentru incalcarea statului de drept. Sunt probleme si in Germania sau Franta

Seful europarlamentarilor PSD, Catalin Ivan, considera ca rezolutia comisiei LIBE din Parlamentul European prin care tarile UE pot fi sanctionate daca vor incalca statul de drept ar fi o masura foarte buna daca intra in vigoare, el fiind de parere ca nu e vizata strict Romania si ca astfel de probleme apar si la “case mai mari”, precum Germania sau Franta.

catalin ivan strasbourg“E o masura pozitiva, prin acest mecanism toti sunt pe picior de egalitate, toti sunt evaluati, nu doar romanii si bulgarii. Probleme pentru care dam socoteala apar si in Belgia, si in Franta. Ati fi surprins, dar apar si in Germania si nimeni nu ridica nici macar o spranceana cand vine vorba de alte state. Cand vine vorba de Romania, e caz european” a spus Ivan, care e si purtator de cuvant al PSD, pentru Ziare.com.

“Popularii europeni sunt impotriva acestui mecanism si au votat impotriva. Noi suntem pentru, fiindca la ora asta in UE sunt monitorizati si sanctionati doar romanii si bulgarii, ne-am dorit dintotdeauna un mecanism care sa fie aplicabil si Germaniei, si Frantei, si Italiei, tuturor statelor UE”, a completat europarlamentarul social-democrat, potrivit sursei citate.

Tarile care incalca statul de drept si criteriile de la Copenhaga risca inghetarea fondurilor europene

Comisia Europeana ar trebui sa verifice si sa sanctioneze tarile membre UE care incalca statul de drept si criteriile de la Copenhaga, daca o rezolutie adoptata in comisia LIBE din PE devine realitate, a informat caleaeuropeana.ro.

Potrivit acesteia, Comisia Europeana trebuie sa faca imediat un sistem de monitorizare a tuturor statelor membre privind respectarea valorilor UE si a criteriilor de aderare la blocul comunitar. Sanctiunile includ chiar si suspendarea fondurilor europene.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.