Purtătorul de cuvânt al lui Martin Schulz: Victor Ponta şi-a cerut scuze pentru declaraţiile făcute la adresa lui Brok

victor ponta martin schulzPremierul Victor Ponta a discutat cu preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, şi i-a cerut scuze pentru declaraţiile făcute la adresa lui Elmar Brok, a declarat purtătorul de cuvânt al lui Schulz, citat de B1 TV, noteaza Adevarul.ro.

Preşedintele Parlamentului European, Martin Schulz, a declarat luni, în deschiderea sesiunii PPE, că declaraţiile făcute de premierul Victor Ponta la adresa europarlamentarului PPE Elmar Brok sunt reprobabile şi că va avea o discuţie cu liderul Executivului român. 

Ponta a declarat, în urmă cu o săptămână, că Brok se încadrează în categoria politicienilor “demagogi, iresponsabili şi populişti”. “Ăştia sunt prietenii lui Macovei, ce vă miră? De fapt, şi gândesc la fel, au o gândire nazistă”, a mai spus Ponta.

Eurodeputatul german Elmar Brok a propus, la începutul anului, amprentarea imigranţilor români care sosesc în Germania, pentru a-i identifica pe aceia care doresc să profite de ajutoarele sociale. “Imigranţii care vin în Germania doar pentru Hartz IV (ajutor de şomaj), alocaţia pentru copii şi asigurarea de sănătate trebuie trimişi rapid înapoi în ţările lor de origine. Pentru a preveni intrările multiple, ar trebui să ne gândim la luarea de amprente”, a spus Brok, citat de ziarul Bild.

Sursa: Adevarul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.