Putin: Rusia nu se opune apropierii Republicii Moldova şi Ucrainei de UE

rp_VladimirPutin-300x187.jpgRusia nu se opune apropierii Republicii Moldova şi Ucrainei de UE, însă consideră necesare discuţii cu privire la eventualul risc asupra economiei ruse, a declarat, vineri, la summitul Comunităţii Statelor Independente (CSI) de la Minsk, preşedintele rus Vladimir Putin.

“Nu ne-am opus niciodată unor relaţii mai apropiate cu UE, noi înşine dorim această apropiere”, a afirmat Vladimir Putin. El a adăugat că sunt necesare discuţii pentru a evita riscul asupra economiei ruse, relatează Russia Today, potrivit Mediafax.

“Trebuie să ne gândim la impact atunci când sunt semnate documente cu partenerii europeni şi la efectul asupra pieţelor locale”, a adăugat preşedintele rus. În absenţa unei analize atente a acordurilor cu UE, pieţele noastre pot fi invadate de produse europene, ceea ce riscă să ne afecteze interesul naţional, a avertizat liderul rus. “Dacă discuţiile pe această temă au loc în timp util, atunci nu va fi nicio problemă. Acest lucru este valabil atât pentru Republica Moldova, cât şi pentru Ucraina”, a mai afirmat Vladimir Putin.

Preşedintele Rusiei participă, vineri, la Minsk, la summitul statelor din Comunitatea Statelor Independente (CSI).

 

.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.