Putin: Sportivii şi vizitatorii vor fi primiţi la Soci indiferent de orientarea lor sexuală

vladimir putin kremlin.ruPreşedintele rus, Vladimir Putin, a asigurat că Rusia va primi toţi sportivii şi vizitatorii, independent de orientarea lor sexuală, la Jocurile Olimpice care vor începe în mai puţin de trei săptămâni la Soci, relatează AFP, potrivit Gandul.info.

Oamenii au orientări sexuale diferite. Noi îi vom primi pe toţi sportivii şi toţi vizitatorii Jocurilor Olimpice“, a declarat el într-un interviu acordat mai multor posturi de televiziune ruse şi străine şi difuzat duminică.

O lege care pedepseşte “propaganda” homosexuală în faţa minorilor cu amenzi şi închisoare a fost promulgată în iunie de Vladimir Putin. Acest text controversat a provocat critici vehemente, în special în Occident, şi apeluri la boicotarea Jocurilor Olimpice de la Soci.

Apărătorii cauzei homosexuale se tem că formularea imprecisă a acestei legi va fi folosită pentru a interzice orice eveniment organizat de homosexuali.

Comisarul european pentru Afaceri interne, Cecilia Malmström, s-a declarat “preocupată” de acest text, care riscă să antreneze “noi atingeri aduse drepturilor reprezentanţilor LGBT (lesbiene, gay, bisexuali, transexuali)”, a declarat ea la încheierea unei întâlniri cu ministrul Justiţiei, Aleksandr Konovalov, potrivit agenţiei Interfax.

Foto: kremlin.ru

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.