R. Moldova consideră inacceptabile noile reguli de intrare în Ucraina

natalia-gherman-mfa.gov.mdMinisterul Afacerilor Externe şi Integrării Europene de la Chişinău consideră inacceptabile noile reguli de intrare în Ucraina a cetăţenilor Republicii Moldova şi nu exclude că ar putea adopta proceduri similare pentru cetăţenii ucraineni, informează Agerpres.

Autorităţile de la Kiev au adoptat noi proceduri care înăspresc condiţiile de intrare în această ţară a cetăţenilor străini, care sunt obligaţi să deţină mijloace financiare de cel puţin 500 de dolari pentru o perioadă de cinci zile.

”Am adus la cunoştinţa omologului meu despre inacceptarea unor asemenea măsuri care se aplică faţă de cetăţenii Republicii Moldova”, a declarat Natalia Gherman.

Ea a menţionat că autorităţile de la Chişinău vor continua negocierile cu Ucraina pentru ca aceste impedimente să fie scoase pentru cetăţenii moldoveni şi a avertizat că în caz contrar Chişinăul va adopta măsuri similare. ”Evident, în caz contrar, Republica Moldova va trebui să se gândească la anumite proceduri pe bază de reciprocitate. Noi dorim să evităm introducerea unor asemenea măsuri. Nouă ni se pare că este vorba de lipsă de înţelegere în primul rând. Noi dorim ca astfel de situaţii neplăcute să fie evitate”, a accentuat şeful diplomaţiei de la Chişinău.

Totuşi, ea a menţionat că noile reguli adoptate de Ucraina rămân, deocamdată, în vigoare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.