Ramona Mănescu, eurodeputat PPE: Hackerii nord-coreeni vor profita de cea de-a doua conexiune de internet oferită de Rusia

Europarlamentarul Ramona Mănescu (PPE) critică Rusia pentru faptul că i-a acordat Coreei de Nord încă o pârghie pentru a își continua retorica agresivă, prin intermediul conectării acesteia la o a doua sursă de internet, în afară de cea oferită de China.

“În timp ce întreaga comunitate internațională face eforturi pentru a determina regimul de la Phenian să renunțe la retorica războinică și să accepte demararea unui proces de denuclearizare, acțiunile Rusiei subminează acest proces, oferind portițe de scăpare”, a scris europarlamentarul într-un mesaj pe un site de socializare.

“Primii care vor profita sunt hackerii nord coreeni, aceiași care de ani de zile atacă sisteme bancare, firme private și instituții din zeci de țări, mai puțin în Rusia.”

O companie publică rusă a stabilit o nouă conexiune de internet cu Coreea de Nord, a doua după cea care trece prin China, ceea ce ar putea submina eforturile SUA de a izola această ţară.

Citiți și Analiști: Coreea de Nord a obţinut cea de a doua conexiune la Internet prin intermediul Rusiei

Coreea de Nord numără o unitate de circa 6.800 de specialişti în atacuri cibernetice, potrivit Ministerului Apărării sud-coreean. Ea este acuzată de numeroase atacuri informatice de mare amploare, inclusiv de cel desfăşurat în 2014 împotriva Sony Pictures. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.