Ramona Mănescu: Investiţiile chineze pot fi o sursă pentru dezvoltarea infrastructurii din România

ramona manescu gov.roInvestiţiile pe care chinezii le pot face reprezintă o sursă pentru dezvoltarea infrastructurii de transport din România, acolo unde nu există proiecte europene, a declarat Ramona Mănescu, ministrul Transporturilor, într-o emisiune Realitatea TV.

„Am avut întâlniri cu reprezentanţii ambasadei Chinei, cu reprezentanţi ai mediului economic din China. Există într-adevăr un interes foarte mare al chinezilor de a investi în România, dar eu spun că interesul cel mai mare este al nostru“, a spus Ramona Mănescu, citată de Adevarul.ro.

„Investiţiile pe care chinezii le pot face sunt o astfel de sursă prin care noi putem să dezvoltăm infrastructura acolo unde nu avem proiecte europene: linii de cale ferată ce trebuie reabilitate, autostrăzi şi poduri ce trebuie construite şi nu pot fi făcute toate cu fonduri europene pentru că şi acelea sunt limitate. Eu zic că sunt binevenite aceste colaborări şi aceste investiţii şi am prezentat părţii chineze o serie de proiecte pe care am putea să le facem împreună, cu investiţie chineză, în infrastructura de transport“, a spus Ramona Mănescu.

Cea de-a treia ediţie a Forumului economic şi comercial China-Europa Centrală şi de Est se desfăşoară, marţi, la Bucureşti

Sursa: Adevarul.ro
Foto: gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.