Raport| Banca Mondială: Câți bani au trimis acasă românii care lucrează în străinătate

Românii care lucrează în străinătate au trimis acasă 4,94 de miliarde de dolari, în 2017, o sumă în creştere cu 41%, de la 3,489 miliarde de dolari în 2016, potrivit datelor publicate de Banca Mondială (BM). Anul trecut, cei 266 de milioane de migranţi au trimis către ţările emergente şi în curs de dezvoltare o sumă record: 466 de miliarde de dolari, după trei ani de declin, datorită accelerării creşterii economiei globale, se arată în raportul BM. Pentru acest an se previzionează tot o sumă record: 485 de miliarde de dolari.

Cele mai mari transferuri de bani în regiune au fost către Rusia (8 miliarde de dolari), Ucraina (7,9 miliarde de dolari) şi România (4,9 miliarde de dolari).

Anul trecut, cele mai mari creşteri ale remitenţelor s-au înregistrat în Europa şi Asia Centrală (21%) şi Africa sub-sahariană (11%). 

„Redresarea generală a remitenţelor este mai bună decât ne-am aşteptat. Ea este condusă de avansul mai solid din UE, Rusia şi SUA, de preţul mai ridicat al ţiţeiului şi de aprecierea euro şi a rublei”, apreciază BM.

Ţările cu cele mai mari transferuri de bani în 2017 au fost India (69 miliarde de dolari), China (64 miliarde de dolari), Filipine (33 miliarde de dolari), Mexic (31 miliarde de dolari), Nigeria (22 miliarde de dolari) şi Egipt (20 miliarde de dolari).

Cele mai mari ieşiri au fost din SUA (67 miliarde de dolari) şi Arabia Saudită (38 miliarde de dolari).

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.