Raportorul special al ONU, Michel Forst, prima vizită oficială în Republica Moldova pentru a evalua situația apărătorilor drepturilor omului

Raportorul special al Organizației Națiunilor Unite (ONU), Michel Forst, va întreprinde prima sa vizită oficială în Republica Moldova, în perioada 25-29 iunie, pentru a evalua situația apărătorilor drepturilor omului, anunță într-un comunicat reprezentanții ONU, anunță luni Radio Chișinău, citat de Agerpres.

Foto: Michel Forst SR HRD/ Twitter

”Această vizită reprezintă o mare oportunitate de a ne angaja într-un dialog constructiv cu autorităţile statului şi cu organizaţiile societăţii civile şi de a identifica modalităţile care să permită asigurarea unui mediu sigur pentru apărătorii drepturilor omului”, a precizat Michel Frost.

În timpul vizitei sale, la invitaţia guvernului Republicii Moldova, Forst se va întâlni cu oficiali de stat, reprezentanţi ai sistemului judiciar şi ai procuraturii, cu avocaţi, jurnalişti, precum şi cu membri ai Oficiului Avocatului Poporului, cu apărătorii ai drepturilor omului şi cu reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile.

Michel Forst va întreprinde o vizită şi la Tiraspol.

Aştept cu nerăbdare să analizez şi să abordez provocările cu care se confruntă organizaţiile societăţii civile, să identificăm împreună bunele practici puse în aplicare de guvern şi modalităţi de a susţine şi de a consolida activitatea vitală şi legitimă a apărătorilor drepturilor omului”, mai spune Forst.

Raportorul special îşi va prezenta concluziile şi va face declaraţii în cadrul unei conferinţe de presă care va avea loc vineri, 29 iunie, la orele 14:00.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.