Rareș Bogdan
Rareș Bogdan anunță „revoluția tarifelor la internet în roaming” după amendamentele depuse în PE privind desființarea suprataxării și anularea „politicii utilizării rezonabile”
Published
12 months agoon

Eurodeputatul PNL Rareș Bogdan a anunțat pe pagina sa de Facebook că începe o „revoluție” în privința tarifelor de roaming pentru internet.
Parlamentul European a adoptat Raportul Gigabit, o decizie ce va permite instalarea mai rapidă a rețelelor de mare viteză, ceea ce înseamnă că europenii vor beneficia de o conexiune la internet mai rapidă. Rareș Bogdan a subliniat că a venit cu amendamente revoluționare, având sprijinul deplin al Partidului Popular European (EPP), pe care le-a depus împreună cu Cristian Bușoi, președintele Comisiei de Industrie, Cercetare și Energie (ITRE).
Principalele modificări propuse includ desființarea suprataxării în roaming și eliminarea sintagmei „politica utilizării rezonabile”. Asta înseamnă că, conform propunerii, dacă un utilizator are un abonament de 100 de gigabytes într-o țară din Uniunea Europeană, va putea folosi aceeași cantitate de date în orice altă țară membră.
Amendamentele propuse urmează să fie discutate în mandatul viitor, din motive tehnice legislative, deoarece unele prevederi necesită revizuire la termene fixe. Cu toate acestea, eurodeputatul subliniază importanța abordării acestui domeniu până acum considerat tabu.
Scopul final al acestor modificări este să permită tuturor românilor și cetățenilor UE să petreacă mai mult timp comunicând prin video cu familiile lor, indiferent de locul în care se află. Acest lucru nu se aplică doar românilor, ci și tuturor cetățenilor care sunt departe de casele lor părintești din cauza muncii.
Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

You may like
Raportul deputatului Ovidiu Cimpean privind viziunea României pentru bugetul UE post-2027, aprobat în Parlament
Negociatorul-șef al bugetului UE 2028-2034, Siegfried Mureșan, cere creșterea bugetului multianual UE pentru a finanța adecvat apărarea, coeziunea și agricultura
Boloș: Îngrijirea paliativă nu este un moft. MIPE anunță un apel de proiecte de peste 58 mil. euro pentru investiții în infrastructura serviciilor de paliație
Roberta Metsola se declară “onorată” să primească Premiul Timișoara pentru Valori Europene, salutând susținerea valorilor care ne definesc ca europeni
Președinta Parlamentului European, laureata Premiului Timișoara pentru Valori Europene. Roberta Metsola vine la Timișoara în 22 mai
Valorile și libertățile europene suferă o ”deteriorare incontestabilă” în Ungaria, semnalează o delegație a PE
PPE
Alegeri europene și locale. Rareș Bogdan a votat ”cu gândul la viaţa românilor de peste tot” și pentru ”o Românie puternică în Europa”
Published
11 months agoon
June 9, 2024By
Teodora Ion
Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele PNL, a transmis că a votat pentru ”administrații locale de succes” și pentru ”o Românie puternică în Europa”, informează Agerpres.
El și-a exprimat votul la Școala Gimnazială nr.3 din localitatea Voluntari, județul Ilfov, însoțit de soția sa și de cei doi copii.
”Am votat cu gândul la viaţa românilor de peste tot, inclusiv la cei din Diaspora, nu doar la cei din România, cu gândul la întoarcerea lor acasă într-o Românie care să arate ca afară, cu administraţii locale de succes. Şi am votat pentru o Românie puternică în Europa, o Românie care să fie una dintre marile revelaţii ale următorilor 10 ani pe continentul european, o Românie care ştie să-şi aprecieze forţa, care ştie să-şi aprecieze locul în Europa şi care nu se va mai lăsa niciodată umilită şi va fi cea care va da semnalul puterii într-un continent care are nevoie, mai mult decât oricând, de creştinism, de patrioţi şi de oameni serioşi şi muncitori, aşa cum sunt românii”, a afirmat Rareş Bogdan.
El a completat, de asemenea, că a votat pentru ”o familie tradițională, pentru copii crescuți în spiritul libertății, dar și al respectului pentru valori și istoria noastră națională”.
”Am votat pentru o Românie care va fi din ce în ce mai puternică”, a conchis Rareş Bogdan.
Cetățenii români, alături de cei din alte 20 de țări membre ale Uniunii Europene, sunt invitați duminică la urne pentru a-și alege reprezentanții în Parlamentul European pentru următorii cinci ani în cadrul unui scrutin ce are loc într-un context dominat de război la porțile UE și de ascensiunea îngrijorătoare a extremismului politic.
Aproape 19 milioane de alegători români sunt aşteptaţi la urne pentru a-i desemna pe cei 33 de reprezentanţi ai României în Parlamentul European, într-un scrutin organizat simultan cu alegerile locale pentru primari, consilii locale și consilii județene.
ALEGERI EUROPENE 2024
Rareș Bogdan: Obiectivele eurodeputaților PNL și PSD – o poziție de vicepreședinte PE, președințiile unor comisii-cheie și egalizarea subvenției în agricultură pentru fermierii români cu restul UE
Published
1 year agoon
April 6, 2024
Prim-vicepreşedintele liberal Rareş Bogdan a declarat, vineri, că europarlamentarii Alianţei PSD – PNL vor încerca să obţină o funcţie de vicepreşedinte a Parlamentului European şi două funcţii de preşedinte în comisiile-cheie ale legislativului european în mandatul 2024-2029.
“Vom ataca o poziţie de vicepreşedinte al Parlamentului European, care va fi ocupată de un reprezentant al PNL sau de unul PSD, cu un vot comun al celor 17 – 20 – 21 de europarlamentari din delegaţia României care vor conlucra pentru România. Vom ataca comisii extrem de importante, două preşedinţii de comisii-cheie, atât din zona economică, cât şi din zona politică, de extindere. (…) În momentul când ai 17 – 21 de europarlamentari la Bruxelles, în momentul când ţi se mai alătură doi sau chiar trei din familii care participă în momentul ăsta diferit, dar fac parte din marile familii europene vă pot spune că România îşi va putea impune punctul de vedere atât pe rezoluţii-cheie, cât şi pe un program care să îi privească direct pe români”, a spus Rareş Bogdan, vineri la sediul BEC, cu prilejul depunerii listei comune cu candidaţii PSD – PNL la alegerile europarlamentare.
El a adăugat că europarlamentarii PSD şi PNL vor să obţină mai mulţi bani pentru agricultura din ţara noastră.
“O egalizare, un target pentru subvenţia în agricultură ar fi o mare realizare, pentru că agricultorii români, fermierii români merită. Şi încă ceva – să vină românii înapoi, măcar jumătate din cei plecaţi să se întoarcă acasă”, a menţionat liberalul, citat de Agerpres.
Potrivit lui Rareş Bogdan, lider al delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, “Europa are nevoie de România, iar România are nevoie de Europa”.
Bogdan, cap de listă al PNL și al doilea pe lista comună, a vorbit alături de europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fruntașul listei PSD și al listei comune, după ce președinții celor două partide de guvernământ, liberalul Nicolae Ciucă și social-democratul Marcel Ciolacu, au punctat că această echipă merge într-o misiune comună la Bruxelles pentru România și pentru cetățenii români.
“Pentru Europa sunt vremuri extrem de dificile. Din nou, la fel ca în anii ’30, extremismul îşi arată colţii, iar noi, marile familii europene reprezentate aici în România de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat, adică PPE şi S&D, trebuie să dăm viitoarea majoritate a Parlamentului European pentru stabilitate şi pentru dezvoltare. În plus, faţă de ceea ce se întâmplă în interior pentru 420 de milioane de cetăţeni europeni, avem un război crunt la graniţă, un război mult prea aproape de România. Atunci când s-a constituit această alianţă, stabilitatea a fost cuvântul de bază, acum stabilitatea şi dezvoltarea sunt cuvintele care, cu siguranţă, sperăm să le dea încredere românilor şi aceştia să ne acorde într-un număr cât mai mare votul”, a afirmat Rareş Bogdan
ALEGERI EUROPENE 2024
Rareș Bogdan anunță că PNL și PSD negociază funcții cheie pentru România în UE: Extremismul își arată colții, iar marile familii politice europene reprezentate de PNL și PSD în România trebuie să dea o majoritate pentru stabilitate
Published
1 year agoon
April 5, 2024
Echipa comună de candidați ai Alianței PNL-PSD pentru Parlamentul European este una cu “oameni extrem de buni pentru a se bate pentru o Românie cu capul sus, pentru o Românie care să se afirme într-o Europă extrem de puternică”, a afirmat vineri prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, la depunerea listei de candidați a Alianței la sediul Biroului Electoral Central.
Potrivit lui Rareş Bogdan, lider al delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, “Europa are nevoie de România, iar România are nevoie de Europa”.
Bogdan, cap de listă al PNL și al doilea pe lista comună, a vorbit alături de europarlamentarul PSD Mihai Tudose, fruntașul listei PSD și al listei comune, după ce președinții celor două partide de guvernământ, liberalul Nicolae Ciucă și social-democratul Marcel Ciolacu, au punctat că această echipă merge într-o misiune comună la Bruxelles pentru România și pentru cetățenii români.
“Pentru Europa sunt vremuri extrem de dificile. Din nou, la fel ca în anii ’30, extremismul îşi arată colţii, iar noi, marile familii europene reprezentate aici în România de Partidul Naţional Liberal şi Partidul Social Democrat, adică PPE şi S&D, trebuie să dăm viitoarea majoritate a Parlamentului European pentru stabilitate şi pentru dezvoltare. În plus, faţă de ceea ce se întâmplă în interior pentru 420 de milioane de cetăţeni europeni, avem un război crunt la graniţă, un război mult prea aproape de România. Atunci când s-a constituit această alianţă, stabilitatea a fost cuvântul de bază, acum stabilitatea şi dezvoltarea sunt cuvintele care, cu siguranţă, sperăm să le dea încredere românilor şi aceştia să ne acorde într-un număr cât mai mare votul”, a afirmat Rareş Bogdan, citat de Agerpres.
El a adăugat că această echipă este cea mai reprezentativă pentru România, cu “oameni extrem de buni pentru a se bate pentru o Românie cu capul sus, pentru o Românie care să se afirme într-o Europă extrem de puternică”.
“Sunt absolut convins că lista comună va putea la Strasbourg şi Bruxelles să negocieze poziţii cheie pentru România, să conteze şi fiecare vot care va fi de aici înainte pentru orice rezoluţie, pentru orice directivă, pentru orice propunere să fie negociată exclusiv cu ajutorul românilor prezenţi acolo pe lista comună PNL-PSD, care să asigure acea majoritate necesară”, a completat liberalul, el precizând că o echipă de 20 de europarlamentari de la ambele partide va avea un cuvânt greu de spus și că va căuta obținerea unui post de vicepreședinte al Parlamentului European, fie din partea PNL, fie din partea PSD.
Întrebat despre poziția de comisar european din partea României, Rareș Bogdan a precizat că această persoană și acest portofoliu vor fi discutate de președintele Klaus Iohannis, premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Nicolae Ciucă.
Primii zece candidați ai PNL sunt Rareș Bogdan, actualul lider al delegației eurodeputaților români din PPE, Dan Motreanu, membru al Parlamentului European, Adina Vălean, comisar european pentru transporturi, Daniel Buda, vicepreședinte al Comisiei pentru agricultură din PE, Siegfried Mureșan, vicepreședinte al grupului PPE din PE, negociator-șef al bugetului UE 2024 și co-negociator al Parlamentului European pentru Mecanismul de redresare și reziliență, Mircea Hava, europarlamentar, Gheorghe Falcă, europarlamentar, Virgil Popescu, fost ministru al energiei, Alexandru Muraru, deputat și președinte PNL Iași, și Mara Mareș, președinte al Tineretului Național Liberal.
În legislatura 2019-2024, delegația română din grupul PPE, din care zece eurodeputați provin din partea PNL, este a treia cea mai mare delegație națională din cel mai mare grup politic din Parlamentul European.
În timp ce PNL face parte din grupul PPE din Parlamentul European, PSD face parte din familia politică a socialiștilor europeni, S&D fiind al doilea grup ca mărime din Parlamentul Europeană.
De partea cealaltă, PSD îi are pe primele locuri pe Mihai Tudose, Gabriela Firea, Claudiu Manda, Victor Negrescu, Maria Grapini, Vasile Dîncu, Gheorghe Cârciu, Dragoş Benea, Dan Nica, Ştefan Moşoiu, Roxana Mînzatu, Andi Cristea.
Pe primele trei locuri ale listei comune se află Mihai Tudose, Rareș Bogdan și Gabriela Firea, obiectivul comun al alianței pentru scrutinul europarlamentar din 9 iunie fiind un număr de aproximativ 20 de mandate în legislatura 2024-2029 a Parlamentului European.
Concrete & Design Solutions
INCAS - Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Aerospațială „Elie Carafoli”

Raportul deputatului Ovidiu Cimpean privind viziunea României pentru bugetul UE post-2027, aprobat în Parlament

Ilie Bolojan a convocat o nouă ședință CSAT axată pe legea apărării naționale, mobilitatea militară și participarea României la planurile apărării europene

Ziua Forțelor Terestre. Premierul Marcel Ciolacu: Rămâne esențial angajamentul de a aloca peste 2% din PIB pentru apărare

Londra amână negocierile de pace privind războiul din Ucraina pe fondul absenței secretarului de stat american Marco Rubio

Ministerul Finanțelor: România se va încadra în 2025 în ținta de deficit de 7% din PIB asumată prin Planul Bugetar – Structural Național pe Termen Mediu

Negociatorul-șef al bugetului UE 2028-2034, Siegfried Mureșan, cere creșterea bugetului multianual UE pentru a finanța adecvat apărarea, coeziunea și agricultura

Marco Rubio anunță o amplă reformă a Departamentului de Stat: Vom elimina birocrația ”tentaculară”

Boloș: Îngrijirea paliativă nu este un moft. MIPE anunță un apel de proiecte de peste 58 mil. euro pentru investiții în infrastructura serviciilor de paliație

FMI avertizează că războiul comercial al lui Trump afectează grav economia globală și sporește riscul unei crize financiare

Șefa diplomației UE, Kaja Kallas, efectuează prima vizită oficială în Republica Moldova

V. Ponta: Discuţiile din Parlament privind bugetul încep la 14 ianuarie

Mapamond: Care vor fi principalele evenimente ale anului 2013

Angela Merkel: “Mediul economic va fi mai dificil în 2013”

Barometru: Cluj-Napoca înregistrează cea mai ridicată calitate a vieții din România, alături de Oradea și Alba Iulia

9 mai, o triplă sărbătoare pentru români: Ziua Europei, a Independenţei României şi sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial

Ambasadorul SUA Adrian Zuckerman: România va deveni cel mai mare producător și exportator de energie din Europa

Huffington Post: România a fost condusă din 1989 de “o clică incompetentă de escroci foşti comunişti”

Premierul Italiei, Mario Monti, a demisionat

Președintele Klaus Iohannis a promulgat legea care interzice pentru 10 ani exportul de buștean în spațiul extracomunitar

Acord fără precedent în istoria UE: După un maraton de negocieri, Angela Merkel, Mark Rutte, Klaus Iohannis și ceilalți lideri au aprobat planul și bugetul de 1,82 trilioane de euro pentru relansarea Europei

Spania anunță că va îndeplini obiectivul NATO de 2% din PIB pentru apărare în 2025 prin majorarea investițiilor în domeniu

PPC marchează extinderea la nivel regional prin conferința „Construind viitorul: Proiectarea, baza dezvoltării și calității vieții în Transilvania”, organizată în parteneriat cu BNR

Firmele americane vor prezenta administrației SUA că România este “un loc bun pentru investiții” și au ca obiectiv “promovarea investițiilor românești în SUA”, afirmă Bolojan în contextul noilor tarife comerciale americane

România a obținut excluderea componentei nucleare din contra-măsurile UE la tarifele SUA, anunță Bolojan: Avem un contract important pentru reactoarele 3 și 4

Bolojan și MApN afirmă că “nu există nicio informație oficială” din partea SUA de a retrage militari din România. Poziția strategică și Baza Mihail Kogălniceanu, printre argumentele României în a evita o dezangajare SUA pe flancul estic

Bolojan pune Palatul Cotroceni la dispoziția candidaților la funcția de președinte pentru dezbateri: În afară de holograme, să vedem candidați, programe și idei

INTERVIU Stefano Scarpetta, director al Departamentului ELS în cadrul OCDE, apreciază că tarifele anunțate de Trump ar putea genera o creștere a prețurilor la anumite produse și servicii: OCDE este un loc foarte sigur pentru dialog constructiv

Marcel Ciolacu: Investitorii români și străini au încredere în potențialul nostru economic. De aceea pun la bătaie atâția bani

Ministrul Economiei, Bogdan Ivan, prezintă ”trei beneficii clare” ale aderării României la OCDE: Simplificare și debirocratizare, creșterea capacității de împrumut pentru companii și IMM-uri, creșterea ratingului de țară

Ambasadorul Italiei reafirmă sprijinul țării sale pentru aderarea României la OCDE: Este următorul pas logic în integrarea sa continuă în economia globală și comunitatea euroatlantică
Trending
- ROMÂNIA1 week ago
Delegația Congresului SUA, “mulțumită” de clarificările României privind anularea alegerilor prezidențiale: Nu există nicio preocupare legată de retragerea trupelor americane. Politica strategică militară a SUA rămâne neschimbată (surse)
- CONSILIUL UE1 week ago
UE amână cu până la doi ani obligațiile de raportare privind sustenabilitatea: Directiva “Stop-the-clock”, adoptată în numele competitivității europene și al simplificării pentru mediul de afaceri
- NATO1 week ago
De la Odesa, secretarul general NATO temperează acuzațiile lui Trump la adresa lui Zelenski: Rusia a început acest război. Nu există nicio îndoială
- EDITORIALE1 week ago
Iulian Chifu: Răbdarea lui Trump și perspectiva ca Putin să-l tragă pe sfoară în dosarul ucrainean
- NATO6 days ago
“Dacian Spring 2025”: 4.000 de soldați din zece țări NATO vor participa la un amplu exercițiu militar pe teritoriul României, anunță MApN