Connect with us

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan: Demersurile pentru protejarea drepturilor muncitorilor, începute de popularii români pe lângă Comisia Europeană, se vor concretiza într-o Rezoluție a PE

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

Demersurile pentru protejarea drepturilor muncitorilor, începute de popularii români pe lângă Comisia Europeană, se vor concretiza într-o Rezoluție a Parlamentului European, anunță Rareș Bogdan, liderul delegației României în Grupul PPE, într-un mesaj pe Facebook.

 

„Demersurile începute de popularii români prin interpelarea pe care am depus-o la Comisia Europeană, în care ceream măsuri urgente pentru a nu mai exista cazuri de abuzuri, se vor concretiza într-o Rezoluție a Parlamentului European. Lucrăm în aceste zile la amendamentele pe care le facem Rezoluției coordonate de Dragoș Pîslaru”, scrie Rareș Bogdan, care precizează că membrii români ai Grupului PPE au o colaborare excelentă cu Grupul Renew Europe, din care face parte eurodeputatul Dragoș Pîslaru, și același scop, respectiv „protejarea drepturilor muncitorilor sezonieri, dar nu doar a lor, în contextul crizei Covid19”.

Liderul delegației României în PPE mai menționează că regulile pe care le stabilesc acum în Parlamentul European „vor funcționa în continuare, deoarece este în interesul tuturor”:

„Nu mai trebuie nimeni umilit și abandonat! Avem nevoie de reguli clare, simple, în privința contractelor muncitorilor, ei trebuie să afle că au drepturi și, mai mult decât atât, să le fie respectate și protejate, indiferent dacă muncesc în construcții, îngrijirea unor persoane (servicii sociale), agricultură sau turism! Trebuie precizări clare, obligatorii, în privința mobilității, statele membre au datoria să se coordoneze mai eficient, să nu amâne problemele, pentru că orice amânare poate frânge un destin!”.

Sesiunea plenară a Parlamentului European este programată pentru 17-19 iunie, la Bruxelles. În acest context, Rareș Bogdan ține să adreseze mulțumiri colegilor de grup Gheorghe Falcă, Lorant Vincze și Traian Băsescu „pentru contribuțiile lor cruciale!”.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan a depus două interpelări către Comisia Europeană privind situația românilor din Valea Timocului: Aștept măsuri urgente care să-i salveze pe frații noștri din Serbia de o catastrofă ecologică

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE, a anunțat marți că a depus două interpelări prin care semnalează Comisiei Europene situația românilor din Valea Timocului, situație care se înrăutățește de la zi la zi.

“S.O.S.! Românii din Valea Timocului, împinși să părăsească zona! Am depus două interpelări prin care semnalez Comisiei Europene situația românilor din Valea Timocului, situație care se înrăutățește de la zi la zi. Aștept măsuri urgente care să-i salveze pe frații noștri din Serbia de o catastrofă ecologică! Pe lângă faptul că sunt împiedicați să învețe limba maternă în școli, că au fost supuși asimilării agresive, că sunt amenințați și șantajați să-și abandoneze limba, credința, mama, să uite cărei culturi aparțin, 300.000 de români din sudul Dunării sunt victimele unui dezastru ecologic. Și asta deși Serbia, candidată pentru aderarea la UE, s-a angajat să respecte obiectivele de mediu ale eurosistemului. Cum este posibil ca, sfidând Acordul de la Paris și Pactul verde european, autoritățile de la Belgrad să închidă ochii la poluarea produsă de compania minieră chineză Zi-Jin??”, a scris Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că a primit memorii de la românii din zona orașului Bor, care arată că valorile emisiilor de dioxid de sulf, arsenic, cadmiu depășesc cu mult valorile maxime permise, iar contaminarea râurilor Bor și Timoc au ca efect poluarea Dunării.

“Vă dau niște cifre: dioxid de sulf – valori de 30 de ori mai mari, arsenic – valori de aproape 800 de ori mai mari, timp de câteva ore, cadmiu – valori de 8 ori mai mari. Vi se pare exagerat dacă îmi însușesc poziția reprezentanților românilor din sudul Dunării, care sunt convinși că zona va deveni o colonie chineză? Mie nu mi se pare, dacă este adevărat că planurile de investiții ale Zi-Jin se ridică la miliarde de dolari”, a continuat europarlamentarul.

Rareș Bogdan a remarcat că, pentru a adera la Uniunea Europeană, Serbia trebuie să se conformeze regulilor atât în privința mediului, cât și în privința drepturile persoanelor care aparțin minorităților.

“Mai sunt și alte capitole cu stegulețe roșii, dar mă opresc aici. Deocamdată, vreau să știu cum va opri Comisia Europeană drama fraților noștri, care sunt gata să părăsească zona. Vă țin la curent cu răspunsurile pe care le primesc și vă anunț că nu mă opresc aici!”, a conchis el, în mesajul publicat pe rețeaua de socializare.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan: Basarabia este România. Dincolo de geopolitica și educația rusofilă, ochii fraților de peste Prut privesc către Vest

Published

on

© Rareș Bogdan/ Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației europarlamentarilor români din grupul PPE, a transmis sâmbătă un mesaj la împlinirea la 103 de ani de la Unirea Basarabiei cu România, subliniind că locuitorii de pe cele două maluri ale Prutului “sunt frați dincolo de istorie, geopolitică și educație rusofilă”.

“Basarabia ESTE România! Pe 27 martie 1918, după 106 ani de ocupație țaristă, Basarabia se întorcea acasă.”, a scris Rareș Bogdan, pe pagina sa de Facebook.

În continuare, el a citat dintr-un fragment din Declaraţia de Unire semnată de preşedintele Sfatului Ţării, Ion Inculeţ, şi de secretarul Ion Buzdugan.

Bucățica românească „dintre Prut, Nistru, Dunăre, Marea Neagră şi vechile graniţe cu Austria, ruptă de Rusia acum o sută şi mai bine de ani din trupul vechii Moldove, în puterea dreptului istoric şi a dreptului de neam, pe baza principiului că noroadele singure să-şi hotărască soarta lor, de azi înainte şi pentru totdeauna se uneşte cu mama sa, România”.

“Suntem frați și o știm cu toții! Dincolo de istorie, geopolitică și educația rusofilă care a dorit să umple creierele fraților de peste Prut de toxine, de temeri, ochii lor privesc, căci așa le spune inima, către Vest. SUNTEM FRAȚI! Către Vest este Patria și este Uniunea Europeană. Nu vom abandona niciodată Basarabia! Relația cu România este tot mai consolidată și pentru prima oară, după 30 de ani de speranțe dinamitate de administrația de peste Prut, Bucureștiul nu mai este considerat de Chișinău un adversar! Iar apropierea de Uniunea Europeană este garanția că nivelul de trai al fraților noștri poate crește. Sub semnul colaborării frățești, nu al terorii. La mulți ani, frați basarabeni!”, a mai scris Bogdan.

Ziua Unirii Basarabiei cu România este sărbătorită în fiecare an la 27 martie, fiind instituită prin Legea nr.36/2017. Sfatul Ţării, întrunit în şedinţă solemnă la Chişinău, a votat la 27 martie/9 aprilie 1918, unirea provinciei româneşti Basarabia cu România.

Propunerea legislativă privind instituirea acestei Zile a fost iniţiată de deputatul Eugen Tomac, acesta susţinând, în expunerea de motive, că “Ziua de 27 martie 1918 este una dintre cele mai semnificative din istoria poporului român. Atunci, după 106 ani de ocupaţie ţaristă, Basarabia a revenit în graniţele ei fireşti, fiind prima provincie românească care s-a unit cu România. (…) Este obligaţia noastră, a celor care astăzi răspundem în faţa românilor, de a demonstra că preţuim valorile româneşti de veacuri şi pe cei care ni le-au lăsat moştenire”, potrivit www.cdep.ro.

Proiectul legislativ a fost adoptat de Senat, la 13 octombrie 2015, şi de Camera Deputaţilor, for decizional în acest caz, la 14 martie 2017. 

La 27 martie 2017, preşedintele Klaus Iohannis a promulgat legea care stabileşte că 27 martie – Ziua Unirii Basarabiei cu România este zi de sărbătoare naţională, acesta argumentând că legea promulgată are o semnificaţie deosebită, aceea de marcare a acestui moment important din istoria României.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Ziua mondială a sindromului Down. Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE, s-a alăturat campaniei europene de conștientizare lansată de EUforTrisomy21

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE din Parlamentul European, s-a alăturat campaniei europene de conștientizare lansată de EUforTrisomy21, o rețea europeană din care fac parte familii cu membri diagnosticați cu sindromul Langdon-Down, precum și organizații civice.

”În fiecare an se nasc între 3000 și 5000 de copii cu această tulburare cromozomială. Sunt peste 50 de milioane de oameni afectați de boala aceasta, cel puțin atâtea sunt diagnosticate. Ei bine, trebuie să știți că mulți dintre acești oameni sunt discriminați, nu au acces la asistență medicală, depind de cei din jur, iar unii sunt ignorați de autorități”, a tras un semnal de alarmă europarlamentarul român, cu prilejul Zilei mondiale a sindromului Down.

Acesta și-a exprimat aprecierea pentru cei care fac parte din această rețea. ”Munca lor este demnă de respectul nostru total, mai ales că au de luptat nu doar să îmbunătățească atitudini instituționale, dar și mentalități! Prejudecăți. Și nu e ușor”, a mai spus Rareș Bogdan.

În acest context, eurodeputatul a făcut apel la educație, cu ajutorul căreia poatea fi combătută discriminarea celor bolnavi.

”Boala de care societatea trebuie să se vindece este lipsa de empatie. O putem însănătoși prin iubire. Deschide inima, Omule! Te salut și te îmbrățișez din toată inima, David, prietenul meu, și prin intermediul tău, pe toți copiii! Nu sunteți singuri”, a conchis Rareș Bogdan.

Ziua mondială a sindromului Down este marcată la 21 martie, în fiecare an, începând cu 2006. Este o zi de conştientizare la nivel mondial, care a fost recunoscută oficial de Naţiunile Unite din 2011.

”Sindrom” reprezintă o suită de semne şi caracteristici, iar ”Down” provine de la numele medicul englez John Langdon Haydon Down, primul care a descris sindromul în 1866, cu aproximativ 100 de ani înainte de descoperirea cromozomului suplimentar 21, responsabil de această boală.

Potrivit Naţiunilor Unite, incidenţa sindromului Down este între 1 din 1.000 până la 1 din 1.100 de nou-născuţi la nivel mondial. În fiecare an, între 3.000 şi 5.000 de copii se nasc cu această tulburare cromozomială.

Continue Reading

Facebook

Team2Share

CONSILIUL EUROPEAN8 hours ago

UE și India, cele mai mari democrații mondiale, au decis să își revigoreze parteneriatul strategic și vor relua negocierile pentru un acord comercial

COMISIA EUROPEANA10 hours ago

UE inaugurează Conferința privind viitorul Europei la Strasbourg, celebrând Ziua Europei: Liderii UE vor susține discursuri în deschiderea Conferinței (LIVE 9 mai, ora 15:00)

CONSILIUL EUROPEAN10 hours ago

Summitul de la Porto: Klaus Iohannis a făcut apel la consolidarea coordonării UE și la combaterea acțiunilor de dezinformare care sporesc neîncrederea în vaccinuri

POLITICĂ12 hours ago

Marcel Ciolacu salută acordul liderilor UE privind Europa socială: PSD și stânga europeană au susținut mereu că statul are rolul de a avea grijă de cetățeni

NATO13 hours ago

România a început retragerea din Afganistan: Primii militari români au revenit acasă. Retragerea celor peste 600 de soldați se va încheia la 11 septembrie

NATO13 hours ago

A început Steadfast Defender 21: Peste 9.000 de soldați NATO testează mobilitatea militară a Alianței din America de Nord și până în Marea Neagră

CONSILIUL EUROPEAN14 hours ago

UE privește cu scepticism propunerea SUA de a ridica brevetele pentru vaccinurile anti-COVID-19: “Anglo-saxonii să pun capăt interdicțiilor la export. Altfel punem carul înaintea boilor”

COMISIA EUROPEANA14 hours ago

Ursula von der Leyen anunță că UE a încheiat un nou contract cu BioNTech-Pfizer pentru 1,8 miliarde de doze de vaccin anti-COVID-19

CONSILIUL EUROPEAN15 hours ago

Liderii UE au adoptat Declarația Summitului de la Porto: Vom lucra pentru o Europă socială și pentru a consolida efortul către tranziția digitală, verde și echitabilă

U.E.16 hours ago

Angela Merkel și Frank-Walter Steinmeier, la 76 ani de la sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial: 8 mai 1945 a fost ziua eliberării. Să confruntăm naţional-socialismul va întări democrația noastră

Dragoș Pîslaru2 days ago

Dragoș Pîslaru, înaintea Summitului Social de la Porto: Dacă nu înțelegem că trebuie să integrăm categoriile vulnerabile, ne punem valorile democrației în pericol

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI2 days ago

Marian-Jean Marinescu subliniază că cea mai importantă armă a UE împotriva populiștilor este ”conținutul activității noastre” și cere statelor membre să se implice pentru a câștiga ”bătălia comunicării”

U.E.2 days ago

De la Göteborg la Porto: Social-democrații europeni au stabilit calea unei Europe mai echitabile pentru toți

CHINA1 week ago

Josep Borrell semnalează UE să se pregătească pentru ”o perioadă lungă și dificilă” în relațiile cu Rusia, observându-se o ”tendință îngrijorătoare” de a se comporta ”ca și când am fi un adversar”

ROMÂNIA2 weeks ago

CNCAV: O nouă tranșă de vaccinuri Johnson&Johnson și Moderna a ajuns în România

Cristian Bușoi2 weeks ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei ITRE din PE, solicită ca testarea în scopul obținerii adeverinței electronice verzi să fie gratuită: Este nevoie și de testare pentru funcționarea normală a activităților

MAREA BRITANIE2 weeks ago

Parlamentul European a aprobat acordul comercial și de cooperare între UE și Regatul Unit, cel mai ambițios tratat încheiat vreodată de Uniune cu o țară terță

Cristian Bușoi2 weeks ago

Cristian Bușoi, președintele Comisiei pentru cercetare din PE: Viitorul și prosperitatea Europei depind de cercetare și inovare, cu ajutorul cărora vom deveni mai rezilienți în fața crizelor viitoare

U.E.2 weeks ago

Președintele Germaniei, Frank-Walter Steinmeier, întâlnire la Paris cu omologul francez, Emmanuel Macron: Trebuie să făurim noi înșine viitorul UE dacă nu dorim să devenim jucăria politicii globale

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul de externe, Bogdan Aurescu, a discutat cu omologul ucrainean despre ”necesitatea identificării de soluții durabile” pentru drepturile minorității române din Ucraina

Advertisement
Advertisement

Trending