Connect with us

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan: Demersurile pentru protejarea drepturilor muncitorilor, începute de popularii români pe lângă Comisia Europeană, se vor concretiza într-o Rezoluție a PE

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

Demersurile pentru protejarea drepturilor muncitorilor, începute de popularii români pe lângă Comisia Europeană, se vor concretiza într-o Rezoluție a Parlamentului European, anunță Rareș Bogdan, liderul delegației României în Grupul PPE, într-un mesaj pe Facebook.

 

„Demersurile începute de popularii români prin interpelarea pe care am depus-o la Comisia Europeană, în care ceream măsuri urgente pentru a nu mai exista cazuri de abuzuri, se vor concretiza într-o Rezoluție a Parlamentului European. Lucrăm în aceste zile la amendamentele pe care le facem Rezoluției coordonate de Dragoș Pîslaru”, scrie Rareș Bogdan, care precizează că membrii români ai Grupului PPE au o colaborare excelentă cu Grupul Renew Europe, din care face parte eurodeputatul Dragoș Pîslaru, și același scop, respectiv „protejarea drepturilor muncitorilor sezonieri, dar nu doar a lor, în contextul crizei Covid19”.

Liderul delegației României în PPE mai menționează că regulile pe care le stabilesc acum în Parlamentul European „vor funcționa în continuare, deoarece este în interesul tuturor”:

„Nu mai trebuie nimeni umilit și abandonat! Avem nevoie de reguli clare, simple, în privința contractelor muncitorilor, ei trebuie să afle că au drepturi și, mai mult decât atât, să le fie respectate și protejate, indiferent dacă muncesc în construcții, îngrijirea unor persoane (servicii sociale), agricultură sau turism! Trebuie precizări clare, obligatorii, în privința mobilității, statele membre au datoria să se coordoneze mai eficient, să nu amâne problemele, pentru că orice amânare poate frânge un destin!”.

Sesiunea plenară a Parlamentului European este programată pentru 17-19 iunie, la Bruxelles. În acest context, Rareș Bogdan ține să adreseze mulțumiri colegilor de grup Gheorghe Falcă, Lorant Vincze și Traian Băsescu „pentru contribuțiile lor cruciale!”.

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

PARLAMENTUL EUROPEAN

Eurodeputatul Rareș Bogdan, mesaj pentru cetățenii din R. Moldova: Prin votul vostru, aveți șansa să porniți pe un drum ireversibil spre Europa

Published

on

Europarlamentarul liberal Rareș Bogdan, membru în cea mai mare familie politică din Parlamentul European, încurajează cetățenii din Republica Moldova să iasă la vot și să se gândească la viitorul european al RM.

„Dragii mei prieteni din Republica Moldova, am fost și sunt mereu cu inima și gândul alături de voi. Mâine, prin votul vostru, aveți șansa să faceți istorie și să porniți pe un drum ireversibil spre Europa, cu tot ce înseamnă ea: democrație, justiție independentă, economie consolidată, viață decentă. Și pentru ca aceste lucruri să se îndeplinească, trebuie să aveți o majoritate parlamentară pro-europeană și un guvern pe măsură”, a scris deputatul european într-un mesaj postat pe pagina de Facebook.

„De aceea vă îndemn să ieșiți mâine cu toții la vot, și să votați echipa Platformei Demnitate și Adevăr, oameni care au demonstrat că știu, pot, și vor să lupte pentru bunăstarea cetățenilor”, a mai adăugat acesta.

De asemenea, situația din Republica Moldova este un subiect de interes major pentru Partidul Popular European. Din PPE face parte și Partidul Acțiune și Solidaritate al președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Mai mult, în perioada campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale câștigate anul trecut de Maia Sandu în fața lui Igor Dodon, președintele PPE, Donald Tusk, a transmis un mesaj de susținere în limba română pentru candidatura lui Sandu.

Citiți și: Alegeri în R. Moldova. Donald Tusk, mesaj de susținere în limba română pentru partidul Maiei Sandu: “Împreună, aducem Republica Moldova mai aproape de Uniunea Europeană. PAS cu PAS”

Cetățenii Republicii Moldova sunt chemați duminică la urne pentru a-și alege Parlamentul, după ce președinta Maia Sandu a semnat la 28 aprilie decretul de dizolvare a legislativului de la Chișinău

Un număr total 150 de secţii de votare vor fi organizate în afara teritoriului Republicii Moldova pentru alegerile parlamentare anticipate ce vor avea loc duminică, 11 iulie, în ţara vecină, iar 12 dintre acestea vor fi organizate în România.

 

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan, în plenul Parlamentului European: România are cea mai rapidă revenire economică din istorie. Revitalizarea IMM-urilor reprezintă coloana vertebrală a economiei UE

Published

on

© European Union 2021 - Source : EP

Eurodeputatul Rareș Bogdan a salutat marți, în plenul Parlamentului European, faptul că strategia industrială revizuită se concentrează pe revitalizarea IMM-urilor, care reprezintă coloana vertebrală a economiei UE. precum și pe digitalizarea economiilor.

Șeful delegației europarlamentarilor români din grupul PPE a susținut o intervenție în cadrul unei dezbateri cu vicepreședintele executiv al Comisiei Europene Margrethe Vestager cu privire la revitalizarea industriei europene.

“În România, avem 672.440 de microîntreprinderi cu un milion de angajați. Întreprinderile mijlocii sunt în număr de 8.902, cele mici de 48.738 iar întreprinderile mari – 1941.  Nu trebuie uitat că industria Horeca sau întreprinderile din sectorul transporturilor, turistic, cultural și mai ales creativ au fost printre cele mai afectate de criza COVID și, de aceea, este vital ca acestea să se bucure de o susținere reală din partea noastră, din partea Europei. În ciuda dificultăților generate de COVID suntem pe calea cea bună”, a afirmat prim-vicepreședintele PNL.

El a subliniat că realitatea din România vine să confirme acest lucru, în condițiile în care economia țării sale a crescut în primul trimestru cu 2,8%, mult peste așteptările economiștilor, având cea mai rapidă revenire economică din istorie, ca răspuns la cea mai mare criză economică din ultima sută de ani.

“Cu toții avem responsabilitatea de a veni în sprijinul interesului cetățenilor noștri, iar prin intermediul acestei strategii trebuie să ne asigurăm că le vom oferi acestora un trai mai bun si mai stabil in Europa noastră comuna”, a conchis Rareș Bogdan.

 

Citiți și Premierul Florin Cîțu: România are cea mai rapidă revenire economică din istorie. Economia a crescut cu 2,8% în primele trei luni din 2021

Produsul intern brut a crescut cu 2,8%, pe serie ajustată sezonier, în trimestrul I din 2021, comparativ cu trimestrul anterior, în timp ce, faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, PIB nu a consemnat nicio modificare, conform datelor semnal publicate marţi de Institutul Naţional de Statistică (INS) și citate de Agerpres.

Pe serie brută, Produsul intern brut a înregistrat o scădere cu 0,2% în primul trimestru faţă de acelaşi trimestru din anul 2020.

În previziunile economice de primăvară, publicate recent, Comisia Europeană a îmbunătăţit la 5,1% estimările privind creşterea economiei româneşti în acest an, de la 3,8% anterior, PIB-ul urmând să consemneze un avans de 4,9% anul viitor, de asemenea în creştere faţă de prognoza de 4% avansată în luna februarie a acestui an.

În raportul “World Economic Outlook”, publicat în aprilie, Fondul Monetar Internaţional (FMI) şi-a îmbunătăţit, de asemenea, estimările privind evoluţia economiei româneşti, care ar urma să înregistreze în acest an un avans de 6%, iar în Europa va fi devansată doar de Spania, care va înregistra o creştere economică de 6,4%.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Ziua Europei. Mesajul eurodeputatului Rareș Bogdan: România este acasă în Uniunea Europeană

Published

on

© Rareș Bogdan/ Facebook

Europarlamentarul Rareș Bogdan (PNL, PPE) transmite de Ziua Europei că România este ”acasă” în Uniunea Europeană și subliniază că fără aderarea țării noastre la proiectul european, România nu ar fi avut parte de această șansă unică să se dezvolte.

„România este acasă în Uniunea Europeană. N-a fost ușor, n-a fost totul minunat la început, trebuia să înlocuim principiile criminale ale unei societăți bolșevice, înrădăcinate în 50 de ani de comunism, cu valori precum competența, concurența, libertatea, succesul bazat pe informație, muncă, pricepere”, a transmis Rareș Bogdan într-un mesaj pe pagina de Facebook.

Potrivit europarlamentarului liberal, România nu se poate dezvolta fără ajutorul Uniunii Europene: „Trebuia să înlocuim o traumă colectivă, care a avut un impact devastator asupra sistemului nervos al țării noastre, cu o lume în care fiecare are o șansă de a se exprima, de a-i fi recunoscute meritele. Dar fiecare zi care trece ne arată că nu avem nicio șansă de a ne dezvolta în afara Uniunii Europene. Fiecare an în care administratori inteligenți de comunități au investit bani europeni în binele oamenilor este o dovadă că aceasta este singura cale.”

„Istoria ne arată ce nu trebuie să repetăm, iar discursul rostit la Paris, în 9 mai 1950, de Robert Schuman, ministrul francez de Externe, cred că trebuie studiat în școli de la vârste fragede. Și începe așa: „Pacea mondială nu poate fi asigurată fără a face eforturi creatoare proporţionale cu pericolele care o ameninţă”. Prin faptele noastre, putem fi continuatorii arhitectului proiectului de integrare europeană.Să fie clar, nu îi vom lăsa pe cei care vor să abandonăm principiile minunii numite Uniunea Europeană să pună dinamită celei mai lungi periode de pace! Ce om își abandoneză familia? Ce om pulverizează locul pe care îl numește „acasă”?”, a mai adăugat acesta în mesajul său.

De asemenea, Rareș Bogdan reamintește că fiecare euro investit în infrastructură, servicii, antreprenoriat s-a înzecit și a adus noi locuri de muncă: „Dacă uităm, dacă nu punem asta mai presus de manipulările crunte menite să pulverizeze CASA NOASTRĂ COMUNĂ, riscăm să devenim irelevanți! Și încă ceva: perfect este doar Dumnezeu. Noi, oamenii, putem aspira la perfecțiune făcând totul pentru binele semenilor noștri. Europa s-a clădit pe iubire și avem onoarea de a avea ocazia să o apărăm!”

Astăzi se împlinesc 71 de ani de când ministrul de externe al Franței de la acea vreme, Robert Schuman, rostea textul declarației ce îi poartă numele și prin a cărui însemnătate ziua de 9 mai a devenit Ziua Europei pentru a celebra momentul de debut al construcției unificatoare europene.

Citiți și: Ziua Europei: 71 de ani de la Declarația Schuman. Ce propunea documentul de la 9 mai 1950, piatra de temelie a Uniunii Europene de astăzi

La peste șapte decenii distanță și la o zi distanță după ce liderii statelor și instituțiilor Uniunii Europene au convenit asupra celui mai puternic angajament pentru edificarea Europei sociale, iar Europa a comemorat clipa istorică a celor 76 de ani scurși de când armele au tăcut, Germania nazistă a capitulat necondiționat, iar cel de-al Doilea Război Mondial s-a încheiat pe bătrânul continent, UE marchează această zi într-un moment inedit și dificil pentru al doilea an consecutiv, confruntându-se cu o provocare fără precedent în istoria sa: pandemia de COVID-19.

La un an distanță de când celebra exclusiv virtual și de la distanță Ziua Europei, din cauza pandemiei cu noul coronavirus, Uniunea Europeană marchează acest moment fundamental în istoria sa sub semnul unor noi începuturi. Pe parcursul ultimului an, Uniunea Europeană a convenit asupra celui mai mare buget și pachet de redresare economică din istorie (1.824 de miliarde de euro), care presupune asumarea unor datorii comune, și a devenit “farmacia lumii“, fiind cel mai mare exportator de vaccinuri anti-COVID-19. Astăzi, animată de cadrul festiv al Zilei Europei, liderii Parlamentului European, Comisiei Europene, Consiliului UE și președintele Franței vor deschide lucrările Conferinței privind Viitorul Europei, un demers privit drept un exerciţiu de democraţie deliberativă fără precedent, deschis şi incluziv care să le ofere cetăţenilor din toate categoriile sociale, din întreaga Europă, un cuvânt mai greu de spus în legătură cu ceea ce aşteaptă ei de la Uniunea Europeană, iar opiniile lor ar trebui apoi să contribuie la orientarea direcţiei viitoare a UE şi a politicilor sale.

Totodată, astăzi se împlinesc doi ani de când șefii de stat sau de guvern din Uniunea Europeană s-au reunit în România, la Sibiu, în ceea ce a reprezentat primul summit european din istoria UE organizat chiar în solemna zi în care este celebrată Declarația Schuman, și dând naștere “Spiritului de la Sibiu” care statuează proejarea unei singure Europe, de la nord la sud și de est la vest.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
NATO9 hours ago

Ambasada SUA la București: România este în siguranță și dispusă să facă afaceri pentru că se bucură de asigurările care reies din Alianța NATO

COMISIA EUROPEANA9 hours ago

Uniunea Europeană pregătește ”un set de instrumente” pentru a ajuta statele membre să gestioneze creșterile mari de prețuri la energie

COMUNICATE DE PRESĂ10 hours ago

“Descoperă Bucuria Culturii Urbane pe Strada de C`Arte”: Biblioteca Centrală Universitară “Carol I” organizează în perioada 23-26 septembrie ediția a X-a a Festivalului Strada de C`Arte

NATO10 hours ago

Ministrul apărării Nicolae Ciucă: Nu există nicio îndoială că regiunea Mării Negre are o importanță strategică atât pentru NATO, cât și pentru Uniunea Europeană

PARLAMENTUL EUROPEAN10 hours ago

Eurodeputatul Victor Negrescu, întrevedere cu ambasadorul Spaniei la București: Creșterea prețurilor la energie necesită măsuri clare. Spania a plafonat prețurile și a sprijinit IMM-urile

Dan Motreanu11 hours ago

Eurodeputatul Dan Motreanu a solicitat președintei Comisiei Europene să soluționeze cât mai urgent problema aderării României la Spațiul Schengen

COMISIA EUROPEANA11 hours ago

Comisia Europeană face un pas important privind impunerea unui încărcător comun pentru toate telefoanele mobile în vederea reducerii deșeurilor electronice

ROMÂNIA12 hours ago

Ministrul energiei, Virgil Popescu, a discutat cu omologul american despre cooperarea în domeniul energiei ”pentru a ne promova securitatea energetică și climatică”

COMISIA EUROPEANA13 hours ago

România și Polonia, atenționate de Comisia Europeană că nu au transpus corect Directiva privind siguranța operațiunilor petroliere și gaziere offshore

SĂNĂTATE13 hours ago

Eurobarometru: Românii consideră că cercetarea și inovarea aduc cele mai pozitive schimbări în medicină și asistența medicală 

ONU1 day ago

În primul discurs la ONU, Maia Sandu cere retragerea trupelor Rusiei din Transnistria și anunță că a început curățarea Republicii Moldova de regimurile corupte

Dragoș Pîslaru1 day ago

Eurodeputatul Dragoș Pîslaru: Cel mai optimist scenariu pentru aderarea României la zona euro ar fi în 2028

ONU1 day ago

Klaus Iohannis, la ONU: România susține rolul de lider al Uniunii Europene în materie de schimbări climatice

INTERVIURI1 day ago

INTERVIU Președinta Fondului de Investiții al celor Trei Mări: Înființarea fondului, posibilă prin cooperarea cu România. Este esențial să prezentăm investitorilor întreaga regiune prin fiecare țară în parte

ONU2 days ago

Klaus Iohannis, de la tribuna ONU: Valorile democratice și ordinea bazată pe reguli, fundamente ale unui viitor mai bun. Conflictele prelungite din vecinătatea României continuă să amenințe securitatea Europei

INTERNAȚIONAL2 days ago

Joe Biden invocă, în primul său discurs la ONU, “alianța sacră NATO” și “parteneriatul fundamental cu UE”: Suntem în zorii unui deceniu decisiv. Începem o nouă eră de diplomaţie neobosită

INTERVIURI4 days ago

INTERVIU Ministrul adjunct de externe al Poloniei: România și Polonia sunt liderii principali ai Inițiativei celor Trei Mări. Trebuie să fim o parte mai puternică a UE

INTERVIURI6 days ago

Comisarul European Adina Vălean, despre rolul tinerilor în Conferința pentru Viitorul Europei: Ideile lor reprezintă o valoare adăugată

INTERVIURI6 days ago

INTERVIU Comisarul european pentru transporturi Adina Vălean: Proiectele europene necesită o guvernanță stabilă

COMISIA EUROPEANA6 days ago

INTERVIU Comisarul european Adina Vălean: Românii vor prefera din nou mersul cu trenul, odată cu creșterea vitezei de deplasare

Team2Share

Trending