Connect with us

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din PPE: Pentru PNL este o onoare să lupte alături de președintele Klaus Iohannis, singura garanție că România va intra în normalitate

Published

on

© PNL/Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE al Parlamentului European, a discutat cu membrii PNL Diaspora despre decizia lor de a părăsi România, dar și despre posibilitatea de a se reîntoarce în țară. Totodată, Rareș Bogdan le-a amintit acestora că PNL luptă pentru ,,a scoate țara la liman”, acest lucru fiind nu doar o datorie, ci și o onoare prin alăturarea la eforturile depuse de președintele Klaus Iohannis, se arată într-un mesaj pe Facebook.

Reuniunea de la Bruxelles a fost organizată împreună eurodeputații liberali români.

 

,,Alături de membri ai PNL Diaspora – români patrioți din Canada, Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Cipru, Luxemburg, Grecia, Irlanda, Italia, Moldova, Olanda, Austria, Spania și Turcia. Am organizat întâlnirea la Bruxelles împreună cu colegii europarlamentari PNL din Delegația României în Grupul PPE. Și am avut ce povesti!! Despre plecare și reîntoarcerea acasă, despre obligația de a guverna România în ciuda piedicilor, a glumițelor de clasa a II-a, a tentativelor de dinamitare a PNL”, scrie Rareș Bogdan.

Liderul delegației române din PPE a subliniat faptul că ,,trebuie să ne scoatem țara la liman”, pentru că nu este ,, doar o datorie, ci și o onoare de a lupta pentru ea alături de președintele Klaus Iohannis, singura garanție că România va intra în normalitate”.

Eurodeputatul român consideră că PNL le datorează ,,asta milioanelor de români care își iubesc vatra de la mii de kilometri și trăiesc așteptând Crăciunul și Paștele, poate, poate vor găsi resurse să-și amintească, aici, de copilărie, milioanelor de români care au avut un firicel de speranță și nu au plecat”.

,,Oameni buni, împreună putem orice!”, este mesajul transmis de Rareș Bogdan.

 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din grupul PPE, reverență pentru cetățenii care au votat: ”Mulțumim, România, oriunde te-ai afla!”

Published

on

© Partidul Național Liberal / Facebook

Liderul delegației române din grupul PPE în Parlamentul European și prim-vicepreședinte al PNL, Rareș Bogdan, a mulțumit, luni, într-o postare pe Facebook cetățenilor români, din țară și din diaspora, care au votat duminică la primul tur al alegerilor prezidențiale.

”Mulțumim, România, ești sufletul nostru, singura noastră certitudine! …Sute de mesaje de dimineață, când am deschis căsuțele poștale, aveau o singură idee: domnule, eram cu bagajele făcute, dar cred că nu mai plec din țară! Vă dați seama?? Da, oameni buni, aceasta este primul pas. România normală e țara de unde să nu mai vrei să pleci, în care să fii convins că lucrurile se pot schimba! Pasul al doilea este să așezăm instituțiile, funcționarii, legile și OBICEIURILE în matca lor firească. Să nu le mai schimbăm albia!!! Când vor avea certitudinea că nu vor mai fi umiliți, că vor avea servicii medicale ca în vest, că școala te ajută să gândești, să înveți să construiești, să vrei să fii cel mai bun, frații din diaspora vor începe să se întoarcă. Acesta este proiectul de țară „România normală”. Trebuie să închidem o rană care ne costă cumplit! Mulțumim, România, oriunde te-ai afla!”, a scris Bogdan.

 

Președintele Klaus Iohannis a câștigat primul tur al alegerilor prezidențiale și urmează să se confrunte în turul al doilea cu Viorica Dăncilă, candidatul PSD și fost premier al României. La scrutinul prezidențial au votat în total peste 9,3 milioane de alegători, cetățenii români din străinătate având la dispoziție, în premieră, trei zile pentru a vota.

De altfel, prezența la urne a consemnat un paradox: cu 675.348 de voturi în diaspora a fost înregistrată cea mai mare prezență din istorie peste hotare, în timp ce la nivel național, prezența de 47,66% este cea mai scăzută de până acum la un scrutin prezidențial.

Preşedintele Klaus Iohannis conduce în primul tur al alegerilor prezidenţiale, cu 36,91%, fiind urmat de candidatul PSD, Viorica Dăncilă – 23,45%, şi candidatul Alianţei USR-PLUS, Dan Barna – 14,19%, după numărarea voturilor din 18.781 de secţii de votare, potrivit datelor furnizate de Biroul Electoral Central.

În ce privește votul în diaspora, candidatul PNL la alegerile prezidenţiale, preşedintele Klaus Iohannis, a obţinut, la scrutinul de duminică, 53,83% din voturile în diaspora, iar reprezentantul Alianţei USR PLUS, Dan Barna – 26,42%, după numărarea buletinelor din 705 secţii din străinătate (835 în total).

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Eurodeputatul Rareș Bogdan, gest simbolic: ”Am votat la Roma, din respect pentru frații noștri care nu au plecat de bine. Iubiți România în fiecare zi, oriunde s-ar afla”

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

Europarlamentarul Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din grupul PPE, a votat la Roma, la secția amenajată la ”Accademia di Romania”.

Am votat la Roma, la Academia di Romania, cu Robert Sighiartău și prieteni dragi din Societatea Civila, Oana Stanciulescu si Oreste Theodorescu. Iubiți România în fiecare zi, oriunde s-ar afla!”, a scris Rareș Bogdan, pe Facebook.

La ieșirea din secția de votare, prim vicepreședintele PNL a declarat că a votat la Roma ”din respect pentru frații noștri care nu au plecat de bine, ci din disperare că au fost umiliți ani în șir și pentru că nu și-au mai găsit acolo viitorul”.

”Am venit din respect pentru ei, pentru cei care în urmă cu cinci ani l-au adus pe președintele nostru în fruntea statului”, a mai declarat Rareș Bogdan.


Cetățenii români sunt așteptați în aceste zile la urne pentru a alege președintele României pentru următorii cinci ani. Pentru prima dată în istorie, românii din străinătate pot vota pe parcursul a trei zile, de vineri până duminică, în vreme ce secțiile de vot pentru românii din țară vor fi deschise, asemenea tradiției, duminică. Principalii candidați la funcția supremă în stat sunt actualul președinte Klaus Iohannis (PNL), fostul premier Viorica Dăncilă (PSD), deputatul Dan Barna (Alianța USR-PLUS), fostul europarlamentar Mircea Diaconu (independent susținut de ALDE și Pro România), diplomatul Theodor Paleologu (Partidul Mișcarea Populară) și Kelemen Hunor, din partea UDMR.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din grupul PPE: România are în sfârșit un guvern care nu va nărui principiile solicitate de partenerii noștri

Published

on

©️ PNL/ Facebook

România are în sfârșit un guvern care nu va nărui principiile pe care le solicită partenerii săi, a afirmat Rareș Bogdan, liderul delegației eurodeputaților români din cadrul grupului PPE, într-o postare pe Facebook, făcând referire la mesajele de susținere primite de cabinetul Orban din partea familiei politice a popularilor europeni.

”Faptul că suntem membri UE înseamnă, pe lângă libertatea de mișcare, accesul pe piața muncii și zeci de miliarde de euro care pot ridica nivelul de trai, o consolidare a valorilor democratice. O manieră de gândire eficientă. În primii 10 ani de la aderare, PIB-ul României a crescut cu 62 de miliarde de euro, datorită investițiilor din marile orașe liberale, a ONG-urilor care au suplinit lipsa de eficiență a statului, a celor care s-au încăpățânat să vadă în banii europeni o șansă de dezvoltare a comunităților”, a scris Bogdan, eurodeputat PNL și PPE.

Ce ne cer prietenii noștri: transparență, competiție, eficiență, legalitate. România are în sfârșit un guvern care nu va nărui aceste principii. De altfel, mesajele venite de la popularii europeni sunt limpezi”, a continuat Rareș Bogdan, referindu-se la pozițiile exprimate de președintele PPE, Joseph Daul, secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, și președintele grupului PPE în Comitetul European al Regiunilor, Michael Schneider.

Victoria în Parlamentul de la București a Guvernului Orban a fost salutată de președintele Partidului Popular European, Joseph Daul, de secretarul general al PPE, Antonio Lopez Isturiz White, de președintele grupului PPE în Parlamentul European, Manfred Weber, și de președintele grupului PPE din Comitetul European al Regiunilor, Michael Schneider, care au punctat că liberalii români ”sunt politicieni responsabili față de cetățenii României” și că Ludovic Orban, împreună cu președintele Iohannis, vor întreprinde demersurile urgente și necesare pentru ca statul de drept să prevaleze, sistemul de justiție să funcționeze și România să devină un partener de încredere în regiune și în Europa.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending