Connect with us

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din PPE: Pentru PNL este o onoare să lupte alături de președintele Klaus Iohannis, singura garanție că România va intra în normalitate

Published

on

© PNL/Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației române din grupul PPE al Parlamentului European, a discutat cu membrii PNL Diaspora despre decizia lor de a părăsi România, dar și despre posibilitatea de a se reîntoarce în țară. Totodată, Rareș Bogdan le-a amintit acestora că PNL luptă pentru ,,a scoate țara la liman”, acest lucru fiind nu doar o datorie, ci și o onoare prin alăturarea la eforturile depuse de președintele Klaus Iohannis, se arată într-un mesaj pe Facebook.

Reuniunea de la Bruxelles a fost organizată împreună eurodeputații liberali români.

 

,,Alături de membri ai PNL Diaspora – români patrioți din Canada, Marea Britanie, Danemarca, Franța, Germania, Cipru, Luxemburg, Grecia, Irlanda, Italia, Moldova, Olanda, Austria, Spania și Turcia. Am organizat întâlnirea la Bruxelles împreună cu colegii europarlamentari PNL din Delegația României în Grupul PPE. Și am avut ce povesti!! Despre plecare și reîntoarcerea acasă, despre obligația de a guverna România în ciuda piedicilor, a glumițelor de clasa a II-a, a tentativelor de dinamitare a PNL”, scrie Rareș Bogdan.

Liderul delegației române din PPE a subliniat faptul că ,,trebuie să ne scoatem țara la liman”, pentru că nu este ,, doar o datorie, ci și o onoare de a lupta pentru ea alături de președintele Klaus Iohannis, singura garanție că România va intra în normalitate”.

Eurodeputatul român consideră că PNL le datorează ,,asta milioanelor de români care își iubesc vatra de la mii de kilometri și trăiesc așteptând Crăciunul și Paștele, poate, poate vor găsi resurse să-și amintească, aici, de copilărie, milioanelor de români care au avut un firicel de speranță și nu au plecat”.

,,Oameni buni, împreună putem orice!”, este mesajul transmis de Rareș Bogdan.

 

Alexandra Loy este redactor și specialistă în afaceri europene. Deține un doctorat în domeniul științe politice, dobândit în anul 2018, cu tema analizării impactului președinției României la Consiliul Uniunii Europene asupra sistemului național de coordonare a afacerilor europene. Alexandra este membru al comunității academice din cadrul Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative.

PARLAMENTUL EUROPEAN

Rareș Bogdan, la reuniunea grupului PPE cu Guvernul Orban: Timpul României cenușii a trecut. Este vremea gospodarilor liberali care cu bani europeni transformă comunitățile în povești de succes

Published

on

© Rareș Bogdan/ Facebook

Rareș Bogdan, liderul eurodeputaților români din grupul PPE, a afirmat joi că timpul României cenușii a trecut și că a venit vremea gospodarilor liberali, referindu-se la primarii Partidului Național care au utilizat fondurile europene pentru dezvoltarea comunităților lor.

Bogdan a făcut aceste remarci într-o intervenție susținută în cadrul videoconferinței președinției grupului PPE în Parlamentul European cu Guvernul României, în frunte cu prim-ministrul Ludovic Orban

“La această oră, bat țara în lung și în lat și le dau românilor dovezi că pot să schimbe fața comunității în care locuiesc și vorbesc despre ce a făcut guvernul Orban și colegii mei excepționali în frunte cu Ludovic în doar zece luni de zile. Avem două Românii. Eu acum sunt în partea cea mai estică a Uniunii Europene, într-o regiune dominată de socialiști, dar care sunt convins că se va schimba cu ajutorul Guvernului, pentru că avem două Românii. Cea în care banii europeni au transformat comunitățile în povești de succes, au creat locuri de muncă și au diminuat exodul către alte țări din Uniunea Europeană și cea în care cetățenii au fost ținuți intenționat în sărăcie, la mila unor politicieni corupți, leneși și incompetenți”, a spus Rareș Bogdan.

Prim-vicepreședintele PNL a arătat că România este o țară extrem de interesantă, cu două regiuni în top zece regiuni dezvoltate ale Europei și cu alte două regiuni în top zece de la coadă al regiunilor dezvoltate din Europa.

“Sunt primari care au priceput că banii europeni pot salva locuri de muncă și care să aducă servicii la standarde europene și aceștia sunt cei 1.100 de primari liberali din Partidul Național Liberal. Fără acești bani, România ar fi fost astăzi cenușie în întregime. Timpul României cenușii a trecut. Este vremea gospodarilor liberali, iar un euro investit într-o comunitate se multiplică de zece ori”, a completat el.

Rareș Bogdan a subliniat că un sprijin important pentru PNL decurge din apartenența sa la Partidul Popular European

“Din fericire suntem afiliați celei mai puternice familii politice a Europei și asta le explicăm românilor. Familia PPE este puternică pentru că nu minte, nu vinde iluzii, iar asta se vede mereu la vot. Familia PPE este puternică pentru că nu a abandonat tradițiile, ci le-a întărit. Familia PPE este puternică pentru că a învățat una dintre pildele de aur ale omenirii: i-a ajutat pe cetățeni să prindă peștele, nu le-a dat de pomană peștele pentru a-i ține în sclavie. Familia PPE este puternică deoarece nu face experimente pe cetățenii și pentru că poate demonstra tot ce a promis că face. Familia PPE este puternică deoarece nu abandonează pe nimeni niciun colț al Europei și, nu în ultimul rând, familia PPE este puternică deoarece își conservă valorile creștine și garantează lupta pentru careul de ași al conștiinței europene: solidaritate, stat de drept, libertate și competență”, a mai precizat el.

Continue Reading

Rareș Bogdan

Rareș Bogdan: Este datoria tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului să facem tot ce este omenește posibil pentru păstrarea identității naționale

Published

on

© Rareș Bogdan/Facebook

Eurodeputatul Rareș Bogdan, liderul delegației României în grupul PPE din Parlamentul European, consideră că „este datoria tuturor românilor de pe ambele maluri ale Prutului să facem tot ce este omenește posibil pentru păstrarea identității naționale”.

Într-un mesaj transmis pe Facebook cu ocazia Zilei Limbii Române, Rareș Bogdan a ținut să-i felicite pe cetățenii moldoveni și pe politicienii, în frunte cu liderul platformei Demnitate și Adevăr (DA), Andrei Năstase, care depun eforturi zilnice pentru ca Republica Moldova să se integreze în sânul familiei europene și pentru a deveni o democrație veritabilă. Cu acest prilej, Rareș Bogdan i-a îndemnat pe românii de pe ambele maluri ale Prutului să păstreze unitatea națională, a cărei piatră fundamentală este limba română. 

Mesajul integral al șefului delegației române în grupul PPE, mai jos:

Dragii mei prieteni, fraților din stânga Prutului,
Astăzi, de Ziua Limbii Române, vă trimit de aici, din România și din Parlamentul European, în numele meu și al tuturor colegilor mei, cele mai sincere și curate gânduri de prietenie și de sprijin.

Știm cu toții cât de greu vă este vouă, celor care luptați în fiecare zi ca Moldova să fie o țară normală, dreaptă și corectă, o țară în care să trăiți cu toții așa cum vă doriți. Vă asigur că tot ceea ce faceți se cunoaște în România și în toată Europa. Vă prețuim mai mult decât știm să vă spunem și suntem trup și suflet lângă cauza voastră de a edifica o democrație adevărată la voi acasă.

An de an, de Ziua Limbii Române, noi am fost lângă voi, oamenii drepți, cinstiți și curajoși ai Moldovei. Am fost întotdeauna lângă cei mai buni prieteni și parteneri și noștri, lângă oamenii Platformei DA, lângă luptătorul și neobositul Andrei Năstase, bunul meu prieten.

În acest an, din păcate, criza sanitară ne pune în situația de a va fi alături doar cu gândurile și mesajele noastre. Ne-am fi dorit foarte mult să ne revedem, să fim din nou împreună, dar prezența noastră la Chișinău, a europarlamentarilor și parlamentarilor români, miniștrilor, primarilor și ai altor lideri naționali ai Partidului Național Liberal este imposibilă din motive care au legătură cu această foarte serioasă pandemie.

Cu toate acestea, vă îndemn pe toți și mai ales pe tine, Andrei Năstase, să credeți cu adevărat în principiile și valorile care vă unesc și să luptați, așa cum doar voi știți să o faceți, pentru limba română și pentru Republica Moldova, deoarece este datoria noastră, a tuturor românilor celor de pe ambele maluri ale Prutului, să facem tot ce este omenește posibil pentru păstrarea identității noastre naționale!

Vă felicit cu ocazia acestei zile deosebite, vă asigur de toată prietenia și sprijinul meu și mă înclin în fața sacrificiului pe care zilnic îl faceți pentru libertate, demnitate și adevăr!”, a transmis Rareș Bogdan.


Ziua Limbii Române este sărbătorită la 31 august, fiind instituită prin Legea 53/2013.

Propunerea legislativă privind instituirea acestei zile a fost iniţiată în 2011, când 166 de parlamentari din toate grupurile politice au depus la Senat un proiect de lege în care solicită proclamarea zilei de 31 august drept Ziua Limbii Române. Acesta a fost aprobat de Senat în şedinţa din 6 decembrie 2011 şi de Camera Deputaţilor la 19 februarie 2013. Legea a fost promulgată de preşedintele Traian Băsescu la 13 martie 2013 şi publicată în Monitorul Oficial la 19 martie 2013.

Potrivit prezentei legi, Ziua Limbii Române poate fi sărbătorită de către autorităţile publice din România şi de către reprezentanţele diplomatice din străinătate, inclusiv de Institutele Culturale ale României sau de alte instituţii româneşti din străinătate, prin organizarea unor programe şi manifestări cultural-educative, cu caracter evocator sau ştiinţific. De asemenea, legea prevede ca în ziua de 31 august să fie arborat Drapelul României, iar Societatea Română de Televiziune şi Societatea Română de Radiodifuziune pot include în cadrul programelor lor manifestările dedicate acestei zile. Legea 53/2013 a fost completată prin legea 290/2013, prin introducerea unui alineat care stipulează că Ministerul Culturii elaborează normele metodologice de punere în aplicare a legii, cu consultarea comisiilor pentru cultură din cele două camere ale Parlamentului.

Continue Reading

EUROPARLAMENTARI ROMÂNI

Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea și-a recăpătat înfățișarea după finalizarea lucrărilor de reabilitare. Eurodeputatul Rareș Bogdan: Primarul Ilie Bolojan, un român autentic care a înțeles că istoria unui oraș este la fel de importantă ca existența locurilor de muncă

Published

on

© Rares Bogdan/ Facebook

Europarlamentarul Rareș Bogdan, prim-vicepreședintele Partidului Național Liberal, a transmis aprecierile sale la adresa primarului municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care a depus eforturi, alături de orădeni, pentru reabilitarea Palatului Episcopal Greco-Catolic din acest oraș, distrus de incendiul de acum doi ani.

”Un om valoros, un om care a transformat un oraș. Un Român autentic care a înțeles că istoria unui oraș și a clădirilor și piețelor sale, a moștenirii arhitecturale, este la fel de importantă ca și existența locurilor de muncă și a unui cadru de dezvoltare a afacerilor prietenos. Un exemplu pentru cei care vor să facă, să lase ceva în urma lor”, a precizat Rareș Bogdan în cadrul unei postări pe Facebook.

Primarul municipiului Oradea, Ilie Bolojan, care candidează la președinția Consiliului Județea Bihor, a anunțat că lucrările de reabilitare a fațadelor și acoperișului Palatului Episcopal Greco-Catolic s-au încheiat, după doi ani de la incendiul care a distrus această clădire încărcată de istorie.

”Nu puteam să lăsăm această clădire încărcată de istorie, din centrul oraşului, fără s-o readucem cât mai repede posibil la starea iniţială”, a transmis edilul într-un mesaj pe Facebook, prezentând mulțumirile sale ”tuturor celor care au făcut donaţii, tuturor celor care au contribuit financiar la reabilitarea clădirii”.

”Orădenii sunt cei mai mari donatori, ei contribuind cu o sumă de aproximativ 2 milioane de euro, atât cât reprezintă până acum costul total al reabilitării, din impozitele și taxele plătite de toți orădenii către bugetul local”, a precizat primarul orașului Oradea.

Acesta a transmis că, în această toamnă, obiectivul Primăriei Oradea este acela de a găsi ” inanțare pentru continuarea lucrărilor, fie din bani europeni, fie din fondul de patrimoniu național pe care îl gestionează Ministerul Culturii sau din bugetul local, într-o formă de cofinanțare. Sper că în următorii ani această clădire va reintra în toată splendoarea ei în circuitul public din Oradea, devenind un centru de cultură care să-i deservească pe orădeni”.

În urma incendiului care a cuprins Palatul Episcopal Greco-Catolic din Oradea, în data de 25 august 2018, Municipiul Oradea a încheiat un contract de parteneriat cu Episcopia Română Unită cu Roma, Greco-Catolică, de Oradea, în vederea realizării lucrărilor de consolidare, reabilitare și refuncționalizare a clădirii afectate de incendiu  și administrării de către Municipiul Oradea a Palatului Episcopal Greco-Catolic din Oradea, pe o perioadă de minimum 20 de ani, informează Primăria Oradea într-un comunicat.

După incendiul din 25 august 2018, s-au făcut donații, suma colectată în anul 2018 de către Primăria Oradea fiind de 28.524 lei, la care se adaugă 1.290.000.000 de lei, bani din donaţii viraţi de către Episcopia Greco-Catolică.

Firma S.C. TRAMECO S.A. a intervenit începând cu luna septembrie 2018 în vederea degajării molozului și luării măsurilor pentru punerea în siguranță a palatului și efectuării lucrărilor care țineau de acoperiș și de partea superioară a clădirii. A fost întocmită expertiza tehnică, proiectul tehnic și detaliile de execuție în vederea reconstruirii parțiale și reabilitării zonei distruse de incendiu iar după obținerea autorizaţiei de construire a fost demarată execuția lucrărilor.

Valoarea lucrărilor efectuate în regim de urgență a fost de 7.947.598,61 lei fără TVA, acestea incluzând și serviciile de proiectare.

În cadrul acestui contract s-au executat următoarele lucrări: evacuarea molozului și punerea în siguranță a clădirii; refacerea planșeului de peste etaj la forma, dimensiunile și cotele de nivel avute iniţial, dar cu soluție din beton armat monolit, alcătuit din centuri din beton armat prevăzute peste pereții longitudinali portanţi ai celor trei aripi ale construcției, precum și peste pereții portanți transversali, respectiv grinzi metalice și lucrări de refacere a acoperișului tip șarpantă din grinzi lamelare încleiate, cu învelitoare din țiglă ceramică și tablă din cupru la turnulețele de pe acoperiș.

A urmat a doua etapă de reabilitare, cea a fațadelor exterioare și de refacere a iluminatului arhitectural, iar în urma procedurii de licitație care a fost organizată, s-a semnat contractul cu asocierea SC DRUM ASFALT SRL și SC TRAMECO SA. Ordinul de începere a lucrărilor de execuție a fost dat la 01.04.2020. Valoarea contractată a lucrărilor este de 1.776.028,25 lei fără TVA, pentru următoarele lucrări executate: reabilitare fațade situate în curtea interioară, reabilitare fațadă situată spre str. Episcop Mihai Pavel, tâmplărie lemn fațadă Piața Unirii, tâmplărie lemn fațadă str. Episcop Mihai Pavel, tâmplărie lemn fațade curte interioară, reabilitare fațadă situată spre Piața Unirii, reparații tencuieli la calcan str. Episcop Mihai Pavel precum și iluminat arhitectural.

Continue Reading

Facebook

Advertisement
Advertisement

Trending