Reacția British Council după decizia Rusiei de a-i interzice activitatea pe teritoriul țării

British Council confirmă cererea de încheiere a activității sale în Rusia, potrivit unui comunicat de presă, precizând că instituția este dezamăgită de acest deznodământ. 

„Opinia noastră este că atunci când relațiile politice sau diplomatice devin dificile, relațiile culturale și oportunitățile educaționale sunt vitale pentru menținerea unui dialog permanent între oameni și instituții”, se arată în comunicatul instituției.

Mai mult, British Council a precizat că rămâne angajat „în dezvoltarea legăturilor pe termen lung între oameni și Rusia”.

British Council este organizația internațională a Regatului Unit pentru relații culturale și oportunități educaționale ce își desfășoară activitatea în peste 100 de țări în domeniul artelor și culturii, al limbii engleze, al educației și al societății civile.

Fondată în 1934, aceasta o organizație de caritate din Regatul Unit, guvernată de Carta Regală și de un organism public din Regatul Unit.

Rusia a luat pe 17 martie decizia de a expulza 23 de diplomați britanici din țară și de a suspenda activitatea British Council ca urmare a măsurii luate de Londra în urma otrăvirii de către Rusia a fostului spion Sergei Skripal și a fiicei sale, Iulia.

Citiți și Cazul Skripal. Rusia interzice activitatea British Council pe teritoriul țării și expulzează 23 de diplomați

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.