Relațiile UE-Turcia s-ar putea tensiona din nou. Recep Tayyip Erdogan plănuiește o campanie electorală în state europene cu o numeroasă diasporă

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că intenţionează să participe la un miting electoral în Europa luna viitoare, însă a refuzat să precizeze în ce ţară va avea loc evenimentul, notează EUObserver.

Foto: Recep Tayyip Erdogan/ Facebook

Erdogan a spus Partidului său al Dreptăţii şi Dezvoltării (AKP), aflat la putere în Turcia, că evenimentul se va desfăşura într-o sală de sport închisă. „În mai vom desfăşura, cu voia lui Allah, prima noastră reuniune într-o sală de sport închisă în Europa. Toate pregătirile sunt gata. Nu vreau să spun despre ce ţară este vorba, deocamdată”, a declarat Erdogan.

Relațiile dintre Turcia și mai multe state europene s-au tensionat anul trecute când președintele Erdogan a planificat mai multe campanii electorale în țări cu numeroase diaspore turcești pentru a-i convinge pe aceștia să voteze în favoarea sporirii atributelui președintelui.

Recep Tayyip Erdogan a anunţat recent alegeri anticipate legislative şi prezidenţiale pentru data de 24 iunie, cu un an şi jumătate înainte de alegerile la termen.

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.