Renate Weber: Declaratia lui Titus Corlatean privind Canada suna ca o amenintare foarte urata

renate weberEuroparlamentarul liberal Renate Weber spune, la RFI, ca declaratia ministrului de Externe, Titus Corlatean, privind Canada suna ca o amenintare. Ea precizeaza ca “sunt mesaje care puteau sa fie transmise partenerilor canadieni altfel”, pe cai diplomatice.

Ministrul de Externe, Titus Corlatean, a declarat, pentru Mediafax, ca a facut si efectueaza demersuri pentru eliminarea vizelor impuse cetatenilor romani de catre Canada, iar daca aceasta nu se va intampla, atunci nu crede ca Parlamentul de la Bucuresti va ratifica acordul de liber-schimb dintre UE si aceasta tara.

Renate Weber crede că mesajul lui Titus Corlăţean putea fi transmis Canadei pe alte canale: “Faptul că ministrul de Externe face o astfel de declaraţie… ştiţi, eu în calitate de deputat european am o mai mare marjă privind libertatea de exprimare, când o face ministrul de Externe sună într-adevăr ca o ameninţare foarte urâtă. E o ameninţare, până la urmă. Nu ştiu dacă ea e firesc să fie făcută neapărat în spaţiul public. În opinia mea, acestea sunt lucruri care ţin mai degrabă de culisele unei negocieri. Sunt mesaje care puteau să fie transmise partenerilor canadieni altfel, pentru că şi Canada este un partener al României“.

Surse: RFI.ro, Mediafax.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.