Replica lui Băsescu după anunţul lui Barroso că România nu intră în Schenghen nici în 2014

Pronosticul preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, potrivit căruia România şi Bulgaria nu vor intra în Spaţiul Schengen nici în 2014 a fost pus de preşedintele Traian Băsescu pe sema “problemelor politice majore” pe care le are România. Potrivit sefului statului, acestea  se vor reflecta în Raportul MCV din ianuarie, responsabili fiind Guvernul şi Parlamentul.

Băsescu-Barroso“Avem probleme politice majore care nu mă fac foarte optimist şi care din păcate nu ţin de mine, nici de DNA, DIICOT, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ci ţin de voinţa politică. Oamnenii ăstia, Ponta şi Antonescu, nu vor putea minţi la nesfârşit că n-au noroc în viaţă sau că e Băsescu de vină. Faptele lor împiedică intrarea României în Schengen“, a comentat preşedintele înainte de plecarea la Paris, la o conferinţă pe tema ocupării tinerilor, potrivit Adevarul.ro.

Replica vine după ce preşedintele CE a arătat că “sunt prea multe opuneri” pentru ca România şi Bulgaria să primească acceptul de a intra în Schengen anul viitor.

“România şi Bulgaria nu vor intra în spaţiul Schengen în 2014 (…) sunt prea multe opuneri”, a declarat Barroso luni seara, la emisiunea Le Club LCI.

Sursa: Adevarul.ro
Foto: ec.europa.eu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.