Restaurarea și conversia patrimoniului industrial, 23 ianuarie

Delegația Valonia-Bruxelles și Institutul Național al Patrimoniului organizează marți, 23 ianuarie, un eveniment privind restaurarea și conversia patrimoniului industrial în România și Valonia (Belgia).

La discuții va participa Vanessa Krins, responsabilă de proiecte la Agence wallonne du Patrimoine, ce va vorbi despre modul în care este abordat patrimoniul industrial din Valonia, insistând asupra studiilor de caz.

Acestea vor ilustra situațiile complexe care intervin în cazul unui proiect concret, miza fiind găsirea unui echilibru între chestiunile filozofice despre ce ar trebui să fie conservat și chestiunile practice care vizează ceea ce poate fi conservat efectiv, transmit organizatorii evenimentului.

Istoric de artă, Vanessa Krins realizează proiecte de restaurare, de conversie sau de valorizare pentru monumente cu o tipologie diversă. În domeniul patrimoniului industrial, a fost implicată în crearea Muzeului Ceramicii pe locul dezafectat al uzinei Boch Keramis din La Louvière, în planul de gestionare a lifturilor pentru ambarcațiuni de pe Canalul din Centre (provincia Hainaut), înscrise pe lista Patrimoniului mondial UNESCO, precum și în proiectul complex de reabilitare a unei vechi stații de sortare și spălare a cărbunelui din Binche. 

Intervențiile vor avea loc în română și în franceză, cu traducere simultană.

Mai multe detalii aici.

 

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.