Reuniune ministerială europeană pe tema imigrației la mijlocul lunii octombrie la Paris

O reuniune europeană privind criza imigrației va avea loc la mijlocul lunii octombrie la Paris între miniștrii de interne și de externe, a anunțat joi la Berlin ministrul francez de interne Bernard Cazeneuve, transmite AFP, potrivit Agerpres.

rp_eu-countries-flags1-1024x642.jpgReuniunea, care va fi urmată de o alta, la Berlin, va avea ca scop pregătirea summitului european de la La Valletta din noiembrie, consacrat cooperării cu țările africane, a indicat Cazeneuve după o întâlnire cu omologul său german Thomas de Maiziere.

Acesta din urmă a calificat drept “inacceptabil faptul că instituțiile europene continuă să lucreze în ritmul lent actual”, petrecându-se, în opinia sa, “prea puțin timp cu aplicarea unor decizii care au fost deja luate”.

La acest summit, statele europene vor să obțină de la țările africane invitate angajamentul că își vor intensifica eforturile de a-i împiedica pe imigranți să încerce să traverseze Mediterana și că vor pune efectiv în aplicare acordurile trecute cu Europa pentru a-și lua înapoi cetățenii.

Thomas de Maiziere și-a exprimat dorința ca Executivul european să facă să avanseze acordurile de reprimire cu țările unde imigranții se poate întoarce “fără teama de persecuții”, regula trebuind să fie “acordarea unui ajutor doar dacă există posibilitatea ca cetățenii acestor țări să fie reprimiți”.

 

.

.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.