Revista de Antropologie Urbană – un proiect pentru România, 5 decembrie

coperta 1Asociația pentru Antropologie Urbană, Editura Oscar Print și Grand Hotel Continental vă invită la prezentarea Revistei de Antropologie Urbană, alături de Institutul de Antropologie «Francisc Rainer» al Academiei Române, Societatea Academică de Antropologie, Facultatea de Urbanism – Secția Amenajarea și Planificarea Peisajului – Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu”.

Evenimentul va avea loc la Grand Hotel Continental (Calea Victoriei colt cu strada Ion Campineanu, cu intrare pe Ion Campineanu), în ziua de 5 decembrie 2013, incepand cu orele 18, la etajul 4 (sala Theodor Aman). (detaliile privind spațiul destinat evenimentului vor fi oferite de recepția hotelului).

Vor participa la prezentarea revistei:

–          Dr.Cristiana Glavce – Director al Institutului de Antropologie „Fr.Rainer” – Academia Română

–          Antoine Heemeryck – Phd., Maître de conférence – Université Spiru Haret, Chercheur Associé UMR 201 “Développement et sociétés” Paris I-Panthéon-Sorbonne

–          Dr.Andrei Kozma – Președintele Societății Academice de Antropologie și Directorul științific al Comisiei de Antropologie a Academiei Române

–          Conf.dr.Octavian Buda, Istoria medicinii-UMF „Carol Davila”

–          Dr.Adrian Majuru – Prof.asociat – Facultatea de Urbanism, UAUIM „Ion Mincu” – București

De ce o revistă antropologie urbană?

” Un proiect editorial inedit petru România a prins viață în ultimul an datorită susținerii voluntare a autorilor și comitetului de redacție, care au oferit o parte din munca lor și mai ales încrederea lor, unui început de drum. Situația revistelor de specialitate în România este destul de nefericită, nu numai din perspectiva finanțării, cât mai ales a accesului la publicare. Revista de Antropologie Urbană are o apariție semestrială și este destinată celor care își doresc performanță în cariera lor și astfel, părți din munca lor de cercetare să fie în acest fel cunoscute. Direcțiile de interes ale revistei sunt focalizate pe oraș precum și relaționările acestuia cu vecinătățile mai mult sau mai puțin urbane. Interesează desigur metarmofozele orașului în decursul istoriei și prognozele pe care le pot dezvolta societățile urbane cu amprentă culturală diferită. De aceea, revista are o structură axată pe trei domenii distincte ale antropologiei: socialul, urbanul și sănătatea, medicina. Pentru flexibilitate, deschidere către alte domenii complementare celor trei repere amintite, fiecare număr al revistei va avea un dosar tematic. Punctul de plecare al fiecărui număr este un anunț public de primire a materialelor recomandate spre publicare de autori. Lectorii de specialitate desemnați de revistă realizează selecția materialelor primite și recomandă publicarea. În apelul de publicare este descrisă și tematica dosarului, stabilită de comitetul de redacție al revistei.

Vă așteptăm să fiți alături de noi.” – Adrian Majuru

Tematica celui de-al doilea număr al Revistei de Antropologie Urbană este ”Criza între ruptură şi instituţionalizare”.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.