Rezolutia anticoruptie propusa de Monica Macovei a fost votata de Parlamentul European

Rezoluţia Parlamentului European referitoare la eforturile Uniunii Europene de combatere a corupţiei a fost votata cu 553 de voturi pentru, 3 împotriva si 11 abtineri.
Rezolutia anticoruptie a fost initiata de europarlamentarul Monica Macovei, care a obtinut sustinerea tuturor grupurilor politice din Parlamentul European.

Urmariti aici dezbaterile din Parlamentul European:

Monica Macovei a declarat ca mecanismul anticoruptie al Uniunii Europene trebuie aplicat riguros si cu onestitate în toate statele membre si ca trebuie sa facem ordine “în casa noastra.” “Criza ecomonica si de încredere cere urgenta in aplicarea lui”, a adaugat Monica Macovei.
“Cetatenii europeni, care respecta legile si care platesc taxe – din tara mea, Romania, si din toate Statele Membre – trebuie sa fie siguri ca banii nu se scurg în coruptie, frauda si abuzuri; mai ales acum, când avem si discutam de diverse forme de asistenta financiara în cadrul Uniunii. Cetatenii europeni trebuie sa fie siguri ca cine încalca legea este pedepsit în oricare stat membru, banii obtinuti ilegal sunt confiscati si pusi în bugetul public, ca exista definitii si reguli egale, clare si minime pentru pedepsirea coruptiei si fraudei,” a declarat Monica Macovei în deschiderea dezbaterilor din plenul Parlamentului European.
Textul Rezolutiei poate fi accesat aici.
Comunicatul poate fi gasit si pe site-ul Monicai Macovei, la adresa http://www.monicamacovei.eu/ro_press/15-09-2011-rezolutia-anticoruptie-propusa-de-monica-macovei-a-fost-votata-de-parlamentul-european-rezolutia-parlamentului-european-referitoare-la-eforturi/65

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.