Rezultate proiect ”O sansa in educatie pentru prescolari si elevi cu dizabilitati”, Asociatia Idei pentru Viitor

Asociatia Idei pentru Viitor a organizat in perioada 24.11.2011– 27.11.2011, la Azuga,  conferinta finala a proiectului ‘’O sansa in educatie pentru prescolari si elevi cu dizabilitati’’.

In cadrul evenimentului au fost prezentate obiectivele si rezultatele proiectului, dar si exemple concrete de lucru cu elevii in domeniul incluziunii educationale si, implicit, sociale.

Multi dintre acesti copii simt ca nu au un loc al lor si ca nu se pot potrivi cu ceea ce noi numim criterii ale societatii. Nu li se ofera o sansa, pentru a-si crea propriul lor destin. Trebuie sa intelegem ca ei nu sunt o categorie;  sunt persoane ca si noi , iar problema este ca avem tot timpul tendinta sa-i catalogam. In fapt, datoria noastra morala este de a le oferi o sansa in viata”, a declarat Constantin Cernat, managerul proiectului.

Alaturi de copiii cu dizabilitati, la eveniment au participat profesori-educatori si formatori, care si-au exprimat sustinerea pentru continuarea acestui demers. Timp de doua zile au fost organizate o serie de ateliere de lucru, in cadrul carora au fost folosite metode menite sa integreze copiii cu dificultati de adaptare in scoala, prin stimularea creativitatii si a inventivitatii .

Am invatat de la ei sa ne bucuram de lucrurile simple, pe langa care trecem zi de zi  fara sa le observam. De fapt, noi suntem cei care trebuie sa ne schimbam atitudinea fata de ei si nu invers», a declarat  Laura Gunesch, formator CJRAE Constanta

“Pe tot parcursul proiectului ne-am apropiat foarte mult de copii si am vazut modul in care au evoluat  si felul in care se bucura de fiecare moment in care socializeaza”, a declarat Laura Anghel, actrita la teatrul Nottara.

Conferinta a fost incheiata de copiii din trupa de teatru de „Mezzetino”, condusi de actrita Magda Condurache, care au prezentat un program de colinde si o piesa de teatru interactiva.

Ne-am dorit sa fim alaturi de acesti copii si sa le aducem un strop de bucurie in suflet, a declarat coordonatoarea trupei de teatru.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.