Connect with us

ROMÂNIA

Rezultatele apelului la propuneri de proiecte din cadrul Programului Inovare Verde în Industria din România

Published

on

Innovation Norway a organizat astăzi, 12 iunie, evenimentul media în cadrul programului Inovare Verde în Industria din România. Peste 70 de reprezentanți mass‐media, ai companiilor şi organizaţiilor neguvernamentale au fost prezenți la evenimentul în care au fost anunţate rezultatele apelului de propuneri de proiecte. 34 proiecte vor beneficia de finanțare nerambursabilă intre 65.000 euro si 1.500.000 euro prin intermediul Programului Inovare Verde în Industria din România, parte din schema mai largă de finanțare oferită de Granturile Norvegiene și Granturile Spațiului Economic European (SEE) pentru perioada 2009‐2014.

Programul Inovare Verde în Industria din România este un program de dezvoltare a afacerilor, care are drept obiectiv creșterea competitivității întreprinderilor verzi, ecologizarea industriilor existente, inovarea și dezvoltarea spiritului antreprenorial verde. Suma totală disponibilă pentru proiectele din primul apel al propunerilor de proiecte a fost de EUR 21,6 mil., distribuită între o Schemă de grant pentru proiecte individuale (EUR 19,408,200) și o Schemă de granturi mici (EUR 2,000,000). A fost de asemenea oferit suport financiar pentru sprijinirea relațiilor bilaterale și facilitarea proiectelor de parteneriat (EUR 215,000).

Poza de grup

Activitățile eligibile pentru finanțare au inclus proiecte din toate sectoarele economice care se referă la dezvoltarea, implementarea și investiția în: tehnologii de mediu inovatoare cu impact redus asupra mediului; produse și servicii ecologice; eficiența materialelor și gestionarea deșeurilor; procese de management și de producție ecologice.

Dna Tove Bruvik Westberg, Ambasadoarea Norvegiei +«n Rom+óniaAmbasadorul Norvegiei în România, doamna Tove Bruvik Westberg, a subliniat, în cuvântul său de deschidere, faptul căunul dintre elementele pe care majoritatea proiectelor finanţate le au în comun este parteneriatul cu entităţi norvegiene – companii, organizații neguvernamentale sau organisme de cercetare. Partenerii norvegieni au experienţă valoroasă în ce priveşte crearea şi folosirea tehnologiei verzi, tratamentul şi managementul deşeurilor sau dezvoltarea produselor şi serviciilor verzi.

Primul apel de propuneri a fost lansat în martie 2013, cu data limită de depunere a proiectelor în August 2013. Un număr total de 85 de proiecte a fost primit până la expirarea datei limită, suma totală a subvențiilor solicitate fiind de peste două ori mai mare decât suma disponibilă (EUR 47,6 mil). Proiectele finanțate prin intermediul Programului Inovare Verde în Industria din România au o acoperire geografică largă, cuprinzând activități care îmbunătățesc performanțele ecologice ale companiilor de pe întreg teritoriul țării. Toate proiectele finanţate îşi propun să contribuie la atingerea obiectivului general al programului

 Inovare Verde în Industria din România şi implicit la atingerea celor două obiective generale ale Granturilor Norvegiene 2009‐2014: reducerea disparităţilor socio‐economice şi întărirea relaţiilor bilaterale dintre cele douăţări.

Programul Inovare Verde în Industria din România este administrat de către Innovation Norway, o companie publică norvegiană cu sediul în Oslo, deținută de Ministerul Norvegian al Comerțului și Industriei și de municipalitățile județene norvegiene. Innovation Norway este cel mai important instrument al Guvernului Norvegian pentru inovare și dezvoltare a întreprinderilor și a industriei norvegiene. în România, Innovation Norway are un birou de proiecte situat la Ambasada Regală a Norvegiei la București şi este Operator de Program pentru două dintre programele incluse în Granturile Norvegiene şi SEE 2009‐2014. Pentru mai multe informații despre program, vă rugăm să vizitați site‐ul dedicat programului:www.norwaygrants‐greeninnovation.no.

Context: Prin Acordul pentru Spaţiul Economic European (SEE), trei state non‐membre ale Uniunii Europene, respectiv Norvegia, Islanda şi Liechtenstein, fac parte din Piața Internă Europeană şi contribuie la coeziunea regională prin intermediul unor programe precum Granturile SEE şi cele Norvegiene. Dintre acestea, Norvegia este principalul donator, contribuind cu 97% din suma totală. Granturile SEE și norvegiene sunt de asemenea menite să consolideze relațiile bilaterale dintre Norvegia și România. Pentru detalii suplimentare despre Granturile SEE și cele norvegiene, vă rugăm să vizitați www.norvegia.ro,www.norwaygrants.ro și www.eeagrants.org.

.

Continue Reading
Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

JUSTIȚIE

VIDEO Klaus Iohannis, un ultim apel la vot înainte de alegerile europene și referendum: Dragi români, votați pentru România Europeană, pentru România noastră, a tuturor!”

Published

on

©️ Administrația Prezidențială

Președintele  Klaus Iohannis a adresat vineri, la Palatul Cotroceni, un ultim apel la vot către cetățeni înaintea alegerilor europarlamentare și a referendumului național din data de 26 mai, informează Administrația Prezidențială într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

„Dragi români, Acum, duminică, pe 26 mai, avem alegeri. Împreună cu alegerile europarlamentare, am convocat un referendum. Am convocat un referendum pentru toți românii.

Mergeți, dragi români, și votați la referendum! Votați pentru o justiție dreaptă în România, votați pentru o bună guvernare în România, pentru o guvernare în interesul României și în interesul românilor.

Mergeți, dragi români, și votați la referendum pentru România Europeană, pentru România prosperă și sigură, pentru România noastră, a tuturor!”, a spus președintele.

 

 

Continue Reading

NATO

Klaus Iohannis, mesaj pentru militarii români răniți în Afganistan: ”Le datorăm întreaga noastră recunoștință că servesc țara cu profesionalism și dedicare”

Published

on

Președintele Klaus Iohannis a transmis vineri un mesaj în urma atacului care a avut loc în Afganistan, soldat cu rănirea a cinci militari români.

Sunt alături de militarii noștri răniți astăzi, în Afganistan, în timp ce executau o misiune specifică în teatrul de operații, împreună cu militarii americani. În aceste momente dificile, le doresc militarilor noștri însănătoșire grabnică și asigur familiile celor răniți că aceștia primesc cele mai bune îngrijiri medicale. Le datorăm întreaga noastră recunoștință militarilor români care servesc țara cu profesionalism și dedicare în zone de conflict și își pun viața în pericol pentru menținerea păcii și asigurarea securității internaționale”, a transmis șeful statului într-un mesaj remis CaleaEuropeană.ro.

Cei cinci militari din Batalionul 300 Protecția Forței „Sfântul Andrei” au fost răniți vineri în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în Afganistan. 

Pe timpul executării misiunii, mașina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat. Incidentul a avut loc în jurul orei 12:30, ora României.

Militarilor li s-a acordat primul ajutor și au fost evacuați pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conștienți și starea lor de sănătate este stabilă.

Continue Reading

ROMÂNIA

MApN: Cinci militari români, răniți în Afganistan. Starea lor de sănătate este stabilă

Published

on

© Forțele Armate Terestre/ Facebook

Cinci militari din Batalionul 300 Protecţia Forţei “Sfântul Andrei”, care se află în misiune în Afganistan, au fost răniţi vineri în timp ce executau o misiune de patrulare mixtă împreună cu militari americani, în zona de responsabilitate, a anunţat Ministerul Apărării Naţionale într-un comunicat remis CaleaEuropeană.ro.

Potrivit sursei citate, pe timpul executării misiunii, în jurul orei 12:30, ora României, maşina de luptă de tip MRAP în care se aflau militarii a fost atacată cu un dispozitiv exploziv improvizat.

“Militarilor li s-a acordat primul ajutor şi au fost evacuaţi pe cale aeriană la Spitalul Militar ROL III din Baza Aeriană Kandahar. Cei cinci militari sunt conştienţi şi starea lor de sănătate este stabilă”, se precizează în comunicatul MApN.

Detalii cu privire la identitatea militarilor implicaţi în acest incident vor fi făcute publice, conform procedurilor-standard aplicabile, numai după informarea familiilor acestora.

Conducerea MApN este informată în permanenţă despre situaţie şi urmăreşte cu atenţie evoluţia stării de sănătate a militarilor, se arată în comunicat. 

Continue Reading

Referendumul național din 26 mai

#DAlaReferendum #RomaniiVoteaza #RomaniiConteaza

Dragi români,Cu toții ne dorim să trăim într-o țară în care hoții și corupții stau la pușcărie, nu în fruntea statului. Pe 26 mai, să spunem răspicat DA pentru România europeană, DA pentru România pe care o iubim, țara oamenilor cinstiți și integri, în care nimeni nu este mai presus de lege. Votați DA la referendum și nu îi lăsați pe alții să decidă în locul vostru! Românii votează pentru că românii contează!#DAlaReferendum #RomaniiVoteaza #RomaniiConteaza

Publicată de Klaus Iohannis pe Joi, 16 mai 2019

”Alege-ți viitorul” – dedataastavotez.eu

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Facebook

Advertisement

Trending