România a încasat peste 830 milioane euro de la Comisia Europeană

500_Euro_BanknotenMinisterul Fondurilor Europene a anunțat, vineri, că România a încasat în cursul zilei de joi peste 830 milioane euro de la Comisia Europeană, cei mai mulți bani ajungând la Programul Operaţional Sectorial Transport – 506,20 mililioane de euro, relateazăMediafax.

România a solicitat, în 2013, suma de 830,39 milioane de euro spre rambursare.

Cele mai multe fonduri – 506,20 milioane de euro – au fost rambursate pentru proiecte din cadrul Programului Operaţional Sectorial Transport, în timp ce la Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice (POS CCE) au ajuns 180,71 milioane de euro. Pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu au fost rambursate 123,76 milioane de euro, iar pentru Programul Operaţional Asistenţă Tehnică – 19,72 milioane de euro.

“Încasarea sumei de peste 830 milioane de euro într-o singură zi reprezintă un record absolut în istoria atragerii fondurilor structurale şi de coeziune de către România. Aceasta, în condiţiile în care sumele încasare în fiecare dintre anii 2009, 2010 şi 2011 au fost mai mici decât cea încasată acum”, a declarat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici.

În acest an, CE a rambursat României peste 900 milioane euro.

Astfel, suma totală returnată a ajuns la aproximativ 6 miliarde de euro, iar rata rambursărilor a depăşit nivelul 31%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.