România are un nou guvern. Cabinetul Dăncilă a primit votul de încredere al Parlamentului României

Guvernul Dăncilă a primit votul de încredere din partea Parlamentului României, acesta fiind cel de-al treilea guvern al coaliției de guvernare PSD-ALDE.

Acesta a primit 282 voturi pentru, 136 voturi împotrivă și o singură abținere.

Viorica Dăncilă, la acel moment premier desemnat, a prezentat în cadrul plenului reunit al legislativului României viziunea și prioritățile sale.

Noul guvern dorește să facă din România a 20-a economie europeană până în 2020.

“Dacă vom obține acest vot de încredere, vom guverna România cu mândrie și respect pentru români”, a declarat Viorica Dăncilă.

Față premierii care m-au precedat, eu am un avantaj și anume faptul că programul de guvernare este mult mai cunoscut la nvielul opiniei publice.”

În materie de politică externă, premierul Dăncilă a precizat: “Înțeleg foarte bine cât de importantă este cooperarea cu instituțiile europene. Voi acorda o atenție deosebită parteneriatelor strategice ale României și în mod special a celui cu Statele Unite ale Americii”.

În ceea ce privește perspectiva europeană, guvernul și-a o bună colaboare cu instituțiile europene, dar și continuarea proiectelor de începute în trecut precum eforturile României de a adera la Zona Euro sau a accede în spațiul Schengen.

Calea Europeană a analizat perspectiva viitorului executiv asupra problematicilor europene, dar și poziționarea acestuia în materie de angrenare a țării noastre la cele mai importante proiecte de pe agenda Uniunii Europene.

Publicat pe site-ul Camerei Deputaților, noul program cuprinde numeroase referiri la Uniunea Europeană și proiectele europene în care România este angrenată sau în care dorește să acceadă în viitor. Acesta însumează 278 de pagini și face referire la Uniunea Europeană sau la teme europene de aproximativ 200 de ori. Fondurile europene nu sunt nici ele neglijate, termenul fiind menționat de 25 de ori.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.