Connect with us

MODIFICAREA CONSTITUȚIEI

Băsescu convoacă un nou referendum pentru Parlament unicameral cu 300 de membri. “Atitudinea Parlamentului de a ignora referendumul din 2009 nu este compatibilă cu statul de drept”

Published

on

traian basescuConvocarea unui nou referendum cu aceleaşi întrebări ca în 2009 – Parlament unicameral cu maximum 300 de membri – este în pregătire la Palatul Cotroceni. Anunţul a fost făcut în această seară de preşedintele Traian Băsescu, , noteaza Gandul.info, seful statului  argumentand ca Parlamentul ignoră rezultatul referendumului validat în 2009 încălcând, practic Constituţia.

Şeful statului spune că a declanşat procedura, dar aşteaptă, înainte de a stabili data, prin decret, să vadă care va fi rezultatul procesului de revizuire a Constituţiei în plen, ce se va întâmpla la Curtea Constituţională cu proiectul noii legi fundamentale şi cum vor evolua lucrurile cu legea referendumului, aflată pe masa judecătorilor CCR.

“Aştept nişte evoluţii. Poate se îndreaptă lucrurile la plen, poate există o decizie a CCR care obligă la respectarea rezultatului referendumului. Dar am vrut să declanşez procedura înainte de vacanţa parlamentară. Ca omul gospodar, îmi fac vara sanie şi iarna car. Am început să construiesc sania”, s-a justificat preşedintele.

Convocarea referendumului se poate face după consultarea Parlamentului, care poate da un punct de vedere în termen de 20 de zile. Acesta este însă consultativ şi nu poate bloca un referendum.

Declaratia de presa a sefului statului:

Bună seara. Este mai mult o declaraţie decât o conferinţă de presă şi ea se referă la procesul de revizuire a Constituţiei şi reacţia mea la ceea ce s-a întâmplat şi continuă să se întâmple în Parlament. Aş pleca de la o premisă esenţială în poziţionarea mea, şi anume aceea că eu nu mai am interese politice legate de revizuirea Constituţiei. Nu mai pot candida, nu mai pot fi preşedintele României, nu mai am deci un interes politic. De aceea privesc lucrurile cu neutralitate şi în interesul românilor. Aşa cum bine ştiţi, mi-am început cel de-al doilea mandat sau, premergător celui de-al doilea mandat, obiectivul susţinut în campanie a fost modernizarea statului. Unele lucruri le-am reuşit, altele nu. Dar unul esenţial a vizat flexibilizarea statului, construcţia unui sistem al unui stat flexibil, uşor, ieftin. De aceea a şi fost procesul de reducere a personalului bugetar, care a însemnat peste 200.000 de oameni care au ieşit din aparatul bugetar. De aceea au fost şi multe alte măsuri. Printre altele, un obiectiv a fost şi revizuirea altor instituţii, nu numai subţierea aparatului de stat. Şi una din instituţiile fundamentale care trebuiau revizuite este Parlamentul României. Un parlament care poate fi caracterizat, de multe ori, ineficient şi desprins chiar de realităţile legislative, dacă ne gândim că, marţea sau miercurea, nu mai ştiu care este ziua, se adună în plen şi votează 50 de legi, fără să ştie despre ce este vorba mulţi dintre parlamentari. De asemenea, avem un parlament bicameral, în care cele două Camere au atribuţiuni diferite, ceea ce înseamnă că, practic, funcţionarea pe fond este a unui parlament unicameral. Sunt foarte multe legi, majoritatea legilor, care, prin Camera care nu este Cameră decizională, trec fără ca măcar să fie dezbătute, pur şi simplu, în virtutea prevederilor constituţionale. După 30 de zile, legea trece la Camera următoare. Deci România funcţionează ca şi cum ar avea un parlament unicameral. Plecând de la aceste premise, în noiembrie 2009 am declanşat un referendum în care am pus două întrebări. Una, dacă poporul român este de acord cu un parlament unicameral şi cea de-a doua, dacă poporul român este de acord să avem un parlament cu maxim 300 de parlamentari. Ambele întrebări au primit un răspuns pozitiv, da, în jurul a 80 de procente, în cadrul unui referendum valid, la care au participat peste 51% din electori. În aceste condiţii, am iniţiat procesul de revizuire a Constituţiei, împreună cu Guvernul şi. în 2010, dacă nu mă înşel, în luna februarie, am transmis Parlamentului proiectul de revizuire a Constituţiei care punea în aplicare rezultatul referendumului, rezultat pe care l-am considerat obligatoriu, în baza articolului 2 din Constituţia României, care spune, printre altele, că suveranitatea poporului se manifestă prin referendum, nu numai indirect, prin parlamentari. Deci cea mai puternică formă de suveranitate, exercitarea în mod direct a suveranităţii.

Din păcate, acum circa o lună, fără a fi luat în discuţie, deşi primise aviz pozitiv de la Comisia juridică, plenul Parlamentului a respins propunerea de revizuire a Constituţiei. Mai mult decât atât, s-a trecut la elaborarea unei noi Constituţii, în care în niciun caz nu se ţine cont de rezultatul referendumului din 2009. Cred că această atitudine a Parlamentului României, a majorităţii USL, este o atitudine care nu este compatibilă cu statul de drept şi o atitudine care creează un precedent extrem de periculos, un precedent în care se refuză punerea în aplicare a voinţei liber exprimate de popor. Din punctul meu de vedere, această atitudine a majorităţii USL, care respinge punerea în aplicare a referendumului din 2009, nu are nimic comun cu democraţia şi nici cu respectarea voinţei poporului în numele căruia Parlamentul susţine că îşi exercită mandatul.

Asta este atitudinea Parlamentului, dar mie îmi este foarte greu să spun: „Asta a fost, nu am ce face, la revedere, popor român!” Misiunea mea este să apăr interesele poporului român până la capăt. De aceea, în această după-amiază, am declanşat procedura unui nou referendum, cu două întrebări: dacă românii doresc Parlament unicameral şi dacă doresc să aibă un parlament cu 300 de membri. Sigur, procedura este la început. Revizuirea Constituţiei nu s-a încheiat şi mai există şansa ca plenul Parlamentului să vină la respect faţă de poporul român. De asemenea, există posibilitatea ca însăşi Curtea Constituţională să respingă o lege de revizuire a Constituţiei care nu ţine cont de referendum. Dar eu am declanşat procedura şi voi emite decretul în funcţie de ce se întâmplă în Parlament şi la Curtea Constituţională. Voi emite decretul în aşa fel încât să dau posibilitatea românilor să se pronunţe din nou dacă doresc Parlament unicameral şi dacă doresc un Parlament cu 300 de parlamentari. Încă o dată, repet, este obligaţia mea să nu spun: „Asta este, dragi români”. Este obligaţia mea să utilizez toate mijloace constituţionale pentru a da şanse ca democraţia să învingă voinţa majorităţii parlamentare şi să se aşeze deasupra intereselor politicienilor, să fie în interesul celor 22 de milioane de români şi nu în interesul celor 588 de paralamentari. De asemenea, fac precizarea că voi emite decretul şi funcţie de ce se întâmplă cu Legea referendumului. Dacă Legea referendumului va fi modificată şi vom avea un cvorum de 30%, le voi emite în aşa fel încât acest referendum să beneficieze şi el de avantajul de a fi validat cu o prezenţă de 30%. În acest context voi gestiona emiterea decretului. Vreau să subliniez că sunt hotărât să îi determin pe parlamentari să respecte votul cetăţenilor. A fost un referendum validat de Curtea Constituţională, un referendum la care au participat peste 50% dintre români şi este obligaţia politicului să respecte un astfel de referendum. Cam asta în câteva cuvinte. Nu aş vrea să comentez prea mult pe problemele ridicate în procesul de revizuire a Constituţiei, la stadiul ca care se află acum. Ca atare, vă rog limitaţi-vă la întrebări legate de ceea ce am spus şi nu de ceea ce se comentează.

Întrebare: Articolul 90 din Constituţie – referendumul – Preşedintele României, după consultarea Parlamentului poate cere poporului să îşi exprime prin referendum voinţa cu privire la probleme de interes naţional. Ştim că Parlamentul are la dispoziţie douăzeci de zile, potrivit Legii referendumului, să vă dea un punct de vedere. V-aş întreba dacă veţi ţine cont sau dacă veţi aştepta până la urmă aceste 20 de zile?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Cum să nu ţin cont de cele 20 de zile, este în interesul meu să fie respectată integral procedura. În cele 20 de zile se şi petrec nişte lucruri, extrem de interesante, va fi dezbaterea în plen, vor fi decizii ale Curţii Constituţionale, voi aştepta şi decizia Curţii Constituţionale cu privire la proiectul de Constituţie pe care îl va trimite Parlamentul, ce nu am vrut eu, nu am vrut să lansez procedura de organizare a unui nou referendum pe aceeaşi temă, datorită nerespectării rezultatului de către Parlament, în timpul vacanţei. Am dorit să lansez această procedură când parlamentarii sunt la serviciu.

Întrebare: Şi, dacă îmi permiteţi, încă o întrebare. În aceste 20 de zile veţi avea şi discuţii sau poate veţi merge dumneavoastră în Parlament, veţi discuta cu copreşedinţii, cu premierul?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Bun, cu premierul am avut discuţii şi m-a pus la curent cu ce s-a stabilit între domnia sa şi domnul Crin Antonescu. Deci, nu a-i reproşa nimic premierului, m-a informat care au fost deciziile politice, ei au o reprezentare de 70%,, eu nu am mijloace să îi conving, altfel decât utilizând pârghiile constituţionale. Nu am ce să negociez în procesul acesta şi asta este.

Întrebare: Deci, nu luaţi în calcul să mergeţi şi în Parlament?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: În Parlament nu numai că nu prea văd de ce să merg, deşi, dacă aş fi invitat, m-aş duce cu plăcere. Însă eu am trimis Parlamentului un punct de vedere şi vreau să ştiţi următorul lucru: Constituţia României este o Constituţie bună, care, oricât am privi la perspectiva de evoluţie a României, principiile pe care le stabileşte, drepturile, instituţiile, sunt în regulă, îndeplinesc toate standardele europene, în momentul de faţă un singur standard nu este îndeplinit, acela care vizează voinţa poporului de a avea Parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Deci nu mai există rostul revizuirii Constituţiei dacă referendumul nu se pune în aplicare. Sigur, pot specula care ar mai putea fi rostul, dar nu vreau s-o fac aici, la Cotroceni; poate într-o emisiune televizată.

Întrebare: Am înţeles motivul principal pentru modificarea Constituţiei. Ar trebui să fie punerea în aplicare a rezultatului referendumului.

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Numai aceasta!

Întrebare: V-aş întreba, domnule preşedinte, ce altceva din actualul proiect de modificare a Constituţiei credeţi că ar duce la un blocaj în stat? Ce prevederi? Că presupun că aţi urmărit.

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Deci, n-aş vrea să intru aici, la Cotroceni, într-o dezbatere pe ce este la Comisie. Ce vă spot spune, însă, că, spre exemplu, proiectul de revizuire a Constituţiei pe care eu l-am trimis la Parlament mai avea două paliere, dincolo de respectarea referendumului din 2009 pentru parlament unicameral şi 300 de parlamentari. Un palier era legat de tratatul fiscal şi se introducea în Constituţie obligaţia de a nu avea un deficit bugetar mai mare de 3% şi al doilea palier a fost acela care viza introducerea tuturor deciziilor Curţii Constituţionale în articolele de Constituţie care nu erau clare. Ştiţi că de-a lungul celor două mandate ale mele am avut coliziuni frecvente pe interpretarea Constituţiei şi am profitat de acest proces de revizuire, am luat hotărârile Curţii Constituţionale şi am clarificat articolele care erau neclare, în conformitate cu deciziile Curţii Constituţionale. Dar n-aş vrea să intru acum în analiza unei evoluţii în comisia domnului Antonescu, evoluţie care poate fi spectaculos modificată la plen.

Întrebare: Inclusiv în ceea ce priveşte modificarea?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Dar îmi menţin remarca de ieri, fără să intru în detalii.

Întrebare: Referitor nici măcar la prerogativele preşedintelui? Pentru că acea comisie ia foarte mult dintre drepturile preşedintelui.

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Aici, vă rog să-mi permiteţi să speculez ceva mai târziu, într-o emisiune la B1.

Întrebare: Şi v-aş întreba, domnule preşedinte, dacă nu vă e teamă că nu vor pune în aplicare şi rezultatele unui al doilea referendum.

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Atunci desfiinţăm Alineatul 3 din Articolul 1 din Constituţia României, care începe exact cu „România este stat de drept” şi această solicitare o avem în toate întâlnirile internaţionale pe care le avem. Atenţie la statul de drept. E de neconceput, cred, în toată Europa să existe un referendum valid şi clasa politică, din interese care o privesc numai pe ea, să refuze să pună in aplicare rezultatul referendumului. Ultima întrebare.

Întrebare: Domnule preşedinte, vă întreba şi colega mea, de ce credeţi că se va ţine cont de rezultatul acestui referendum din moment ce prima oară în 2009, avem deja rezultatele în acest sens, nu se ţine cont? Şi a doua întrebare, dacă se va păstra aceeaşi linie, atunci credeţi că ar fi oportun boicotul, un apel către popor să nu se ducă a vot?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Să ajungem până atunci. Dar eu cred că un al doilea referendum pe aceleaşi subiecte care ar fi din nou validat de către popor ar fi echivalentul unei respingeri totale a clasei politice, inclusiv a celor care au câştigat cu 70%.

Întrebare: Când credeţi cel mai posibil că ar avea loc acest referendum?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Deci, v-am spus că aştept nişte evoluţii, poate se îndreaptă lucrurile la plen, poate există o decizie a Curţii Constituţionale care obligă la respectarea referendumului. Dar eu am ţinut să declanşez procedura înainte de intrarea Parlamentului în vacanţă pentru că am înţeles că programul este ca săptămâna aceasta Comisia să-şi termine opera sau capodopera, urmând ca pe urmă s-o definitiveze şi s-o înalţe la Ceruri plenul, până la vacanţă, deci trebuie să-mi iau măsuri de a încerca ca împreună cu Parlamentul să punem în aplicare voinţa românilor.

Întrebare: Neparticiparea românilor la referendum ar fi o ultimă soluţie?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Mi-e greu să vă spun acum, să vedem ce fel de referendum vom avea, cu 30% sau cu 50%. Ultima întrebare.

Întrebare: Ce mesaje le transmiteţi, totuşi, românilor în ceea ce priveşte participarea la referendum, pe de o parte, la acest referendum pentru care aţi declanşat procedura, dar şi pentru cel de aprobare a noii Constituţii, aşa cum arată?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Deci, hai să vedem cum iese noua Constituţie, să vedem ce se întâmplă în procesul acesta. Eu, ca omul gospodar, îmi fac vara sanie şi iarna car. Şi declanşarea procedurii înseamnă că am început să construiesc sania.

Întrebare: Totuşi, fiind o Constituţie pentru cetăţeni şi dumneavoastră spuneaţi că apăraţi…

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Totuşi, vă mulţumesc…

Întrebare: … interesul cetăţenilor…

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Nu vi se pare?

Întrebare: … în acest stadiu, un mesaj pentru români…

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Dumneavoastră aţi votat pentru Parlament unicameral?

Întrebare: Eu vă întrebam de ce mesaj aveţi dumneavoastră în acest moment pentru români.

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Mesajul meu este să aibă încredere că mă voi bate pentru ca voinţa lor să fie pusă în aplicare de Parlament până la ultima resursă constituţională pe care o am.

Întrebare: Îi îndemnaţi să meargă la vot?

Președintele României, domnul Traian Băsescu: Să vedem ce e de votat. Da, vă mulţumesc, Vă doresc o seară bună tuturor.

 

Surse: presidency.ro, Gandul.info

MODIFICAREA CONSTITUȚIEI

Președintele Iohannis, despre modificarea Constituţiei privind definirea familiei: ”Este greșit să mergem pe calea fanatismului religios. Eu sunt adeptul toleranței”

Published

on

Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, miercuri, că el este adeptul toleranţei şi consideră ca fiind “greşită” calea “fanatismului religios” şi a solicitărilor ultimative, făcând referire la demersul modificării Constituţiei în sensul definirii căsătoriei ca fiind exclusiv între o femeie şi un bărbat.

iohannis-serios-presidencyIohannis a fost întrebat ce părere are despre iniţiativa celor trei milioane de români care au semnat pentru modificarea Constituţiei şi precizarea clară că o căsătorie este o uniune între o femeie şi un bărbat, şeful statului afirmând că nu este încă rândul său să se exprime.

”În acest context, cred că este foarte important să reiterez un lucru în care cred. Fiindcă eu aparțin, provin dintr-o minoritate etnică și dintr-o minoritate religioasă, eu cred că trebuie să revenim la ceea ce se numește toleranță și acceptarea celuilalt. Acceptarea celuilalt cu bune și rele. Nu suntem toți la fel, nu toate grupurile etnice și toate grupurile religioase sunt la fel”, a declarat Iohannis, conform Administrației Prezidențiale.

Şeful statului a subliniat că el este “adeptul toleranţei”, încrederii şi deschiderii spre celălalt.

”Este greșit să dăm ascultare sau să mergem pe calea fanatismului religios și a solicitărilor ultimative. Eu nu cred în ele și nu le sprijin. Eu sunt adeptul toleranței, încrederii și deschiderii spre celălalt”, a completat președintele

Reprezentanţii Asociaţiei Neamunit şi Coaliţia pentru familie au solicitat în septembrie Parlamentului să urgenteze procedurile parlamentare pentru revizuirea Constituţiei privind introducerea precizării că familia se întemeiază între un bărbat şi o femeie, iar referendumul să fie organizat simultan cu alegerile parlamentare din 11 decembrie.

.

Continue Reading

MODIFICAREA CONSTITUȚIEI

Iohannis: Procesul de revizuire a Constituției trebuie desăvârșit în perioada următoare

Published

on

Președintele ales, Klaus Iohannis, a transmis luni un mesaj cu ocazia Zilei Constituției în care afirmă că Legea fundamentală a trecut “testul timpului” și că procesul de revizuire, modernizare și clarificare a acesteia trebuie desăvârșit în perioada următoare.

“Adoptarea în urmă cu 23 de ani a primei Constituții a României după căderea regimului comunist reprezintă un moment fundamental în procesul de consolidare democratică a țării noastre. Constituția României a consfințit definitiv opțiunea pentru democrație și libertate și un set de valori și principii fundamentale. Astăzi putem spune că avem o Constituție care a trecut deja testul timpului.iohannis bb studio

Integrarea europeană a impus anumite ajustări. Au fost însă și modificări care nu s-au dovedit cele mai fericite, după cum există și texte care au permis interpretări forțate, dincolo de spiritul actului fundamental. Tocmai de aceea procesul de revizuire a Constituției, de modernizare și clarificare trebuie desăvârșit în perioada următoare, iar modificările vor avea rolul de a o face mai puternică, de a construi un edificiu statal mai eficient, de a întări statul de drept, dar și libertățile cetățenești”, spune Iohannis în mesajul remis Agerpres.

El subliniază că Legea fundamentală descrie cadrul funcționării statului.

“În interiorul acestui cadru este important însă și comportamentul actorilor politici și sociali. Respectul față de Constituție privește nu doar textul Legii fundamentale și conformarea față de acesta în toate acțiunile și deciziile. Reperul nostru permanent trebuie să fie și spiritul Constituției, care se regăsește în principii precum separarea puterilor în stat, domnia legii, respectarea drepturilor cetățenilor”, adaugă Klaus Iohannis.

Continue Reading

LEGISLAȚIE

Comisia de la Veneţia: Proiectul de revizuire a Constituţiei necesită îmbunătăţiri în puncte-cheie

Published

on

Comisia-de-la-VenetiaComisia de la Veneţia a decis că proiectul de revizuire a Constituţiei necesită îmbunătăţiri în puncte-cheie, printre acestea numărându-se opţiunea clară pentru o formă de guvernământ şi clarificarea competenţelor premierului şi preşedintelui, relatează Mediafax.

De asemenea, comisia consideră necesară eficientizarea procedurilor legislative astfel încât să fie redusă la minimum necesitatea ordonanţelor de guvern.

Îmbunătăţirea bazei legale pentru ca CSM să-şi poată îndeplini sarcina de garant al independenţei magistraţilor este o altă propunere a Comisiei.

Comisia îşi exprimă speranţa că, în etapele viitoare ale procesului de revizuire, vor fi sporite eforturile pentru implicarea tuturor părţilor interesate.

“O cooperare constructivă între majoritate şi opoziţie şi o amplă dezbatere publică sunt cerinţe preliminare importante pentru reuşita procesului de revizuire şi pentru legitimitatea viitorului text al Constituţiei”, se arată în răspunsul Comisiei după analiza proiectului de revizuire a legii fundamentale.

 

 

.

Continue Reading

Facebook

Concrete & Design Solutions

Concrete-Design-Solutions
REPUBLICA MOLDOVA1 hour ago

Emmanuel Macron, către Maia Sandu: Franța sprijină deplină aderarea Republicii Moldova la Uniunea Europeană

POLITICĂ11 hours ago

Premierul Ciolacu afirmă că Austria este de acord cu intrarea României în Schengen cu granițele aeriene. Presa austriacă scrie că guvernul de la Viena impune condiții

REPUBLICA MOLDOVA12 hours ago

Maia Sandu și Emmanuel Macron au discutat despre procesul de aderare a R. Moldova la UE înainte de summitul Consiliului European de la Bruxelles

U.E.12 hours ago

Olaf Scholz sugerează că războiul din Ucraina ar putea dura până în 2025, garantând sprijinul Germaniei pentru Kiev în timp ce alți aliați “ezită”

U.E.21 hours ago

Țările UE au aprobat PNRR-ul Ungariei și plata primei tranșe, în timp ce Comisia Europeană ar putea decide deblocarea condiționată a fondurilor de coeziune pentru Budapesta

ROMÂNIA23 hours ago

Viitorul parteneriat strategic România – Ucraina și deschiderea negocierilor de aderare la UE, discutate la București de Luminița Odobescu și Olha Stefanishyna

CONSILIUL UE24 hours ago

“Istoric!”: Europa devine primul continent din lume care reglementează inteligența artificială, după negocieri maraton și un acord între instituțiile UE

U.E.2 days ago

Viktor Orbán își reafirmă opoziția față de deschiderea negocierilor de aderare la UE cu Ucraina, dar arată că este dispus la compromisuri în alte privințe

PARLAMENTUL EUROPEAN2 days ago

Liderii din Parlamentul European au adoptat pachetul de reformă pentru modernizarea și consolidarea capacității de acțiune a instituției

COMISIA EUROPEANA2 days ago

Comisia Europeană urmează să aprobe o propunere legală privind utilizarea activelor rusești înghețate

ROMÂNIA2 days ago

Marcel Ciolacu: Am reușit să setăm premisele pentru ca România să devină un hub de investiții și suport logistic pentru marile proiecte americane

ROMÂNIA5 days ago

Cătălin Predoiu, la reuniunea JAI: Astăzi nu se votează procesul de extindere a spațiului Schengen. Discutăm aspectele de progres sau de vulnerabilități în toate statele membre

ROMÂNIA6 days ago

Președintele Senatului, Nicolae Ciucă, subliniază că ”viitorul nostru este în UE şi în NATO” și îndeamnă la reflecție pentru că ”deciziile de azi vor deveni istoria de mâine a României”

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis le mulțumește românilor pentru sprijinul acordat națiunii: O economie solidă, investiții și securitatea cetățenilor nu ar fi fost posibile dacă nu am fi avut o guvernare stabilă, fără blocaje toxice

ROMÂNIA1 week ago

Klaus Iohannis, discurs către români de Ziua Națională: Maratonul electoral din 2024 va fi decisiv pentru viitorul României, la 35 de ani de la Revoluție

NATO2 weeks ago

Înaintea reuniunii miniștrilor de externe NATO, Stoltenberg reafirmă sprijinul aliaților pentru Ucraina: România a deschis un centru de pregătire F-16 pentru piloții ucraineni. Germania și Olanda au promis sprijin de 10 miliarde de euro

ROMÂNIA2 weeks ago

Ministrul Mediului îndeamnă „să începem hora reciclării”: Lansarea sistemului de garanție-returnare, „o investiție care folosește cele mai noi tehnologii”

ROMÂNIA2 weeks ago

Marcel Ciolacu: Lansarea sistemului de garanție-returnare va poziționa România pe o poziție de leadership european în protecția mediului și gestionarea ambalajelor, fiind al doilea cel mai mare astfel de sistem după cel din Germania

ROMÂNIA2 weeks ago

Rareș Burlacu, președintele ARICE, constată o schimbare a paradigmei economice în rândul investitorilor: Se observă o îngemănare între acțiunile unui guvern și forța economică degajată de sectorul privat

ROMÂNIA2 weeks ago

Klaus Iohannis, la finalul turneului politico-diplomatic în Africa: Am repus România pe radarul african. Neglijarea relației cu Africa, o eroare strategică în politica externă românească

Trending