România doreşte să devină centru-punct de contact NATO în Muntenegru

corlateanMinistrul Afacerilor Externe, Titus Corlăţean, a anuţat, luni, că a semnalat la Cartierul General al NATO interesul ca România să devină centru-punct de contact în Muntenegru pentru NATO, relatează Mediafax.

Corlăţean a făcut această declaraţie după întâlnirea cu vicepremierul şi ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene din Muntenegru, Igor Lukšić.

“Din punctul de vedere al agendei NATO, am identificat deja o serie de domenii de asistenţă, avansând propuneri concrete de sprijin în sectoare importante. Din acest punct de vedere, pot să vă spun că, relativ recent, am semnalat la Cartierul General al NATO interesul ca România să devină centru-punct de contact în Muntenegru pentru NATO”, a spus acesta.

Potrivit lui Corlăţean, România consideră că Muntenegru a făcut şi face în continuare progrese extrem de importante, substanţiale pe calea Uniunii Europene şi, de asemenea, faptul că Muntenegru este unul dintre candidaţii cu şanse importante pentru lărgirea NATO.

“Discuţiile reflectă o relaţie politică foarte bună care există între România şi Muntenegru. Există interese comune şi poziţii comune în dosare importante. Reflectă în primul rând o susţinere politică extrem, extrem de solidă, pe care România o acordă parcursului european şi euro-atlantic al Republicii Muntenegru”, a spus ministrul.

“România este extrem de deschisă şi interesată să continue să ofere expertiza sa tehnică, asistenţă în gestionarea diferitelor teme, inclusiv în domeniul afacerilor europene”, a declarat Titus Corlăţean.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.