Erik de Vrijer: Odată ce situaţia din ţară va reveni la normal există spaţiu pentru o uşoară apreciere a leului

Cursul este aproape de nivelul de echilibru, având în vedere fundamentele economice, iar leul are un mic spaţiu de apreciere după ce situaţia va reveni la normal, a declarat şeful misiunii FMI, Erik de Vrijer, potrivit Mediafax, precizând că toate prognozele sunt condiţionate de o rezolvare rapidă a crizei politice.

“Am făcut o evaluare în baza fundamentelor (…) Prognozele noastre merg pe termen mediu. Prognozele de creştere sunt puţin mai mici decât data trecută. Aceste metode de evaluare sunt relativ precise. Utilizăm mai multe metode şi vedem ce ne spun. Acest curs de schimb este aproape de punctul de echilibru. Din modele apare mai degrabă o subevaluare mică, deci ar exista marjă de apreiciere. Dar subevaluarea este mică şi intră chiar în marja de eroare. Totuşi, dacă ne uităm la actualul nivel de curs, odată ce situaţia din ţară va reveni la normal există spaţiu pentru o uşoară apreciere”, a explicat de Vrijer.

Fondul Monetar Internaţional a revizuit semnificativ în jos prognoza de creştere economică pentru acest an, de la 1,5% la 0,9%, însă anticipează un avans real al PIB mult mai consistent în 2013, de 3%.

Sursa: Mediafax.ro
Foto:  http://www.arhivafoto.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.