Geoană: SUA vor o Românie stabilă și predictibilă și “nu sprijină niciun personaj politic”

Statele Unite nu-și permit o Românie destabilizată, în condiții de permanente violențe și război în Orientul Mijlociu, a declarat Mircea Geoană, după o întrevedere cu Philip Gordon, la Washington, potrivit Adevarul.ro.

Președintele Comisiei de Politică Externă din Senat a precizat că Philip Gordon l-a întrebat, în discuția care a durat aproximativ o oră, dacă războiul politic din România va continua.

“A doua întrebare pe care am primit-o este dacă acest război va continua sau nu, dacă acest război va continua cu aceeași intensitate și cu aceeași muniție nucleară și am răspuns <<Sper să nu>>.

Cred că în acest moment este mai degrabă o preocupare a Statelor Unite față de un risc de prelungire a vulnerabilității României, pentru o perioadă în care nu aven nevoie, aliații noștri, la periferia dublă a Europei, nu este nevoie de verigi slabe”, a menționat fostul șef al Senatului.

Geoană a mai precizat că Gordon a dat asigurări că SUA nu are intenția să sprijine vreun personaj politic din România, chiar dacă atitudinea americanilor “poate fi percepută aici, sau poate să aibă efecte aici ca un sprijin direct pentru un actor sau altul”.

Sursa: Adevarul.ro
Foto:  en.wikipedia.org

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.