Ponta va coordona prefecţii, CNADNR devine Compania pentru Autostrăzi, iar DAE este preluat de MAE

Premierul Ponta va coordona direct prefecţii, CNADNR se va transforma în Compania Naţională pentru Autostrăzi în subordinea ministrului pentru infrastructură, Dan Şova, iar Departamentul pentru Afaceri Europene va fi preluat de Ministerul Afacerilor Externe, se arată în noua reorganizăre a Guvernului, potrivit ZF.ro. Aceasta a fost aprobată sâmbătă, în prima şedinţă a noului Cabinet.

La finalul reuniunii, premierul a arătat că, potrivit reoganizării, el va fi cel care va coordona în mod direct activitatea prefecţilor, dar că instituţional, din punct de vedere al salarizării, vor rămâne în structura ministerului de resort.

Primul-ministru a anunţat, totodată, că, cel mai probabil la începutul anului viitor, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale (CNADNR) va fi transformată în Compania Naţională pentru Autostrăzi, iar în subordinea Ministerului Transporturilor vor trece alte categorii de drumuri.

Potrivit noii structuri a Guvernului, Departamentul pentru Afaceri Europene din cadrul fostului Minister pentru Afaceri Europene va fi preluat de Ministerul Afacerilor Externe, unde există deja o Direcţie Generală pe Afaceri Europene.

Sursa: ZF.ro
Foto:  gov.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.