România, printre ţările cu cel mai ridicat potenţial de creştere din Europa Centrală și de Est

Ţările cu cel mai ridicat potenţial de creştere din Europa Centrală şi de Est sunt Polonia, Cehia, Slovacia şi România, susţine Gunter Deuber, şeful diviziei de cercetare pentru CEE a Raiffeisen Bank International, într-o analiză a sistemului bancar din regiune preluată de Qmagazine.

Prezent la cea de-a 25-a ediţie a Conferinţei Asociaţiei Bancare pentru Europa Centrală şi de Est (BACEE), care se desfăşoară în perioada 19-20 aprilie la Budapesta, Gunter Deuber crede că există potenţial pentru creşterea pe termen lung a creditării în Rusia, Polonia, Cehia, Slovacia şi România, în funcţie de evoluţia situaţiei din zona euro.

În prezent, apreciază Gunter Deuber, creşterea lentă a creditării continuă în Europa Centrală şi de Est, dar este puternic afectată de criza datoriilor din zona euro.

Înfiinţată în 1996, Asociaţia Bancară pentru Europa Centrală şi de Est (BACEE) reuneşte 42 de instituţii financiare importante din regiune. În perioada 19-20 aprilie are loc la Budapesta a 25-a ediţie jubiliară a Conferinţei BACEE, dedicată evoluţiei economiei şi a sectorului bancar din Europa Centrală, Sud-Estul Europei, statele baltice, Turcia şi Comunitatea Statelor Independente, în contextul actualelor turbulenţe de pe pieţele financiare mondiale.

Sursa: Qmagazine.ro
Foto:  ghiseulbancar.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.